Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Re: Безобразните условия по пътищата в София и страната!!!

Мнениеот ALESYZ » Пон 02 фев 2009 9:34

Като спре по-малко да се краде, може и да има съществен напредък. Миналата седмица ходих до Стара Загора, през Хаинбоаз. Мерси, върнах се през Шипка. Колко време вече работят там? Съжалих след първите 5 км. и ми идеше да се върна. Магистралата Варна-София, преди 2 г.,(незнам дали и 3 не са) стигна до Шумен. Оттогава и метър не е мръднала и не виждам някой да работи по нея. Ходя до Варна доста често. Направиха се някои пътища, но е недостатъчно. Като цяло, мисля пътищата в южна България са по-добри от северна. Имам доста приятели надолу от мен и гледам като ходя. За София не коментирам, да кажат софиянци. При нас се асфалтира, обаче си мисля некачествено и кой упражнява контрола, не е ясно. След 1-2 зими и пак е за ремонт пътя, което говори за качеството на работата и материалите. Това също е голям проблем, парите се усвояват, а какво и как се влага, никой не знае. Мисля, че много липсва конрола в тази сфера, дали държавен, общински или граждански.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Пон 02 фев 2009 9:42

Ами всичко опира до личната изгода на управляващите в даден район.Ние сме безсилни докато не спрем границите за внос и износ на БГ за две седмици и ще видите как ще завалят обещания.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 02 фев 2009 9:48

hooligans написа:
emohrisstov написа:За каква инфраструктура говорим, какви главни пътища, какви малки пътища. Навсякъде в София е толкова ла*няно, че просто няма накъде повече :не: . Прав е колегата, улиците и булевардите в София са уникално зле. Кое му хубавото на цариградско, цялото е на вълни и пропаднали шахти посредата. Как ще караш там с 80 и ще гледаш да не паднеш в някоя от новоотворилите се дупки след студовете. Цар Борис 3? О Боже опази. Селски павиран път, който винаги е бил зле (в дясната лента е немислимо да се кара освен ако не съм с рейс), а сега след студа се нагъна като мазна баничка от 30 стинки. Щели да го оправят. Да, ама как, щото не се сещам. Да не говорим за малките междублокови улици и тези в центъра, там положението е трагично, но чакаме, не може, трябва първо големите пътища да направят. За околовръстното не искам да говоря! Един приятел така скочи в една дупка изтласкан от прелитащия наблизо 111, преди Суходол посока Горнобански път, че счупи две джанти и половината ходова част. После ги запълниха тия две дупки с пясък. Хайде да не продължавам, щото няма да ми стигне цяла нощ... Кофтито е, че нищо неможе да се направи...

емигрирай, там ще ти е по добре , да миеш кенефите на дебелите германци....

В интерес на истината има какво да се направи и в интерес на истина Холи е писал колкото да не заспи.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 02 фев 2009 10:01

...

Последна промяна от hooligans на Вто 03 фев 2009 19:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пон 02 фев 2009 10:09

Прав си колега, не съм много запознат с междуградските и международните пътища, затова и не изказвам мнение. Говоря за София, град, в който карам ежедневно и си троша колата. Ако с преасфалтирането на една част от Стамболийски и направата на Тодор Александров се изчерпва работата по софийските улици не знам. Не може град със самочуствието на "европейска столица" да има такива пътища.

п.п. Държа да поясня, че в случая не сравнявам с чужбина или нещо такова, просто казвам какво е положението тук, затова не ме разбирайте погрешно.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 02 фев 2009 10:09

hooligans написа: а съм изразил моето лично мнение ...
...

Личното ти мнение да пращаш човека да мие кенефи, е лично, но понеже тук надявам се сме се събрали културни хора можеше да си го запазиш лично за себе си :P
Колегата пише за Цариградско, Борис, между блоковите пространства и Околовръстното. Ако на теб ти харесват вида на тези пътища, то тогава имаме много сериозен проблем и няма смисъл въобще да дискутираме :beer
Това, че миналата година били преасфалтирани 3-4 булеварда е похвално и недостатъчно.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пон 02 фев 2009 10:41

колегата hooligans
искам да го питам - нормално ли е да плащам
- данък 180 лв.
- винетка - 68 лв.
- 3 гуми (скълцани) по 180 лв.
- тампони, биалетки, шарнири, накрайници - около 400 лв. с работата
или общо за една година 828 лева без застраховките,
и да карам по най-лошите пътища в Европейския Съюз (по трасето София-Белград-Будапеща-Братислава-Прага-Виена-Брюксел-Амстердам срещнах 1 дупка в Словакия, 1 в Брюксел и 2-3 в Сърбия)
(само да вметна, че пътищата в Германия, Белгия и Холандия са безплатни) ?

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Пон 02 фев 2009 10:44

iGolf написа:ще се оправи всичко у нас,хората по света като почнат да летят

:arrow: :bowdown

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 02 фев 2009 10:53

Абе, безплатен обяд няма - то е ясно, ама с тая разлика, че при нас манджата е вкиснала, хляба е мухлясал, а ракията е изветряла :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kriss4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kriss4 » Пон 02 фев 2009 11:32

zdrash написа:колегата hooligans
искам да го питам - нормално ли е да плащам
- данък 180лв.
- винетка - 68лв
- 3 гуми(скълцани) по 180лв
- тампони, биалетки, шарнири, накрайници - около 400лв с работата
или общо за една година 828лева без застраховките

Ето това наистина не е нормално.
Може ли аз да питам,защо правим всичко това и после се оплакваме?
Много ясно,че сами сме си виновни.Хората тичат да плащат данъци стотици левове,а правят ремонт на колите пак за ХХХ няколко пъти годишно.Улиците са ни под всякаква критика.Да не говорим,че кварталните улици не са ремонтирани 20г.

Потребителски аватар
VR5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR5 » Пон 02 фев 2009 11:37

Един приятел си купи пътна помощ от Германия и на мен ми се наложи да я ползвам тръгвам и предно ляво колело чука на изпадия като му я върнах му викам абе ти кво купи предницата е много зле а той вика това се усеща само в родната ни страна и в Сърбия нататък просто няма къде да чукне така че явно при нас като Европейска страна сме най зле откъм пътища

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivankov » Пон 02 фев 2009 12:31

iGolf написа:ще се оправи всичко у нас,хората по света като почнат да летят

кога ли ще стане :lol: :shock :roll:

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Пон 02 фев 2009 12:55

Абсолютно същата тема се обсъжда и в един варненски тракер. Ето един цитат
Не е това начина.Ще актуализираме дупки ! Вместо да се съберем 2-3 000 коли и да задръстим най важните за преминаване улици с надути клаксони,ще правим списък на дупките.Ще се нагаждаме към лошото вместо да се борим за по добро.Добро ,което по правило ни принадлежи.Я си спомнете колко стана пътния данък ?Моя е вече е 220 лв !!! А вашия ? Ако има навити за един бърз протест,да пишат.Да не сме 3000 коли,300 да сме,доста народ ще ни последва и най на пред бакшишите.

Лично аз мисля, че това е решението!

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пон 02 фев 2009 12:57

:018: Телефон за сигнали за проблеми на пътя - 02/9875555 :018:

Стоплете го малко тоя телефон! И не само него ами и тоя:

Горещ телефон:
0700 1 30 20 денонощен телефон за сигнали на гражданите, свързани със състоянието на републиканските пътища и критични ситуации на пътя.

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Пон 02 фев 2009 13:01

hooligans написа:магистрала тракия , вече е почти до стара загора...

Хахаха нищо лично, ама ти чуваш ли се какво говориш, първо думата магистрала не може да се използва в съчетание с Тракия, обидно е за магистралите. Второ, виждал съм те наляво-надясно с Поло-то знам си че си по-голям на възраст от мен, щото аз съм на 22 ама май хич не си в час или си проспал няколко десетилетия. Тоя път се строи много години вече и О! ЧУДЕСА стигнал е ПОЧТИ до Стара Загора... И завършва с ... кръгово :roll: А колко пари са дадени в нечии джобове никой не знае.
Колко пъти в годината пътуваш по този път? Аз пътувам всяка седмица до Пловдив и 4 пъти в годината до Бургас. Е, от тунела до Пазарджик трябва да карам с 60, за да не си потроша колата или много бързо, за да не усещам друсането, но все пак да си потроша колата. За емигрирането.. ами не искам, желая да си живея тук, а това не означава, че не мога да се оплаквам с цел нещата да се подобрят. Тъй че тия типично детски изказвания хич не са за темата и както много са казвали, ако не се лъжа и ти: като не ти харесва темата не пиши глупости в нея ;)

Върни се в “Пътеводител”