123

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: Опасностите на пътя ...

Мнениеот quattro^^ » Съб 06 юни 2009 11:51

kaiser666 написа:
ISRalien написа:
Ти май си ги пишеш по default...Пешехопдна пътека,спрял автобус...ако трябва и с 5 ще се движи. :idea:

много ми прилича на ПАЗАТЕ МОТОРИСТИТЕ...пазете котките, кучетата, калманките, пазете колите, не на поледно място хората.еми какво по напред да пазиш в ситуацията чисто чичката си е виновен...и аз понякога пресичам така акъла като ми е някъде другаде и после много тъпо ми става щот знам кво му е на човека отсреща :oops:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Съб 06 юни 2009 19:18

break написа:
kojuharov написа: скороста ми вече беше около 30 км/ч и на около 2.5-3 метра пред автобуса изкочи пешеходец, бягайки дори не се огледа. Спирачният ми път беше около 4 метра с тази скорост. С нови гуми съм, оригинални накладки на 1 месец.

Много кофти случка,важното е ,че всички са добре,само не разбирам как с тази скорост от 30 км.,направи 4 метра спирачен път и то с нови гуми???Не се заяждам,просто ми е много чудно?!?

Уха я си направи експеримент за колко ще спреш /сложи си колче и от него натисни спирачките /

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 06 юни 2009 20:33

Колега, много е гадно някой да ти изскочи ненадейно отпред. На мен ми се случи нещо подобно. Само, че с дете, изведнъж изскочи пред колата, за щастие успях да спра на метър два пред него. Много е важно покрай рисковите места да се кара една идея по бавно и с повишено внимание.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 06 юни 2009 21:03

Абе ако ще и със 1 км/ч да караш като изкочи пред теб го удряш няма ка да спреш като ти изкочи на 2м от капака. Заради такива трябва да се гласува че шофьор причинил смърт по непредпазливост на място БЕЗ пешеходна пътека е невинен съответно ако шофьор удари пешеходец на пешеходна пътека яко гонка до дупка.
Защо в цивилизованият свят като си подадеш кракът към пешеходната пътека и колите спират защото имат дисциплина на пътя. А не както в БГ онзи ден свириха гуми зад мен щото аз спирам да пусна пешеходци и една лелка със една баничарка блее и не си гледа в пътя, хората като видяха че оная ще ме удари се дръпнаха и със пищене на гуми дръпнах 5м а кифлата спря точно където бях аз преди да пиля гуми. И имаше наглостта да ми каже "абе келеш що спираш толкова рязко" при положение че аз стоях около 5сек пред пешеходната пътека. За това говоря нямаме култура на пътя.

vento5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento5 » Нед 07 юни 2009 2:02

znainainai написа:...Защо в цивилизованият свят като си подадеш кракът към пешеходната пътека и колите спират защото имат дисциплина на пътя. А не както в БГ онзи ден свириха гуми зад мен щото аз спирам да пусна пешеходци и една лелка със една баничарка блее и не си гледа в пътя, хората като видяха че оная ще ме удари се дръпнаха и със пищене на гуми дръпнах 5м а кифлата спря точно където бях аз преди да пиля гуми. И имаше наглостта да ми каже "абе келеш що спираш толкова рязко" при положение че аз стоях около 5сек пред пешеходната пътека. За това говоря нямаме култура на пътя.

Да, наистина в някои страни отношението към и от пешеходците е различно. Ама то си е взаимно, колите дават предимство на пешеходците, а пешеходците не притичват като зайци където трябва и където не трябва. Спомням си, какво впечатление ми направи в началото пресичането на пешеходци на зелен светофар и кротко чакащи ги автомобили да завият на дясно през пешеходната пътека. Пешеходеца си ходи бавно и спокойно, и никой не му свирка,не форсира двигателя или нещо подобно, а аз се блещя отстрани и се нервя, че оня се влачи и задръства движението :lol:

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Нед 07 юни 2009 2:54

Пред спрял рейс не се пресича. Като спре рейса на спирката по закон всички би трябвало да пресичат зад гърба му.Естествено при нас почти никой не се съобразява с това, а още по-малко са го прочели в правилника за движение по пътищата.
Вчера докато карах по св. Наум посока семинарията бях засилил повечко колата заради наклона. Подминах една пешеходна пътека - нямаше никой и продължих със същата скорост на 20тина метра баща и майка с бебешка количка изкочиха на платното. Да в насрешното нямаше коли но кой да гледа мойта посока mhihi .Видяха ме стъписаха се и застанаха посредата, аз спрях и ги изчаках да пресекат (спрях без особени усилия) бащата ми благодари и продължиха подтичвайки до отсрешния тротоар.Дотук нищо, имах добра видимост видях ги отдалече и нямаше никаква опасност, но да ги питаш за чии х*й не използваха хубаво маркираната пешеходна пътека на 20 метра от тях, като се има предвид че на всичкото отгоре бяха с дете???

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 07 юни 2009 8:07

Е това ме е яд
на 20 метра от него има пешеходна пътека
на 30 има светофар
ама не
баш там е решил да пресече, щото го мързи.
Е такива грам не ги пускам. Белким се научат къде се пресича.
Да, има места, където няма пешеходна наблизо и тогава е нормално да пресече ВНИМАТЕЛНО! А не да ходи като водолаз :banghead: :banghead: :banghead: На такива места винаги, когато мога да спра (когато не ми се е залепила маршрутка на 5-та врата), ги пускам.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 09 юни 2009 10:57

най голямата тъпотия е когато спирката на автобуса е точно 3 метра преди пешеходната, и горките хорица си отвиат пред рейса да пресичат , щото има пешеходна, ти пък си караш със 30 (щот си намалил от 40 и си на 2-ра) щото си виддял автобуся , но нейсе точно като се разминаваш със спрелия автобул , и бам пешеходец на пътеката , ко праим и кой е виновен ? Къде в правилника пише че при спрял автобул в джоба трябва всички други участници в движението да го чакат.
Е тоя парадокс го има във всеки градд точно на 1500 места ...
Е спирката трябва да е след пешеходната, да се стимулират хората да минат зад рейса и да видят има ли кола, ще минава ли няма ли ....

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Вто 09 юни 2009 11:25

закона е такъв че дори самоубиец да скочи от мост пред теб, пак си виновен. Затова като караш кола с единия крак си в гроба, с другия в затвора :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 09 юни 2009 14:12

soxy__ написа:закона е такъв че дори самоубиец да скочи от мост пред теб, пак си виновен. Затова като караш кола с единия крак си в гроба, с другия в затвора :D

Ако караш Хамър и фамилията ти е руска и двете може да ти се разминат :wink:

Върни се в “Пътеводител”