Така е, заради ремонтите по магистралата ги насочват през Петрохан, което е жалко, щото не си гледат в огледалата и правят страшни колони от изнервени шофЕри
Не е само на Петрохан така. Част от тировете се отклоняват и през Дефилето. И тук положението е същото - изпреварването е почти невъзможно. Преди не съм виждал от тук да минават колони от по 10тина тира.
Не знам кое е радиото, но ето от сайта на АПИ: За МПС над 12 тона, се предвиждат и следните обходни маршрути:
Задължителен маршрут за МПС над 12 тона, пътуващи по направление Видин –София, от области Видин, Монтана и Враца с крайна цел София е: Път I-1 – път II-16 при с. Ребърково - гр. Своге - гр. София, а от Видин и Монтана за София – път II-81; сайта http://www.api.bg/index.php/bg/patna-ob ... -yuli-2017 Път II-81 не е ли точно през Петрохан.
MITKO_DVD написа:Вчера по радиото слушах пътна обстановка и казаха че през петрохан е забранено движението на камиони над 12 тона !!!!!
Това като го видях колега написано стопли душата ми (защото ще пътувам сега в събота), обаче според днешния бюлетин на АПИ - „Петрохан” - отворен за всички МПС; Тъпо дано до уикенда размислят
В момента е разрешено за камиони над 12т да минават през Петрохан. Информационното табло на АПИ миналата година изрично забраняваше навлизане в прохода на същите. Така че табели има, и може да минават.
Аз също го чух по радио 1 рок, но тази информация не е вярна. Пренасочват се камиони през Петрохан и няма забрана за това. Единственото спасение е, че прохода си е труден за камиони и малко от шоферите го избират. Все пак срещнах 7-8 камиона в петък вечер, което за 1 час си е доста повече от това което срещах преди. Тогава минаваха само камионите на вода Ком