Зависи от къде тръгваш... Моята последна спирка в България ако е била Варна/Шумен/Добрич/Русе няма сила, която да ме накара да пътувам по лошите български пътища до Калотина. В Румъния пътищата са много по-добри - не само магистралите но и третокласните. На 18.07 след 04:00 минах по моста, после по DJ503 от Гюргево към Drăgănești-Vlașca (чисто нов асфалт и перфектна маркировка) и после по E70/DN6 (околовръстни на всички градове и настилка много по-добра от Е83/I-3 в България). Карах зад месни с добра скорост и около 12:00 бях на Надлак. Около 13:00 бях около Сегед - 690км и по-малко от 9 часа. Преминаването на двете граници ми отне не повече от 30мин. На Дунав мост бях втора кола, на Надлак - шеста.Vlad777 написа:През Румъния минавам когато имам багаж, за който да се притеснявам на сръбските граници. Иначе през Сърбия е доста по-бързо и удобно, дори като се отива в Будапеща и Виена.
През Калотина разстоянието е поне 100км повече и чакането на границите е по-дълго.
Навалица на 18.07 нямаше. На моста чаках регулировчика не повече от две минути и то след като бях след 04:00часа там. Бяхме се събрали 5-6коли, които ги пускат първи и после камионите. Кръгово беше полупразно - само с 2-3 ТИР-а.samo_pechka написа:Почнаха и ремонта на моста, навалицата е сериозна. Според мен ако ще се минава моста, да е в малките часове, примерно четири сутринта най0късно.