Крави на магистралата!!!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 08 май 2007 7:48

Stoi написа:Аз една вечер минах през стадо овце ! Беше тъмно, а те бяха на пътя. Към 100-ина. Просто минах през цялото стадо със 100-110 . Беше все едно от филм в който дават как се вижда от люка на ракета в космоса. Както звездите ти минават отгоре ,отдолу и отстрани така и овцете летяха край мен. Имаше един такъв screensaver в Windowsa пак нещо подобно. Бях с една малка Фиеста . Как не се обърнах незнам. :shock :shock Жалко за добичетата, бая жертви имаше !

А Фиестата как беше ? В далечното начало на 90-те години на миналия век (20-ти де), имаше подобен случай, обаче с Мерцедес. Стадото е било по-малко, ама скоростта му е била там някъде. Овчите жертви са били поне 7-8, с колата какво е станало не знам. Иначе брат ми с Фиеста имаше среща със ГАЗ-53 (задни леви гуми) - камиона аварирал (отказали му светлини и прочие токове), и човека си спрял на пътя да ги оправя; брат ми го заслепили насреща, и вижда камиона в последния момент. Фиестата беше служебна, но се отказаха да я ремонтират. Брат ми с пукнато ребро и контузено коляно.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 08 май 2007 7:57

gr_kanev написа:
Stoi написа:Аз една вечер минах през стадо овце ! Беше тъмно, а те бяха на пътя. Към 100-ина. Просто минах през цялото стадо със 100-110 . Беше все едно от филм в който дават как се вижда от люка на ракета в космоса. Както звездите ти минават отгоре ,отдолу и отстрани така и овцете летяха край мен. Имаше един такъв screensaver в Windowsa пак нещо подобно. Бях с една малка Фиеста . Как не се обърнах незнам. :shock :shock Жалко за добичетата, бая жертви имаше !

А Фиестата как беше ? В далечното начало на 90-те години на миналия век (20-ти де), имаше подобен случай, обаче с Мерцедес. Стадото е било по-малко, ама скоростта му е била там някъде. Овчите жертви са били поне 7-8, с колата какво е станало не знам. Иначе брат ми с Фиеста имаше среща със ГАЗ-53 (задни леви гуми) - камиона аварирал (отказали му светлини и прочие токове), и човека си спрял на пътя да ги оправя; брат ми го заслепили насреща, и вижда камиона в последния момент. Фиестата беше служебна, но се отказаха да я ремонтират. Брат ми с пукнато ребро и контузено коляно.

Фарове, калници, брони. Общо взето там където беше цепила космоса :lol: :lol: :lol: А жертвите бяха минимум 4. Поне толкова видях в тъмното.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 08 май 2007 8:39

Съседът ми преди мн. години се прибира от море с "Белия лебед" - М-ч 408И /четирифарка :lol: / и прави челен удар със задницата на магаре :lol: - смениха целия преден кош на московеца /от 12-так/... Добре, че на тях /и на Вас!/ нищо им нямаше... Бързайте бавно и внимателно... :lol:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 08 май 2007 22:39

Значи аз обикновено при ясно време по този път карам с около 120-130, защото позволява на места. Но вечер винаги си карам със 100, а сега май няма да вдигам повече от 120 през деня и 90 вечер... като се сетя, че един път направих 160, аз дето толкова плюя против високите скорости :shock :roll: подлъгах се тогава, и добре, че беше ясно и сухо... Чудно е защо такъв път обаче няма ограждения, които да спират животните или нещо от този сорт... но като се замисля, разклона за предишното село е на около два километра от точката на срещата с кравите и там някой дедо сигурно ги е изтървал или е забравил да си ги прибере и те са хукнали по пътя на тъмно... та това с тези включвания на селата не е много добра идея според мен, могли са да го направят по-добре и да предвидят такива инциденти, защото снощи не стана нищо и се надявам да не се е случило след мен нищо лошо, обаче ако стане гадория, сигурен съм, че като разследват после, ще излезе на яве кой как и защо какво не е направил за да е безопасен пътя...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 17 май 2007 22:02

Внимавайте, карайте внимателно, за да не качите някой нежелан стопаджия mhihi

Изображение

Върни се в “Пътеводител”