Явно не всички са запознати, но дълго време имаше спор за това кой трябва да го финансира. Тъй като обслужва най-вече София, повечето предни правителства твърдяха, че трябва да се финансира от Столична община, която естествено няма как да задели въпросните 75 милиона.
Всъщност, Околовръстното на София реално е част от републиканската пътна мрежа и е от национално значение, поради което и правилно парита се осигуриха в крайна сметка от държавата. Ето защо чак сега се започна и завърши това разширение в най-натоварената част от Околовръстното шосе.
Състояние на Околовръстното в София
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
rosen79 написа:Аз бях на откриването,добре е направено,но според мен нищо няма да се промени.След моста на симеоновско шосе посока младост,от три ленти се минава в една и нали се сещате кво ще стане.Пак същите задръствания.
Да но поне пропускателният режим е 'по-либерален' за разлика от тези светофари, които бяха долу на шосето.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
rosen79 написа:Да,но нали целта е да се премахнат задръстванията?В случая това няма да стане,поне на самото околовръстно.На симеоновското да,ама къде е по-голям трафика?
Да се премахнат задръстванията е блян, който няма реализация. А лични мен, доста егоистично ме интересува Черни връх - Младост 4 та затова ми идва доста добре тази новина.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
23.12, 14:00ч. Околовръстното не е отворено, целия поток минава от Младост надолу по бул Климент Охридски, или от обратната страна ако идваш от Симеоново, се сускаш надолу пак към Студентски град...някъв ужас е...Задръстването почва от Околовръстното, надолу в Студ.град, УНСС, Дианабад....през целия път има задръстване.
От другата страна по бул КЛ. Охридски, задръстването почва малко по-надолу по булеварда след Околовръстното, надолу до разклона за Младост,там е нещо страшно, от Младост идват яко коли,от към Дървеница нагоре също...няма минаване на това кръстовище...
От другата страна по бул КЛ. Охридски, задръстването почва малко по-надолу по булеварда след Околовръстното, надолу до разклона за Младост,там е нещо страшно, от Младост идват яко коли,от към Дървеница нагоре също...няма минаване на това кръстовище...
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател: