Такса център

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пон 29 сеп 2008 23:16

Когато направиха всичките видове селца около София квартали.
То и аз се вода в центъра Smile Овча Купел съм ....

...Може, на документа на моя апартамент на Орлов мост пише " трета извънградска част" :lol: :lol: ,

ето ви го Орлов мост
Изображение

и Витошка,Поглед от площад Света Неделя, в ляво - Духовната академия, в дясно - Съдебната палата все още липсва
Изображение

и Граф Игнатиев, да видите едно време как е било.

Улица "Самоковска" (днес "Граф Игнатиев") в 1887 г. На заден план се вижда Черната джамия (Коджа-дервиш Мехмед паша),
преустроена в църквата "Св. Седмочисленици" в началото на 20 век.
Изображение

Лъвов мост

Изображение

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 29 сеп 2008 23:35

Не може да го сравняваме с преди.Колко хора са живели в София по времето по което са правени снимките ? И колко са сега ?

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пон 29 сеп 2008 23:40

canyoubounce написа:Не може да го сравняваме с преди.Колко хора са живели в София по времето по което са правени снимките ? И колко са сега ?

София е правена за 300 000, сега е няколко милиона през деня, идват от извън София с една кола на работа по 5 човека, с кола на газ и си свиркат..вечер обратно. Снимките са просто ако ви е интересно как е било :wink:

Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoromiR » Пон 29 сеп 2008 23:58

Както казахте задръстванията ще започнат в крайните квартали ... хората ще тръгнат по околовръстните , хакерите ще намерят начин и ще продават нелегално карти , изобщо хаоса е пълен ...
Още нещо ... Забелязах че всичко това ще се прави и копира от Италия , Милано . Може ли да запитам колко по-напред са в развитието си във всякакви аспекти Милано ( Италия ) :?: :!: :?: Светлинни години напред ... :shock :!:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 30 сеп 2008 0:35

pit написа:
canyoubounce написа:Не може да го сравняваме с преди.Колко хора са живели в София по времето по което са правени снимките ? И колко са сега ?

София е правена за 300 000, сега е няколко милиона през деня, идват от извън София с една кола на работа по 5 човека, с кола на газ и си свиркат..вечер обратно.

Аре стига сте го обръщали пак на софиянци и провинциалисти :idea: София е столицата на България, от което следва логично, че най-голямата част от парите са тук. Идват на работа, щото има работа. Не са много тия, дето идват на разходка. Не можете да вините хората, че си търсят щастието на място, където го има :!: И да не ви питам колко сте кореняците софиянци, че накрая аз ше се окажа по-кореняк от повечето тука :lol: :lol: Не се заяждам, просто искам да не се намеква нищо за "преселниците" :wink: Радвайте се, 'щото в Лондон не останаха англичани вече, например... :wink:

Задръствания има не заради многото хора, а заради изостаналата инфраструктура. Връщаме се на широко дискутирани теми за липсата на подземни и надземни многоетажни гаражи на НОРМАЛНИ цени, липсата на истинско метро, липсата на нормални пътища и т.н. и т.н.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 30 сеп 2008 0:47

Много правилно. В момента в Лондон от цялото население 65 % са англичани, другите не са. И какво от това?
Друго е от значение - там с градския транспорт си навсякъде за нула време. Да не говорим за централната част, ако изобщо нещо може да се нарече така, трудно е да се определи. Та там спирките са на по 200 метра. А колко вида транспорт има - градска железница /не са трамваи/, метро, автобуси, дори по Темза има подобни на градски транспорт корабчета. И правилно има такса център.
При нас е малко рано да се въвежда според мен, но трябва в един момент това да стане. В противен случай движението в центъра ще се превърне в още по-голям ужас, да не говорим за замърсяването на въздуха и т.н.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 30 сеп 2008 0:57

Малко любопитни факти за Япония :lol: Знам, че сме на светлинни години от тях, ама така или иначе сме почнали да взимаме примери...

Там максималното закъснение на транспортно средство (влак, автобус, метро) е ДО 1 МИНУТА . Ако въпросното превозно средство закъснее с повече от минута на возещите се в него се издава специално удостоверение, че закъснението е изцяло не по тяхна вина (за пред работодателя, или жената, примерно). Средното закъснение на превозно средство в Япония (и не говорим само за Токио, а за цялата Япония) е 3 секунди!!!!! Сами си правете извода до колко зависят от транспортната си система. И това са хора, опустошени от световна война и "поели" две атомни бомби !! Хора, които след войната са били милиони пъти по-зле от нас, след комунизма!!!

Що те могат, а ние не? Аз ще ви кажа - щото са умни хора. Щото знаят, че така и за тях е по-добре и за тия около тях е по-добре. Защото така живеят спокойно и нормално. А тук? Всеки бърза, на никой не му пука, всеки си гледа само себе си, всеки гледа да "чопне" от тук, от там... Манталитет му е майката...

И все пак - аз съм против таксата. Защото тя не само няма да помогне, а ще попречи още повече. И докато се усетят да я махнат, ония отгоре ще си донапълнят и без това свинските гуши и задници и изобщо няма да им дреме повече...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 30 сеп 2008 1:08

В Япония го има и това :wink:
Иначе е вярно, че една такава система създава доста възможности за злоупотреби в държава като нашата. Но тези неща едва ли винаги ще са така.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 30 сеп 2008 7:58

Незнам но в това споменато каре винаги придвижването е бързо.
Доста по бързо от доста стоплични "Булеварди", завършващи я с Т образно кръстовище, или ставащи от 3 в една лента.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 30 сеп 2008 8:35

Е тая екотакса означава, че ако искам да влезна с моята кола в центъра трябва да ме застрелят още на бариерата, а колата да дадат за претопяване! :lol:

Потребителски аватар
iceberg9
Автомобил: Passat B8 2 TDI 4Motion 240
Двигател:

Мнениеот iceberg9 » Вто 30 сеп 2008 9:13

Kingpin написа:
pit написа:

София е правена за 300 000, сега е няколко милиона през деня, идват от извън София с една кола на работа по 5 човека, с кола на газ и си свиркат..вечер обратно.

Аре стига сте го обръщали пак на софиянци и провинциалисти :idea: София е столицата на България, от което следва логично, че най-голямата част от парите са тук. Идват на работа, щото има работа. Не са много тия, дето идват на разходка. Не можете да вините хората, че си търсят щастието на място, където го има :!: И да не ви питам колко сте кореняците софиянци, че накрая аз ше се окажа по-кореняк от повечето тука :lol: :lol: Не се заяждам, просто искам да не се намеква нищо за "преселниците" :wink: Радвайте се, 'щото в Лондон не останаха англичани вече, например... :wink:

Задръствания има не заради многото хора, а заради изостаналата инфраструктура. Връщаме се на широко дискутирани теми за липсата на подземни и надземни многоетажни гаражи на НОРМАЛНИ цени, липсата на истинско метро, липсата на нормални пътища и т.н. и т.н.

Напълно съм съгласен с теб колега :да:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 30 сеп 2008 9:22

Това ще е най глупавото нещо което може да се направи..

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 30 сеп 2008 9:33

Добре, че пина се намеси преди да се хванем за гушите :)
Хубав град е бил София едно време, ама не е имало хора.
Преди 2-3 дни си говорих с едни колеги от Букурещ, как е живота там. Казаха, че и при тях преди всичко е било концентрирано в Букурещ, но лека полека фирмите започнали да си правят офиси в други градове и сега каза, че са почти наравно 5-6 техни града.
Тук проблема е, че ако някоя фирма за outsourcing реши да отвори офис в Монтана например няма да намери персонал, защото всички кадърни са или в София или в чужбина. Това ги спира... И не знам това кога ще се промени. Има и друго нещо - на българина по традиция не му се работи. Даваха по някой канал как оргахим викат виетнамци (в Русе мисля) да им вършат работата и заплатите бяха доста привлекателни дори и за София. Защо? Защото Българите не искали.
Та - когато се променим и започнем да учим неща, които ще са ни от полза и когато се научим, че за да ядем, трябва да работим, тогава ще се оправим... Поне до някъде... Пазара на труда ще се разпредели по големите градове - Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и т.н.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Вто 30 сеп 2008 9:42

Според мен главния замисъл на това плащане за да влезеш в центъра на София е да накарат хората да ползват градския транспорт.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 30 сеп 2008 10:16

Интересно ми е къде ще отиват парите от тези такси? :roll:

Върни се в “Пътеводител”