Пресни вести от Петрохан!
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Пресни вести от Петрохан! Опасните зони във второто мнение!
Хайде, чак пък толкова да не петноса колата.......Голям праз, автомивки навсякъде има. Аз пък чакам с нетърпение да навали яко и да мина от там :)
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Не извъртай нещата.. не съм казал изобщо да няма сняг .. 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
vucata написа:Хайде, чак пък толкова да не петноса колата.......Голям праз, автомивки навсякъде има. Аз пък чакам с нетърпение да навали яко и да мина от там :)
+1 Аз чакам да завали и отивам да се возя до горе да си наточа водичка

Ама предлагам да спреме със спама, че така не е полезна темата на никой

- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
Всички завои с обратен наклон на изхода от завоя са опасни!
Когато се добави кал, пясък, сняг, лед или шума - стават пързалка и излизаш по допирателната.
На прохода има няколко завоя с обратен наклон, като знаците са поставени неадекватно на част от тях. На част от тях може да се вземе завоя с по-висока скорост от поставеното ограничение, а пък на този и още няколко скоростта за завиване е под 40,30 или дори 20 км/ч за разлика от поставения знак с означение 60 км/ч !
Трбява да има освен знак за остър завой и знак за много остър завой с обратен накло
.
В проходите всеки втори завои е остър, така когато има особено опасни завои и е необходимо повече внимание да се обърне на тях е трудно да се ориентираш по знаците.
Когато се добави кал, пясък, сняг, лед или шума - стават пързалка и излизаш по допирателната.
На прохода има няколко завоя с обратен наклон, като знаците са поставени неадекватно на част от тях. На част от тях може да се вземе завоя с по-висока скорост от поставеното ограничение, а пък на този и още няколко скоростта за завиване е под 40,30 или дори 20 км/ч за разлика от поставения знак с означение 60 км/ч !
Трбява да има освен знак за остър завой и знак за много остър завой с обратен накло

В проходите всеки втори завои е остър, така когато има особено опасни завои и е необходимо повече внимание да се обърне на тях е трудно да се ориентираш по знаците.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Понеже положението в Монтана не е никак розаво, как седят работите в петрохан ?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Ами зависи, има малко сняг по пътя, не го ринат, защото няма смисъл, все още не е много. Кара се, аз стигнах до София за час и половина от Берковица, като никъде не съм вдигал повече от 80км, предполагам че движението след обяд ще бъде по сериозно, но се кара без проблем
Снимки от Петрохан нямам, само какво съм събрал на колата

Снимки от Петрохан нямам, само какво съм събрал на колата

-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
В здръстване на слизане към София, на онзи шибан завой преди правите участъци,вече 1 час не е изчистен много добре
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
И много нагляри само те бързат,
update Извинявам се за двете мнения, но писах от телефона. Едни от бързащите после ги видях на заведението на разклона на Годеч. Да е болен човек или бързащ за нещо реално, но да спреш да пиеш и ядеш и да затапваш допълнително не го разбирам. Колоната беше доста голяма, аз бях на километър от завоя, а зад мен не знам и да тръгнеш в насрещното и да затапваш всички, странното е че коли от София минаваха явно пак са тръгнали с лоши гуми и отделно не опесъчено. Три снегорина после се намериха и 2 трактора.
update Извинявам се за двете мнения, но писах от телефона. Едни от бързащите после ги видях на заведението на разклона на Годеч. Да е болен човек или бързащ за нещо реално, но да спреш да пиеш и ядеш и да затапваш допълнително не го разбирам. Колоната беше доста голяма, аз бях на километър от завоя, а зад мен не знам и да тръгнеш в насрещното и да затапваш всички, странното е че коли от София минаваха явно пак са тръгнали с лоши гуми и отделно не опесъчено. Три снегорина после се намериха и 2 трактора.
Последна промяна от владислав на Пон 04 яну 2016 9:41, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Кофти завой е, особено ако мине един бус и се завърти, работата става много зле
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Днес сутринта по петрохан само реки. От страни на патя сняг колкото щеш и водата не може да стигне до канавките, а дъжда си вали и вали
Малко преди върха срещнах един снегорин който спускаше към Бързия и се опитваше да прочисти към канавките но от мантинелите не успяваше. Абе трябваше си ръка с лопата да пипне ама ...
От върха към гинци пък беше още по зле. Там изобщо никои не мина да прочисти цял ден
Локви големи и дълбоки че направо риба да ловиш в тях щото няма кой да отбие водата...
Отделно че едното платно беше преградено с големи буци сняг (може би нарочно поставяни).
Утре ако някой пътува да внимава щот реките може вече да са замръзнали.

От върха към гинци пък беше още по зле. Там изобщо никои не мина да прочисти цял ден

Отделно че едното платно беше преградено с големи буци сняг (може би нарочно поставяни).
Утре ако някой пътува да внимава щот реките може вече да са замръзнали.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Петрохан е затворен заради паднала лавина!!!
Счупили са един ротор и са докарали друг, но има кола в лавината
Прохода сигурно ще бъде отворен днес, но приятели които са минали късно снощи казват че годечкото или софийското пътно си питат ушите да чистят.
Счупили са един ротор и са докарали друг, но има кола в лавината
Прохода сигурно ще бъде отворен днес, но приятели които са минали късно снощи казват че годечкото или софийското пътно си питат ушите да чистят.
В Берковица има ли много сняг?
В Монтана е повече от 20 см. По посока Чипровци става повече с всеки изминат километър. Извън града е тегава историята...
В Монтана е повече от 20 см. По посока Чипровци става повече с всеки изминат километър. Извън града е тегава историята...
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Сутринта четох,че Е79 е затворен на територията на област Враца.
Представям си по пътища втори и трети клас какво е.
Представям си по пътища втори и трети клас какво е.
- К.Одаджийски
- VW експерт
joromnt написа:В Берковица има ли много сняг?
Над 40см е тука, в Бързия около 50

В приложението ЛИМА на АПИ Петрохан го пише отворен, обаче мисля че не са си обновили информацията