пътуване в чужбина със затъмнени стъкла

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: пътуване в чужбина със затъмнени стъкла

Мнениеот nokiangage » Сря 27 юли 2011 13:20

Tipsy написа:В Германия, Австрия и Турция не би трябвало да ти направят проблем дори предните стъкла да са ти затъмнени. Поне техните коли съм ги виждал, че са така.

То и в тук има такива нови коли с такива стъкла, но предполагам, че колега си видял заводски тъмни на нови коли а не примерно някоя кошница като моята с фолио, нали? Щото в такава ситуация мога да отгатна, кой ще отнесе глобата...

stefan4o написа:
nP3gaToP написа:казвам че е в изряден вид просто на него немога да му обесня че нищо и няма и като отидох и си платих акта имаше една българка и ми каза да си оправя гърнето и аз и казвам че нищо му няма тя им каза и полицая пак казва да го отстраним проблема и тогава ще ми даде документите и момичето ме прати при един заварчик дадох му 10 евро даде ми касова бележка предадох я на полицая и ме пуснаха

Т.е. искаш да кажеш, че ако аз примерно отида там с моята кола, чието гърне е читаво, понеже е на по-малко от година ще ми напишат акт??????? Много интересна работа. Да не би да е имало някакви повърхностни ръжди или видими дефекти по него?

Да не би да става дума не за външен вид на гърнето а за звук от това същото - по-логично е, защото предполагам нямат скала колко квадратни см ръжда е допустима при положение, че си функционира добре и не буди мааалата...? :hmmmm
Иначе и мой познат отнесе солидна глоба в Гърция за превишена скорост, ама те там са си цивилизовани хората - ако не платиш, не може номерчето да си вземеш и да се върнеш - бецаален ан дер касе и тъгадък с кретане насам! mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 27 юли 2011 13:37

Ами не знам може да става дума и за шум. Щото "добро състояние" е доста разтегливо понятие. На някои индивиди гърнетата им пърдят все едно аз съм преял с боб и съм си сложил мегафон на задника, но за тях това е нормално, въпреки че като минат по пътя и разпищяват алармите на всички коли в близост до тях. mhihi

nP3gaToP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nP3gaToP » Сря 27 юли 2011 13:48

Ами нз аз неразбирам нищо от гръцки но момичето което беше българка каза че имало проблем с звука макар и да не разбрах какъв правило пуф пуф а нямаше никъде пукнато нищо и немога да разбера кво става

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Сря 27 юли 2011 13:51

Здравейте ! По темата ... бъдете внимателни... защото много от нашите стари возила вече са изписани в ЕС ... имам един ретро пасат Б3 в Италия е изписан и ако отида там ... ше ми го конфискуват и ще ме глобят ... веднъж като патувах до Германия , там на границата с Австрия до нас имаше една българка с голф 4, немската полиция се заяде с момичето че колата и е изписана и станаха големи сцени ... като цяло искаха да задържът колата , незнам какво стана щот ние продължихме . Такаче ако знаете дали вашите коли са изписани от държавата от която са купени изобщо не ходете на запад ...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 27 юли 2011 14:33

dido.sofiq написа:

сега и ако кажеш какво имаш предвид с "изписани"...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 27 юли 2011 15:02

Отчислени? Снети от отчет? Не знам дали не е едно и също...

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 27 юли 2011 15:08

Ходихме в Гърция преди 3 седмици на баща ми с колата, имаш теглич (несваляем), по пътя имаше 10 патрулки, не са ни спирали и нямаше проблеми. Мисля че ще направят проблем за теглича при ПТП.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 27 юли 2011 15:08

stefan4o написа:Отчислени? Снети от отчет? Не знам дали не е едно и също...

Или може би бракувани в някоя морга и нашите джамбази отиват и я взимат от там!

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Сря 27 юли 2011 16:03

Не не ... смисъл - държавата плаща на лицето, собственик който сменя старата колата с нова. Като смениш старата и ако е доста "ретро" самият автомобил се изписва - бракувасе (по желание на собственика) , държавата плаща некви пари на собственика, че е взел нова кола с по-малко вредни емисии и щом ги бракуват ги карат в морги , но нашите тарикати - автотърговците ги взимат на смешна цена и ги продават в БГ. Ест тук си ги караме без такива проблеми , защото автомобила е изписан/бракуван на територията на дадена държата (пример Италия както моята колибка) :) .
От една старана собственика на колата зима пари от държавата и от друга зима пари от нашите купувачи - търговците от Горубляне примерно :D :D

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Сря 27 юли 2011 16:15

nokiangage написа:То и в тук има такива нови коли с такива стъкла, но предполагам, че колега си видял заводски тъмни на нови коли а не примерно някоя кошница като моята с фолио, нали? Щото в такава ситуация мога да отгатна, кой ще отнесе глобата...

Колите са нови, специално за vag групата от голф 4 нагоре, пасат B5 и следващите... Те гастарбайтерите все с нови коли движат. Не знам дали всички са заводски затъмнени, но специялно една й пипах прозореца, понеже имаше бяла ивица на няколко милиметра от ръба и се оказа фолио.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 27 юли 2011 16:45

nP3gaToP написа:Ами нз аз неразбирам нищо от гръцки но момичето което беше българка каза че имало проблем с звука макар и да не разбрах какъв правило пуф пуф а нямаше никъде пукнато нищо и немога да разбера кво става

В крайна сметка не стана ясно завърчикът прави ли нещо по гърнето или просто му даде 10 евро за да ти даде касова бележка за пред полицая? :screwy

nP3gaToP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nP3gaToP » Сря 27 юли 2011 20:37

Просто му дадох 10 евро за да ми даде касова бележка

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 27 юли 2011 20:55

nP3gaToP написа:Просто му дадох 10 евро за да ми даде касова бележка

И аз си търся такава "работа" - да чукам касови бележки, които да ми плащат! mhihi
Тая система ми се струва май корумпирана. :screwy

Потребителски аватар
stanko_71
Автомобил: Jetta syncro
Двигател:

Мнениеот stanko_71 » Сря 27 юли 2011 20:56

:applause: Браво, точно като в България. mhihi mhihi

nP3gaToP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nP3gaToP » Сря 27 юли 2011 21:15

Ами иначе тряааше да спа там а и ако платиш в седем дневен срок акта е на половина аз си помислих че е пукнато затова отидох там но нямаше нищо и нямах избор

Върни се в “Пътеводител”