Тоя знак 50 не е ли малко нелегален. Май трябваше през 20км/ч да се сваля скоростта. От 80 на 50 май не може.
Пък да се надяваме, че ще следи само дали не караш в бус лентата.

Къде ни снима КАТ !!!
- dan40
- Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
- Двигател:
Мен ме снимаха на тая шано уличката , която излиза директно на Драган Цанков ... за ориентир се минава през площад Журналист . Преди имаше знак за 20 метра че е забранено влизането , но вече е ИЗКЪРТЕН и няма опасност там , така , че давайте смело . М/у другото като бях в КАТ да ми пишат акта имаше още 6 човека които чакаха за същата снимка 

- BlueDragon
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
Има и на Карулката.По пътя към Ботевград има разклон за Кремиковци и там има камери и се следи за скоростта.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Rumen написа:Днес беше чудесен есенен ден ... за снимки.
.........
..........
Не че нещо ама как ще докажат че това е моята скорост?
Така че, колеги, според мен може да се притеснявате само ако сте единствена кола в радиус от 5-10 метра.. тоест ловят нощните птици

-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Muncho написа:Rumen написа:Днес беше чудесен есенен ден ... за снимки.
.........
..........
Не че нещо ама как ще докажат че това е моята скорост?
Така че, колеги, според мен може да се притеснявате само ако сте единствена кола в радиус от 5-10 метра.. тоест ловят нощните птици.. (аууу а като се сетя как съм минавал от там с 80-90 км отгоре..
).
Не съм много сигурен... камерите им са high FPS (поне така си мисля, защото няма как иначе да ти хванат номера ако си с 120 км/ч) и принципно може да се разбере с каква скорост си. От кадър до кадър си мръднал с еди-колко си мм. или см. се отчита скоростта. Така правят и от Mythbusters.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Бе камерите бая си фашат.Обаче що ту работят ту не/ту пращат призовка ту не/ си е типична мистерия по български
Не могат да смогнат да ги напечатят

Ако трябваше да пращат абсолютно на всеки нямаше да могат си платят и разхдите за пощата.
Явно или пращат за най-фрапантните нарушения или само на "малките риби".
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой ми беше казал нещо от сорта че по конституция нямат право да ни снимат без наше разрешение и затова на местата с камери задължително трябвало да се слагат знаци че се навлиза в район с видео наблюдение. Такъв знак май съм виждал само един на жълтите павета .... трябва може би наще камери да станат като камерите в Англия .. червени, зелени, оранжеви, бенбени и се виждат от далече - следователно никой не прави нарушения и всичко е наред ... а тука ме снимат с неква лада ... все е нещо наопаки .. А има ли нещо вярно в това което са ми казали за снимането или не ?
- Morskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
относно камерите по центъра на софия мога да ви кажа следното:
тези камери са към СДВР където има контролен център и компютри с руски софтуер, които чрез сложен математически алгоритъм изваждат в цифров вид буквите и цифрите при попадане на регистрациония номера на автомобила ви в обсега на камерата.
Така се води статистика, кой автомобил кога и къде е преминал с дата и час.
Това се използва главно, ако дадена кола е обявена за открадната или неподчинение, като се вкарва в определен списък (може само част от номера и цвят) щом някоя от камерите "забележи" отогваряща на описанието кола алармира дежурния !
софтуера -> http://autotrassir.dssl.ru/products/indexprog.php
има начини обаче да се излъже въпросния софтуер!
- като се постави фото шилд върху номерата -> https://www.phantomplate.com/shop/pr...l.asp?prod=E01
това съм го изпробвал лично и работи! недостатъка е че се вижда и ако се загледш прави впечатление и лесно може да ти го откраднат.
- като профучиш със скорост над 150 км тогава също не може да се разпознае номера, но това трудно може да стане в градски условия
- и последно като си поставиш инфрачервени стопове - тоест ако се загледате внимателно под стационарните камери има едни черни кутики.
Това са инфрачервени прожектори те не се виждат с невъоръжено око.
Но ако вземете една камера и е насочите към тези на КАТ ще видите колко силно светят и освтяват светлоотразителния номер.
По този начин колкото и замърсен да е или тъмно камерата го вижда прекрасно.
..помислете си сега какво би видяла една камера, ако има монтирани два такива прожектора... примерно на задното стъкло или на стоповете - НИЩО да не кажа и половината от автомобила.
Няма закон за България, който да забранява да си монтираш инфрачервени стопове