Малко любопитни факти за Япония

Знам, че сме на светлинни години от тях, ама така или иначе сме почнали да взимаме примери...
Там максималното закъснение на транспортно средство (влак, автобус, метро) е
ДО 1 МИНУТА . Ако въпросното превозно средство закъснее с повече от минута на возещите се в него се издава специално удостоверение, че закъснението е изцяло не по тяхна вина (за пред работодателя, или жената, примерно). Средното закъснение на превозно средство в Япония (и не говорим само за Токио, а за цялата Япония) е 3 секунди!!!!! Сами си правете извода до колко зависят от транспортната си система. И това са хора, опустошени от световна война и "поели" две атомни бомби !! Хора, които след войната са били милиони пъти по-зле от нас, след комунизма!!!
Що те могат, а ние не? Аз ще ви кажа - щото са умни хора. Щото знаят, че така и за тях е по-добре и за тия около тях е по-добре. Защото така живеят спокойно и нормално. А тук? Всеки бърза, на никой не му пука, всеки си гледа само себе си, всеки гледа да "чопне" от тук, от там... Манталитет му е майката...
И все пак - аз съм против таксата. Защото тя не само няма да помогне, а ще попречи още повече. И докато се усетят да я махнат, ония отгоре ще си донапълнят и без това свинските гуши и задници и изобщо няма да им дреме повече...