окопи във варна

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Re: окопи във варна

Мнениеот simeon40 » Пет 10 сеп 2010 18:33

Относно окопите до затвора, те не бяха ли в дясното платно, където има знаци че движението се мести в насрещното, да не сте се объркали и да сте си продължили направи ?

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 10 сеп 2010 20:37

Не ,Колега!!Не съм толкова малоуман !!Карам си точно където трябва ,но вече всичко е запълнено с чакъл.Явно аз трябваше да съм потърпевш. :banghead: Живея в Аспарухово и тука е голям АД!Трябва много да внимаваш иначе си в някои трап!!
ПП.Каква Европа бе Хора!!??Ние сме 400 год. назад!!!

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Вто 14 сеп 2010 13:03

rokera671 написа:Не ,Колега!!Не съм толкова малоуман !!Карам си точно където трябва ,но вече всичко е запълнено с чакъл.Явно аз трябваше да съм потърпевш. :banghead: Живея в Аспарухово и тука е голям АД!Трябва много да внимаваш иначе си в някои трап!!
ПП.Каква Европа бе Хора!!??Ние сме 400 год. назад!!!

ВИЕ сте 400 г. назад...аз пътувам доста, мога с радост да ти заявя, че няма по-гадни пътища от Варненските...аз и 2 цицини имам на гумите от крайезерния, живял съм там 6 години...пълен ад е :) Ако се поразходиш малко по южната част от България, ще говориш къде, къде по-добре за пътищата :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 14 сеп 2010 19:40

Някой да ви блъска по главите да карате с 100 ? Влачете се с по 30-40 и няма проблеми.Сега кайезерния до отбивката за Топливо е на 6 "после има тукаима тука няма окоп, я трап"

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Сря 15 сеп 2010 16:45

kris11 написа:Някой да ви блъска по главите да карате с 100 ? Влачете се с по 30-40 и няма проблеми.Сега кайезерния до отбивката за Топливо е на 6 "после има тукаима тука няма окоп, я трап"

Аз, ако бях карал със 100, и джантите щях да оставя....... Барабар с окачването, и част от ауспух-а :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 15 сеп 2010 21:05

kris11 написа:Някой да ви блъска по главите да карате с 100 ? Влачете се с по 30-40 и няма проблеми.Сега кайезерния до отбивката за Топливо е на 6 "после има тукаима тука няма окоп, я трап"

Не говори глупости!!Никога в града не надвишавам 60!!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 19 сеп 2010 16:45

Проблемът са дупките, а не високата скорост.....и го знае всеки излизал поне веднъж от БГ в произволна посока. За съжаление сме единствените при които минава номера "пари нема".

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пон 20 сеп 2010 14:35

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Пон 20 сеп 2010 14:36

theultimate написа:Проблемът са дупките, а не високата скорост.....и го знае всеки излизал поне веднъж от БГ в произволна посока. За съжаление сме единствените при които минава номера "пари нема".

Ооооооо, ай, да не говорим за навънка, а? :) Имам снимки на спукана джанта в Румъния, крива гума в Чехия.... статии на немски на дупки в Германия? Да продължавам ли? разликата е, че там ги поправят малко по-бързо, иначе си ги има..моля ти се, неставай поредния, дето плюе България! Успех :)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 20 сеп 2010 14:43

Нищо не плюя, просто е факт че пътищата са ужасни и това не е нормално. Навсякъде се намира по някоя дупка, но не в такова количество.

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Пон 20 сеп 2010 14:53

В България, ако няма дупки, то има големи неравности. Нормалните пътни участъци са малко, а хубавите почти лиспват.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 20 сеп 2010 16:56

Потвърждавам и аз, от няколко месеца живея във Варна и наистина такива улици не вярвах че има.
Мислех си че в София е зле......
По големите булеварди има много неравности (с ефекта на бордюр или дупка) и криви/дълбоки капаци на шахти, а по малките улици е направо ужас, почти на всяка дупка виждам следи от картери.
Живея на улица полк. Свещаров и скоро имаше следа от масло от счупен картер вследтствие на крив (разбирайте стърчащ с 20 см над асфалта) капак на шахта :shock

Потребителски аватар
4[e]motion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4[e]motion » Пон 20 сеп 2010 17:17

Във Варна си между чука и наковалнята (разбирай Общината и КАТ). Голфът тъкмо ми беше на 2 седмици от магазина, когато минах с нормална скорост през една дупка на ул. Мир и спуках чистак нова гума за 250 лв. Тъй като гумата я спуках в пътен възел с две платна(баш в самия тунел вътре), реших да изляза от там, за да предотвратя евентуално ПТП. Отбих на около 50-60м. след пътния възел. Веднага издирих телефона на КАТ Варна и ги повиках за протокол, като единствената ми цел беше застрахователите да ми платят спуканата гума, пък ако щат да съдят Общината. Дойдоха "младежите" с една вишнява Лада Нива и като видяха, че съм на 20 (тогава) години, решиха че се е**вам с тях и ми заявиха, че не може така да ги будалкам, само за да ми напишат протокол за спукана на друго място гума. В следващият момент запалиха Ладата и отпрашиха без да ми дадат обяснение, защо тръгват с шофьорската ми книжка и талона :shock :shock :shock
Дойдоха след 3-4 минути и казаха "Ето, намерихме парче от гумата ти, точно където каза, че си я спукал, дай да го наложим на самата гума... Да, от там е, ще ти напишем протокол, но ще трябва да ти отнемем свидетелството за 1 месец, тъй като си нарушил член еди-кой-си." Реакцията ми от лека усмивка се превърна във физиономия от филма "Scream". Според въпросният член от закона съм ИЗБЯГАЛ ОТ ПРОИЗШЕСТВИЕТО :banghead: След това милиоционера ми каза, че имам много интересна фамилия, и дали баща ми не се занимава с еди-какъв си бизнес. Казах му, че това е баща ми. След това ми каза да му се обадя и да го извикам, баща ми дойде и милиционерът му предложил да не ми пишат акт, ако баща ми му направи "отстъпка" от 50 лв. за един климатик. Бащата се съгласи и замина.
След това полицаят смени тона и започна да реди "Абе, моето момче, ти защо така невнимателно караш, да не си влюбен нещо, а? "УСМИВКИ" Виж сега какво ще направим, в протокола ти ще напиша че си минал през локва и не си видял дупката, за да ти уважат иска за нова гума" ... и след като написахме протокола "Айде чао, лек път и умната ;) "
За това, внимавайте с КАТ-Варна, когато става дума за дупки!!!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 20 сеп 2010 18:58

човека си е намлял колата в една невероятно огромна дупка на пътя която не е обозначена (какво мама му прави по начало там тази дупка не закърпена???) ....
вие го награбихте че карал бързо и селяшката mhihi

по магистралата като има дупки да караме там с 60 ли mhihi

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пон 20 сеп 2010 19:22

Е,ама! :beat_butt2 Да караме с 40-30 заради дупки!Хубаво!То няма как инъче да си опазим колите.Аз във Варна знаех всички дупки,заради предната кола.Мн. ниска беше,ама те все излизат нови и нови.Има една коварна "дупка-невидимка" Преди светофара на Бизнесхотела като идваш от Асп. мост.Намира се във второто платно от дясно наляво,малко преди напречната бразда.Както се тътрех с 10км/ч докато светне зелено и Тряс! :shock А! Ко стана!Ами като се качваш на моста от Крайезерния?Там какво да се коментира...Дупки ли да пазиш,да се оглеждаш за включване...А за онази,заради която колегата е пуснал темата...Прав си е.Аз я видях ден преди това.На късмет в задръстване се оттървах да не се гмурна там.

Върни се в “Пътеводител”