Колега, аз също съм от Варна. Имам гараж зад бившия магазин Дом бас и когато някой ми паркира отпред просто му изпускам и четирите гуми! Жената е постъпила напълно човешки, разминал си се с една бележка само. Аз когато намеря някой паркирал пред гаража ми, не го пропускам! Пускам му всички гуми и поживо, поздраво. Ако ги режеш е увреждане на чужда собственост - извършваш престъпление, а този който е паркирал е извършил нарушение. Когато му изпуснеш гумите вече - това не е престъпление, обаче повярвай повече не повтаря грешката да спре пак пред гаража ми. Съгласен съм за малкото паркоместа, но логичен въпрос е твоите приятели нямат ли гараж, та да запушиш техния! Ти обаче твърдиш, че коректно си оставил място за да може да се използва гаража, така че след като е успяла да си вкара колата малко тъпо е да ти оставя бележки.
Колкото въпроса как бих постъпил ако на стъклото има бележка с тел. номер - най-простото то да не е синя зона, че да плащам за да мога да си ползвам гаража? Защо аз да трябва да го набирам, че и да чакам да си премести колата? да си плати той - има платени паркинги и т.н. Не са навсякъде, но дори да бърза да е тръгнал по-рано да си търси място! Пример давам - съда е близко и доста от паркиращите отиват там. Е ако съдията постанови задържане - аз как да си вляза в гаража? Това с бележките го няма в никоя човешка държава! Така че извода за мене е, със или без бележка, ще се помпят 4 гуми!

За липсата на паркоместа, липсата на пътища и хората
-
- Автомобил:
- Двигател:
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За липсата на паркоместа, липсата на пътища и хората
Хи-хи-хи най-обичам спам темите,всеки си знае своето. Та не разбрах,защо си я пуснал тази тема? Да видим,че си примерен и че паркираш пред гаражите или да се оплачеш от голямата лоша лелка?
А и тва за съденето наистина ли го вярваш? За средната телесна повреда
:) да не се окаже,че делото да се проточи хх години и най-накрая ти да си виновен..тука може много празни приказки да се кажат.Но изобщо запознат ли си със съдебната система?
А пък тия дето защитават колегата ще задам риторични въпроси:
Около там дето е бил е нямало други улици,където да спре,така ли?:) Е да друго е да ходиш с колата до кенефа.
Колегата се е бавил 3 часа!! Това си е бая време!
Едно е да спреш на аварийки и да си купиш хляб,презервативи,вибратори,а друго е да се бавиш 3 часа.
Поне сега ще видя какви хора спират пред гаража,а и даже едва ли не чувстват ,че е в техното право...нали няма места!
А и тва за съденето наистина ли го вярваш? За средната телесна повреда

А пък тия дето защитават колегата ще задам риторични въпроси:
Около там дето е бил е нямало други улици,където да спре,така ли?:) Е да друго е да ходиш с колата до кенефа.
Колегата се е бавил 3 часа!! Това си е бая време!
Едно е да спреш на аварийки и да си купиш хляб,презервативи,вибратори,а друго е да се бавиш 3 часа.
Поне сега ще видя какви хора спират пред гаража,а и даже едва ли не чувстват ,че е в техното право...нали няма места!
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
@BastunSelski: или ти не четеш добре, или аз не се изразявам като хората.
Няма къде да паркирам, говорим за кална река. Всеки ден обикалям около офиса, по 20 минути в търсене на място за паркиране, защото:
- Не желая да паркирам по бодюрите - не съм забравил какво е да си пешеходец.
- Не желая да паркирам на пешеходна пътека - поради същата причина.
- Не желая да паркирам на ебем ти страна, защото се сещам и за момчетата с бусовете, дето трябва да зареждат магазините наоколо и мога само да предположа каква им коства един курс със всичките идиоти, спрели на апачик.
Пуснах темата, защото исках да сверя мнението си с това на останалите, да видя, дали грешката не е в мен.
По - късно ще пусна снимка да въпросната "улица", за да разберете за какво става въпрос.
Няма къде да паркирам, говорим за кална река. Всеки ден обикалям около офиса, по 20 минути в търсене на място за паркиране, защото:
- Не желая да паркирам по бодюрите - не съм забравил какво е да си пешеходец.
- Не желая да паркирам на пешеходна пътека - поради същата причина.
- Не желая да паркирам на ебем ти страна, защото се сещам и за момчетата с бусовете, дето трябва да зареждат магазините наоколо и мога само да предположа каква им коства един курс със всичките идиоти, спрели на апачик.
Пуснах темата, защото исках да сверя мнението си с това на останалите, да видя, дали грешката не е в мен.
По - късно ще пусна снимка да въпросната "улица", за да разберете за какво става въпрос.
Rijo написа:
ами в грешка си, колко повече колеги да ти кажат

чак ще си губиш времето и да ходиш снимки да правиш.

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това си е твое мнение, че е в грешка. Според мен напълно нормално е постъпило момчето, к'во толкова е станало. Както каза варбона няма смисъл от безсмислени коментари всеки си има мнение и двете страни са прави!
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
OK разбрах те ,ама ти го описваш като все едно да си на луната и там един гараж.Все едно оазис в пустинята.
Е значи е правилно да паркира пред гаража? А бе помислете какво говорите бре?
Е значи е правилно да паркира пред гаража? А бе помислете какво говорите бре?
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само това последно пиша и млъквам.
Естествено, че НЕ Е правилно да се паркира пред гараж, това е повече от ясно. Просто в случая момчето е спряло за няколко часа поради липса за спиране на друго място. Не виждам къде е проблема ако не е пречил на никой. Искам да подчертая, че НЕ подкрепям неправилното паркиране, където и да е то, и поведението "сам съм на пътя, ша фана да спра тука па другите да се оправят".
Естествено, че НЕ Е правилно да се паркира пред гараж, това е повече от ясно. Просто в случая момчето е спряло за няколко часа поради липса за спиране на друго място. Не виждам къде е проблема ако не е пречил на никой. Искам да подчертая, че НЕ подкрепям неправилното паркиране, където и да е то, и поведението "сам съм на пътя, ша фана да спра тука па другите да се оправят".
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де какво толкова е станало
Колега е спрял така да не пречи, телефон е оставил. Дамата с гаража е решила престаравайки се писмо да му напише. Па може и да го е харесала и това да е начален флирт, знае ли човек 

Аз пък не мога да разбера защо ще му пукате гумите.Та нали след това няма да може да си премести колата следователно толкова по зле за вас.Честно хич не я разбирам тая работа.
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
los_tigros написа:Аз пък не мога да разбера защо ще му пукате гумите.Та нали след това няма да може да си премести колата следователно толкова по зле за вас.Честно хич не я разбирам тая работа.
Или онзи колега горе, дето се "изпускал"

"като ми е спрел пред гаражо, я ше му изпуснем и 4-те гуми" - е много умно, това ли е най-бързия начин да махнеш колата, която ти е спряла пред гаража?
Няма ли да се махне по-бързо ако звъннеш по телефона, оставен на таблото ("ама защо я да му званим, оти ша са набутам")
ама не, българина е заядлив, и вместо да си свърши бързо работа предпочита да направи мръсно - "я не сакам я да съм добре, я сакам на Вуте да му е зле"

- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е най-бързия начин,но ти преразказвам какво се случва.Ставаш ходиш го гаражо да си изкараш колата ,за да ходиш в тръстиката и кво виждаш някакъв метал пред гаража... - А,аааа? и какво правим?На скорост няма аларма никой не го знае кой е...Айде има телефон ...нека да звъннем майка му д***а ...а не вдига и заето дава. Чакаме 15 мин. и закъсняваме за работа... И тогава идва момента с гумите,огледалата и т.н!!!
Защо се прави това,защото в случая ,когато гаража е в центъра на София и има приток на всякакви твари да се знае ,че се ползва!
Защо се прави това,защото в случая ,когато гаража е в центъра на София и има приток на всякакви твари да се знае ,че се ползва!
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колега Rijo, напълно в реда на нещата си постъпил
А и тя, въпреки тона е постъпила възможно най-правилно в случая.
Просто трябва да имаме търпимост и толерантност един към друг. Ако тя не постави такава бележка, а вместо теб е друг, който ежедневно спира на тази улица - какво прави тя? Всеки ден този индивиди си спира колата пред нейния гараж с презумпцията, че щом никой не е възроптал, то няма проблем
Добре сте се разбрали

Просто трябва да имаме търпимост и толерантност един към друг. Ако тя не постави такава бележка, а вместо теб е друг, който ежедневно спира на тази улица - какво прави тя? Всеки ден този индивиди си спира колата пред нейния гараж с презумпцията, че щом никой не е възроптал, то няма проблем

Добре сте се разбрали

- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Rijo написа:............................................................................
Колега,напълно те подкрепям,живеем в динамичня среда,градовете все повече се пълнят с коли,а гениалните ни архитекти не са и помисляли за паркоместа,свободни пространства и зелени площи в стремежа всичко да се застрои и продаде.Постъпил си правилно.
Ако гаражът е поставен върху частна собственост,то тогава си важи правилника и упоменатите в него разстояния за паркиране от и до границата на имота.Ако е от тия изтипосаните върху общинска земя,тогава вече положението е друго.
Но така или иначе БГ простотията е навсякъде:

- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Като чета в поредната подобна тема какви разсъждения се пробутват явно от хора,за които комунизма е жив.Вие не можахте ли да разберете,че ГАРАЖ е помещение за което някой е дал пари да го купи и продължава да дава под формата на данък.И това е помещение до което собственика или наемателя трябва да има 24 часов достъп,без да се налага да върти телефони,да чака някой и т.н.Като отиваш с кола ще се съобразиш с даденостите на района където отиваш,или спираш така че да не пречиш или отиваш с такси.Всичко друго води след себе си само излишни проблеми и за двете страни.