! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
racing_fan
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот racing_fan » Сря 02 сеп 2009 18:48

Е добре де като ви провериха за алкохол кво стана? Ненавиждам ги тия пияндури зад волана, обществен труд и затвор за рецидивистите ще ги оправи само!

И да споделя и аз за един тъпнугер от вчера. Идвам от 8-ми Декември към Дървеница и правя десен завой към Младост(или околовръстното) и почвам да ускровям. В следващият момент пред мен едно Пежо 104 май беше набива яко спирачки и спира на сред пътя, в лявата лента(там са две). Набих му клаксона яко, сигурно 5-6 секунди. Отдясно имаше спрял рейс и затова нямаше как да го заобиколя. Ако се бях разсеял нещо щях да го ударя отзад. Тръгва глупака и аз веднага го минавам от дясно и му изкрещях нещо и оня ми вика - "ми рейса бил пуснал мигач". Абе глупак задръстен, рейса седи на спирката, или поне не се движеше, кво ме грее че бил пуснал мигач. Как може да спира така внепазпано на сред пътя... направо побеснях. На пешеходните пътеки ще сгазят хората щото не спират, иначе спират където им скимне на сред пътя да пускат тоя и оня, уж от колегиалност, а ти отзад се чудиш кво става и спираш на бронята му... :evil:

Stan_p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stan_p » Чет 03 сеп 2009 10:25

racing_fan написа:Е добре де като ви провериха за алкохол кво стана? Ненавиждам ги тия пияндури зад волана, обществен труд и затвор за рецидивистите ще ги оправи само!

И да споделя и аз за един тъпнугер от вчера. Идвам от 8-ми Декември към Дървеница и правя десен завой към Младост(или околовръстното) и почвам да ускровям. В следващият момент пред мен едно Пежо 104 май беше набива яко спирачки и спира на сред пътя, в лявата лента(там са две). Набих му клаксона яко, сигурно 5-6 секунди. Отдясно имаше спрял рейс и затова нямаше как да го заобиколя. Ако се бях разсеял нещо щях да го ударя отзад. Тръгва глупака и аз веднага го минавам от дясно и му изкрещях нещо и оня ми вика - "ми рейса бил пуснал мигач". Абе глупак задръстен, рейса седи на спирката, или поне не се движеше, кво ме грее че бил пуснал мигач. Как може да спира така внепазпано на сред пътя... направо побеснях. На пешеходните пътеки ще сгазят хората щото не спират, иначе спират където им скимне на сред пътя да пускат тоя и оня, уж от колегиалност, а ти отзад се чудиш кво става и спираш на бронята му... :evil:

Ти да си чувал, че градският транспорт е с предимство??? В тая ситуация ти си виновен от където и да го погледнеш. Щял да изпреварва отдясно вика. Щом е пуснал мигач рейса той тръгва от спирката за да се престрои в лявата лента за към младост 1. Ми ако изкочи някой пешеходец пред рейса ( там много често има такива самоубийци ) да го блъсне ли за да не спира рязко , щото ти си се наврял зад него броня в броня или блееш някъде???

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Чет 03 сеп 2009 10:34

Умолявам най-великата сила на вселената никога повече да не ме среща с Mercedes 123/124 рег.
КН 0514 ..
За два дни два пъти са достатъчни!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 03 сеп 2009 11:57

Градския транспорт НЕ е с предимство. Само трамваите са. Ако ще от президентския транспорт да е си остава автобус. Как пък няма да пусна рейс да кара с 20 пред мене и след 100 метра пак да спре.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 03 сеп 2009 12:05

В цял свят масовия градски транспорт е с предимство,тръгвайки от спирка.Те за разлика от теб мен и всички други тръгнали с колите си са с разписание,което са длъжни да спазват.Помислил ли си за това?

theultimate

Мнениеот theultimate » Чет 03 сеп 2009 12:24

Май и аз съм длъжен да отида на работа навреме? Според мен по ЗДП рейсовете нямат предимство при престрояване. И чесно казано карат толкова гадно, толкова засичат всички, че ги пускам само когато няма накъде. Предостатъчно ми е че на половината спирки няма как да ги изпреваря и че имат бус лента, където не мога да карам. Или че редовно ми пресичат пътя на червено.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 03 сеп 2009 12:29

Ти можеш да тръгнеш по-рано,но те не могат.А че карат лошо това е така,защото никой не ги санкционира,в това спор няма.Някъде в ЗДП бях чел,че са с предимство,но не се сещам къде.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 03 сеп 2009 12:47

Мислете малко по-човешки моля ви се. Както каза колегата по-горе - навсякъде по белия свят градския транспорт ако не е с предимство, то поне се уважава. Ама българина знае само него си, другите да мрат, нали.... Нищо няма да стане, ако пускаш един автобус. Щото в твоята кола закъсняваш само ти, а в автобуса закъсняват поне 50 човека... А за карането им, не мога да коментирам - не съм се опитвал да маневрирам 15 метров автобус в адския трафик, където всеки кара юрбулешката и никой не те бръсне за слива.

Stan_p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stan_p » Чет 03 сеп 2009 12:48

theultimate написа:Градския транспорт НЕ е с предимство. Само трамваите са. Ако ще от президентския транспорт да е си остава автобус. Как пък няма да пусна рейс да кара с 20 пред мене и след 100 метра пак да спре.

Чл. 67

Водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при небходимост и да спре, за да позволи на пътните превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници да извършат необходимите маневри, свързани с потеглянето им от обозначените спирки. Това не освобождава водачите на пътните превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници да вземат необходимите мерки за безопасност.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 03 сеп 2009 12:51

ЗДвП :

Раздел XVI.
Спирки на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници

Чл. 67. Водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост и да спре, за да позволи на пътните превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници да извършат необходимите маневри, свързани с потеглянето им от обозначените спирки. Това не освобождава водачите на пътните превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници да вземат необходимите мерки за безопасност.

Stan_p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stan_p » Чет 03 сеп 2009 13:08

[quote="theultimate"]Май и аз съм длъжен да отида на работа навреме? Според мен по ЗДП рейсовете нямат предимство при престрояване. И чесно казано карат толкова гадно, толкова засичат всички, че ги пускам само когато няма накъде. Предостатъчно ми е че на половината спирки няма как да ги изпреваря и че имат бус лента, където не мога да карам. Или че редовно ми пресичат пътя на червено.[/quot]

"Според мен" вика. :applause: :applause: :applause: :screwy Ми то ако законите бяха според всеки както си иска къде ще му излезе края.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 03 сеп 2009 15:35

No comment!

DSC00037.jpg

DSC00038.jpg

theultimate

Мнениеот theultimate » Чет 03 сеп 2009 15:46

Stan_p написа:
theultimate написа:Май и аз съм длъжен да отида на работа навреме? Според мен по ЗДП рейсовете нямат предимство при престрояване. И чесно казано карат толкова гадно, толкова засичат всички, че ги пускам само когато няма накъде. Предостатъчно ми е че на половината спирки няма как да ги изпреваря и че имат бус лента, където не мога да карам. Или че редовно ми пресичат пътя на червено.[/quot]

"Според мен" вика. :applause: :applause: :applause: :screwy Ми то ако законите бяха според всеки както си иска къде ще му излезе края.

Обичам като почнете да се правите всички на морални. Просто си представям как някой мъж на нормална възраст отива на работа, спира за да тръгне икаруса и да продължи пътуването с 20. Не го изпреварва, не му отнема предимството, не го псува. Разбирам да храните разни идиотски изпълнения, но това са неща, които 90% от шофьорите правят за да пътуват нормално. Поне изпреварването на спрял рейс го прави цяла колона от 20 коли, някоя кака спира и всички я псуват, както писа един колега по-горе.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Чет 03 сеп 2009 15:53

Е как да пуснеш автобус пред себе като след това надава ръчка за да успее да ускори до умопомръчителните 25км/ч и не стига че се влачиш като народна песен след него а и се чувстваш все едно си захапал кюнеца на парен локомотив? Е ми да купят нови автобуси изцяло които не пушат и да могат да карат с 50км/ч без риск да се разпаднат и като почнат и тях да ги глобяват защото засичат и застават по средата на кръстовищата и блокират цялото движение като преди това на всичко отгоре е минал на червено ще почна да им правя път.

Stan_p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stan_p » Чет 03 сеп 2009 16:09

От 11 години съм шофьор, нямам инцидент с колата по моя вина, нямам дори глоба за паркиране, за акт да не говорим. Не ми остава време да подам молба за златен талон, но той така или иначе не ми трябва. Но това няма значение! Ако поне малко мислим с тая глава на раменете и не си тълкуваме законите по пътя както на нас ни харесва, повярвай ми всеки ден няма да четем по вестници и новини как ПРИМЕРНО еди кой си го вадят като копърка от консерва, защото не знаел, че рейса е с предимство и е влязъл под него. Писнало ми е да се занимавам с олигофрени и отворковци и тарикати на пътя . И с удоволствие пак ще разбия носа на следващия, който пак минава на сфетофара от лявата ми страна на сфетофара за завой на дясно. Щото въпросния отворко след като не го пуснах да мине пред мене с цялата си наглост после ме изпревари и ме засече и слезе да ме бие, щото трябваше да се покаже какъв мъж е на гаджето в колата. Хубаво се показа.

Върни се в “Пътеводител”