! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот maxpayne » Пон 05 окт 2009 21:01

theultimate написа:Мисля, че веднъж коментирахме правилника за изпреварване от дясно. Изпреварване е, когато се престроиш на дясно и го минеш. Ако си си бил в тая лента и просто караш по бързо от левия не се води изпреварване.

Това не важи на магистралата 8)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 05 окт 2009 21:13

Т.е ако има бавно каращ полудиот от ляво няма законен начин да го изпреварим, освен да му се качим на главата, така ли?

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 05 окт 2009 21:17

theultimate написа:Т.е ако има бавно каращ полудиот от ляво няма законен начин да го изпреварим, освен да му се качим на главата, така ли?

Аз ги цепИМ през аварийната .

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Пон 05 окт 2009 21:53

theultimate написа:Т.е ако има бавно каращ полудиот от ляво няма законен начин да го изпреварим, освен да му се качим на главата, така ли?

По принцип на магистрала се кара в дясната лента, лявата служи за изпреварване :) Т.е в нарушение си като го изпреварваш от дясно.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 05 окт 2009 22:11

Според закона и правилника ако питаш - той е в нарушение, че не кара в най-дясната лента, но и ти ще бъдеш, че го изпреварваш от дясно. Светът е несъвършен както знаем 8)

Бързият написа:Аз ги цепИМ през аварийната .

Един такъв спринтьор като тебе уби братовчеда на моя позната, който бил спрял в аварийната. :screwy

theultimate

Мнениеот theultimate » Пон 05 окт 2009 22:26

Това да го направиш градско при скорост 50-60 айде. Ама със 120-140 (+) на магистралата е престъпление. Ами ако някой е спрял в аварийната......

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Вто 06 окт 2009 9:13

Бързият написа:

Аз ги цепИМ през аварийната .

Хубавец...

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Нед 11 окт 2009 8:33

Черен голф С 22 00 със стикери на клуба. Сигурно много върви, но улиците на София не са NFS. Това, че кара с включени халогени и говори по телефон си е негова работа, не съм КАТ, но когато си возя децата ставам много чувствителен към всякакав вид келешлъци. Иначе изглеждаше симпатично момче, но това няма да го спаси някой да му навърти шамарите.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Нед 11 окт 2009 15:53

malcho написа:Черен голф С 22 00 със стикери на клуба. Сигурно много върви, но улиците на София не са NFS. Това, че кара с включени халогени и говори по телефон си е негова работа, не съм КАТ, но когато си возя децата ставам много чувствителен към всякакав вид келешлъци. Иначе изглеждаше симпатично момче, но това няма да го спаси някой да му навърти шамарите.

Ех тоя 6так mhihi mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 12 окт 2009 9:42

Искам да "похваля" червено BMW 3-ка купе, тип "стара с 4 фара" - не ми е понятна Е-номерацията, рег. номер С 47*8 В*.

Пича зави на червено от най-дясна лента в ляво, при което за малко да ме натресе мъжката. На следващото кръстовище застана в насрещното за да изпревари 2 коли.

Вчера вечерта сребристо А4 комби, печка, ми отне предимството по брутален начин. Спряха го полицаи непосредствено след това. Тъкмо се зарадвах, когато на следващото кръстовище същия рацер прелетя покрай мен, в насрещното, минавайки на 2-3 сантиметра от колата.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 13 окт 2009 0:00

Сутринта, около 6.15, Цариградско, посока младост... идиот с тъмен Г2. Макар на булеварда да имаше 20 коли тотал, тоя действаше на принципа "и сам да съм у рейсо, па че се бутам".. тоест на празна улица тоя караше в бус лентата ( да не споменававм че караше със скорост с която изпреварваше останалите коли ).

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Мнениеот onion » Вто 13 окт 2009 17:00

chinadracon написа:Колега maxpayne, досега не съм видял нормално шофиращ водач на BMW X3, X5 и Х6 :twisted: Не трябва да те учудва подобно поведение от такива. ...
...
...

А, колега , недей така ... аз шофирам почти всеки ден една X5 из София , и смея да твърдя , че спазвам правилника , чакам чинно , спирам на зелено ако няма на къде да се изтегля , пускам включващи се в движението , спирам на пешеходни пътеки и т.н. С две думи карам културно, така че карането не зависи от колата , а от шофьора.

Колата не е моя , може би това оказва влияние. Не искам заради едната гъзария пред хора които не познавам (останалите в движението) да остана без книжка (респективно без работа). Човека чието е возилото кара по същия начин като мен, не е мутра , може би това оказва влияние. :D

Факт е обаче че разни кукундрели , които не са си купували те колите (респективно джиповете) карат безподобно нагло.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Вто 13 окт 2009 17:13

onion написа:
chinadracon написа:
Факт е обаче че разни кукундрели , които не са си купували те колите (респективно джиповете) карат безподобно нагло.

Ами олигофрените с баничарките.Направо са неспасяеми.И те не са BMW,Audi и т.н. ама са над нещата.

theultimate

Мнениеот theultimate » Вто 13 окт 2009 17:26

Ботове със служебни баничарки, с лъскави джипове, старци с лади и мохери, безсмъртни голфове със сини пръскалки, дрифтъри с бмв-та - от всички има по много. Просто всеки най-го дразни различна група от тях. Който прави простотии го прави независимо от това, каква кола кара...

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 14 окт 2009 13:10

theultimate написа:Ботове със служебни баничарки, с лъскави джипове, старци с лади и мохери, безсмъртни голфове със сини пръскалки, дрифтъри с бмв-та - от всички има по много. Просто всеки най-го дразни различна група от тях. Който прави простотии го прави независимо от това, каква кола кара...

Колега да ти кажа повече ме дразнат тези с лъскавите коли, мислят си, че пътя е техен минават грубо засичат итн, все бързат за някъде ебати времето гонат, аз обичам да карам мераклийската плично бавно умерено в софия на магистралата съм колко може повече толкова, но в града бавно мое правило номер 1, всички типчета с лъскави колички на магистралата са ми равни някои са под мен и така, но в софия се мислят за най големите играчи!
Аз живея близо до ул.цар симен там има всякакви типове с лъскави коли които карат с/у теб и ти едва ли не си длъжен да спреш за да се разминеш, да спирах и аз, но вече не само не спирам а карам с/у тях и ти да видиш как пича с новата 5ца на bmw и ауди как спира и кляка, това никаква жал и никакво спиране засичали те не само не спирай а дай газ и ти го притисни правило номер 1 на пътя за мен!
Да ви кажа работи безупречно!

Върни се в “Пътеводител”