! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
От поста ти личи че много добре си видял линейката още като те е настигала, а ванът е бил зад теб, което значи че той би трябвало да е видял или чул линейката дори преди теб. Ако бяхте спрели по рано линейката щеше да мине безпрепятсвено, и сега нямаше да пишем глупости по форумите! Да не говорим че може да е отивала да спасява някои идиот или неговите невинни жертви!
- pach0
- Автомобил:
- Двигател:
Колега след като си видял линейката още на широкото би трябвало да отбиеш и там да я пропуснеш за да стане по безопасно а не да си продължиш в тясното и после да се чудиш как да го пропуснеш и защо те засича. Понякога тази една минута при тях може да е фатална...
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Muncho написа: Дали ще дойда на 31-вата минута или на 32рата е все равно.
Как така бе, колега? Всяка секунда е от значение!!! Шофьорите на линейки са разумни хора и няма да предприемат такава маневра, ако не е наистина спешно. А относно безопасността - шофьорът на автобуса отсреща също има глава на раменете и би трябвало да спре, за да може линейката безопасно да задмине буса.
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Muncho написа: Дали ще дойда на 31-вата минута или на 32рата е все равно.
И ако всички са с такова мислене, какво ще стане? От всеки по минута и после се сърдим, че линейките не идват на време и закъсняват. Шофьорът на линейката бил виновен. Защо винаги някой друг ни е виновен, а ние сме безгрешни? Щом на линейките вече не правим място да минат, та някой друг ли ще направим, с по-малка кола или излизащ от някоя пряка? Muncho, знаеш ли какво означава думата "колегиалност"? Ако знаеше нямаше да пишеш тези глупости.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Винаги давам път на линейка,полиция,пожарна и гражданска защита !!
Но тези с линийките са яко нагли доста често-поне 20 пъти ми се е случвало следното-седим няколко коли на сфетофата на червено и чакаме.Наближава линейка без пусната сигнализация-само че не и се чака както на нас и си пуска лампите и с мръсна газ минава...А линейката е празна...
Един път така ме изряза линейка и после бяха спряли за баници с боза малко по-надолу....

Но тези с линийките са яко нагли доста често-поне 20 пъти ми се е случвало следното-седим няколко коли на сфетофата на червено и чакаме.Наближава линейка без пусната сигнализация-само че не и се чака както на нас и си пуска лампите и с мръсна газ минава...А линейката е празна...
Един път така ме изряза линейка и после бяха спряли за баници с боза малко по-надолу....

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Snejoky написа:Muncho написа: Дали ще дойда на 31-вата минута или на 32рата е все равно.
И ако всички са с такова мислене, какво ще стане? От всеки по минута и после се сърдим, че линейките не идват на време и закъсняват. Шофьорът на линейката бил виновен. Защо винаги някой друг ни е виновен, а ние сме безгрешни? Щом на линейките вече не правим място да минат, та някой друг ли ще направим, с по-малка кола или излизащ от някоя пряка? Muncho, знаеш ли какво означава думата "колегиалност"? Ако знаеше нямаше да пишеш тези глупости.
колегиалността както вече написах е двупосочен процес!

Шофьорите на линейки са разумни хора и няма да предприемат такава маневра, ако не е наистина спешно
Шофьорите на линейки в повечето случаи са по-зле и от бакшишите ( а този явно се изживяваше и като като кадър на нсо ).. а да не споменавам за "лекарите" които се возят в линейките... Има достатъчно теми и в този форум по повод лекарското отношение както в болниците така и от "спешната помощ".
Колега след като си видял линейката още на широкото би трябвало да отбиеш и там да я пропуснеш за да стане по безопасно а не да си продължиш в тясното и после да се чудиш как да го пропуснеш и защо те засича. Понякога тази една минута при тях може да е фатална...
Аз вече съм там.. в тясното, когато оня изхвърли вана в нивата. Явно линейкаджият все пак се стресна от станалото след като при празна насрещна лента, без идващи автомобили поне 100 метра напред, не реши да ни изпревари, а се движеше със скоростта на останалите в колоната.
А и след като ни изпревари пак си продължи с "лежарно темпо" ( 60-70 ).. явно нещо му се беше изпарил ентусизмът.
е сигурно си е казал абе аре бе кво ше бързам да зеем се претрепем некъде и без тва няма значение дали ще стигна на 31вата или 32рата минута.. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Въобще не си прав Мунчо, ако бяхте намалили или спрели, нямаше сега да пишеш това, нито буса да ходи в кратерите. Тия хора имат една от най-тежките професии(а освен това хората в спешното са дефицит и недостигат и едвам смогват да покриват огромната територия на София и околността), а ти ги наричаш идиоти, за това че бързали.... Евала, страшен акъл си.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Muncho написа:Човек, който застрашава чужд живот преспокойно може да се нарече идиот!
А това, че видиш ли линейката много била бързала може да е вярно.. но не и тук! Дали ще дойда на 31-вата минута или на 32рата е все равно.
Това да отбиеш на линейка, пожарна или полицейски автомобил е не само задължително по закон, но и човешко. Но, когато няма възможност това да стане безопасно не е необходимо да те размятат по канафките. Има една приказка - каквото повикало - такова се обадило. Мен да ме избутат извъня пътя, пък после да чакат да им правя път
Много грешна логика имаш. Дано тези които мислят като теб са малцинство! Не дай си Боже, се наложи на теб или твой близък да идват да оказват помощ, нито ще си мислиш, че е все едно дали ще закъсненее "Бърза помощ" с минута или не, нито ще му пожелаваш да се удря в дърво.
Автомобила е със специален режим на движение и щом те застига и ти и вана, може да не отбиете, а просто да намалите скоростта, така линейкаджията ще ви изпревари много по - лесно и няма да има главоболия нито за теб, нито за лекарите. А и ако ти пристигнеш там, за където си тръгнал с 20 секунди по - късно, смятам, че няма да бъде проблем!
Еми ако трафика беше нормален, щяха да си карат съвсем нормално и те. А не слагай всички лекари под общ знаменател, защото колкото и мърша да има, също така има и медицински персонал, който е кадърен и отговорен. А теми по форума има, защото човек е много по - склонен да се оплаква, отколкото да хвали. Сигурен съм, че и на теб и на твои близки им се е налагало, да се ползват от медицинска помощ и след това са останали доволни. Ако отговориш нещо друго, просто няма да ти повярвам ...Muncho написа:Шофьорите на линейки в повечето случаи са по-зле и от бакшишите ( а този явно се изживяваше и като като кадър на нсо ).. а да не споменавам за "лекарите" които се возят в линейките... Има достатъчно теми и в този форум по повод лекарското отношение както в болниците така и от "спешната помощ".
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Трябвало е да отбиете за да ви изпревари линейката. А не всички да си дават газ, тия отстреща също. Последния път като видях линейка в адското задръстване на жълтите павета всички завиха кой накъдето може настрани за да мине линейката между колите.... и това дори по закон го пише че е задължително. Не казвам че властите са цвете - чака са прекалено много за линейка или полиция, доста от тях са тотални лентяи, но това не значи че трябва да им пречим за да идват още по-бавно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
задължително се спира и се прави път на линейка..
мен много кеф ми направи един път в 3 лентово платно с огромно задръстване и в трите ленти и само както се чу сирената на линейката и всички коли почнахме да се размащаме като хлебарки бягащи от raid
не съм си мислил,че при такова задръстване ще може да мине някои,но явно има ли нормално мислещи и спазващи закона всичко е възможно..
мен много кеф ми направи един път в 3 лентово платно с огромно задръстване и в трите ленти и само както се чу сирената на линейката и всички коли почнахме да се размащаме като хлебарки бягащи от raid

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
tarikat89 написа:в 3 лентово платно с огромно задръстване и в трите ленти и само както се чу сирената на линейката и всички коли почнахме да се размащаме като хлебарки бягащи от raid
Същото го гледам редовно по канала на орлов мост в София. Наистина има много критики към лекарите и особено тези от бърза помощ, но нека аз да съм прецакания и да отбия дори и да не бързат за пациент отколкото да ми тежи на съвестта, че заради мен и други като мен колата се е забавила.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Мучо на кафево ли си ?
Ти нoрмален ли си или зорлем се правиш на интересен ?
дано има по малко хора като тебе ,...
Ти нoрмален ли си или зорлем се правиш на интересен ?

дано има по малко хора като тебе ,...

Последна промяна от hooligans на Съб 23 яну 2010 12:20, променено общо 1 път.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
los_tigros написа:5. Я чe cи зaпaлим къщaтa, тa дa изгopи нa Bутe плeвнятa.
6. Я нe caкaм нa мeн дa e дoбpe. Я caкaм нa Bутe дa му e злe.
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Страшен глупак с опел векрта СА6449.
Гадината се движи зад мен,наближавам светофара на околовръстното и Симеоновско шосе посока Бистрица.Намерението ми е да завия наляво,като съм показал това на участниците в движението.Светва жълто,после червено,а аз спирам,но това нещо зад мен ме заобиколи отдясно,зави наляво на червено и ...те така
От вчера:дебил с G класа,движеш се зад учебна кола по ул.св.св.Кирил и Методий,реши че тротоара е място за шофиране,понеже изнервен от чакането на учебната кола да се включи,нахлу върху мястото,отредено за пешеходци.Аз бях втора кола,а примерът му последва пак дебил с пежо 306 комби СА 7319,който бе след мен.
Пожелавам на двамата дебили,при следващо подобно изпълнение,на тротоара да ги чакат жените с децата им
Гадината се движи зад мен,наближавам светофара на околовръстното и Симеоновско шосе посока Бистрица.Намерението ми е да завия наляво,като съм показал това на участниците в движението.Светва жълто,после червено,а аз спирам,но това нещо зад мен ме заобиколи отдясно,зави наляво на червено и ...те така
От вчера:дебил с G класа,движеш се зад учебна кола по ул.св.св.Кирил и Методий,реши че тротоара е място за шофиране,понеже изнервен от чакането на учебната кола да се включи,нахлу върху мястото,отредено за пешеходци.Аз бях втора кола,а примерът му последва пак дебил с пежо 306 комби СА 7319,който бе след мен.
Пожелавам на двамата дебили,при следващо подобно изпълнение,на тротоара да ги чакат жените с децата им