Нова Година - изглед на София

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Re: Нова Година - изглед на София

Мнениеот dqvola_91 » Вто 01 яну 2013 13:54

Здравейте на всички и за много години. love.vwclub love.vw
Смятам,че е редно да напиша какво съм направил: Взех гарминчето разгледах пойчетата(забележителности) имаше няколко "изглед/гледка" реших да ги проверя. Отидох на първото не ми допадна,реших да опитам следващото и това бе моето място и не съжалявам. Не знаейки и аз накъде отивам,навигатора ме водеше право на горе и на горе към върха. Общо взето около 20км съм се изкачвал и стигнах до една почивна станция и по пътя се събрахме с още две коли,като аз бях по средата. Горе беше доста зле пътя (сняг и лед около 3,4 см) и първият автомобил закъса и аз спрях,да помогна и го избутахме,но уви след 2км пътя свърши имаше още 2 коли спряни точно там,попитах колегата(където закъса) тук за къде е,докъде се стига? Момчето ми обясни за Камен дял и аз :shock (сетих се,че колега ми го препоръча) ,викам супер с кола за колко време е? Той ми се изсмя,каза " 40 мин. пеш преход, и водач в знак на благодарност" и аз се съгласих,на места снега стигаше 40см+ след дълго ходене стигнахме до въпросното място и като видях цяла София покрита в бяла пелена(мъгла). Аз бях там в 23:40 и бяха започнали със ракетите и се виждаше само като коледни лампички отдолу под пелената мъгла. Отгоре гледката е невероятно. Жалко,че имаше мъгла,но с течение на гърмежите се разкъса и докъде бях аз там 00.20ч не спря да просветва някой край на София и околностите. Силно препоръчвам да се се види с очи,с думи не може да се опише въпреки мъглата,аз останах очарован. БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се в темата.

P.p И не забравяйте,да си помагате,помощта ме накара да ви разкажа тази случка и преживяното love.vw

Потребителски аватар
stefo93
Автомобил: MB 124 coupe
Двигател: 2.0 16v

Мнениеот stefo93 » Сря 02 яну 2013 14:21

Колега би ли обяснил как се стига до там? :)

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Сря 02 яну 2013 15:32

Лифта Бай Кръстьо - последна станция - пеш през платото и си там :)Има табели :)Гледката наистина е уникална :) Стига да няма облаци :)

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Сря 02 яну 2013 16:30

stefo93 написа:Колега би ли обяснил как се стига до там? :)

от Руски паметник по бул. "Цар Борис III" (пътят за Княжево, Владая, ... ) - на кръстовището за Бояна и Овча Купел завиваш наляво,(към Бояна, след около 700-800 м е първата възможност за завиване надясно (при светофара) завиваш и продължаваш само направо (около километър и половина)до кръговото на него завиваш надясно, и после никакво отклонение - все направо . Това е пътя за "Златните мостове" и са около 14км от тук. Обаче крайната цел ни е доста над тези мостове и след тя има отбивка в ляво и само направо. Още 8 км,някъде. Самият път свършва и стига до някаква почивна станция,на която в дясно има паркинг(а наляво е за към "Камен дял"),там оставих колата, и поех поехме през снега. Следват се табелките за х.Алеко(така няма как да го объркаш). Височината е 1862м и се намира над Телевизионната кула(там там се вижда по-хубаво). Като застанеш към София,зад гърба ти се пада Черни връх. От горе в тъмното успях да разпозная: Люлин планина и Рила планина в далечината и Стара планина. А намерих и клип през деня. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... FXt_f2L-PI

Ако има още някакви въпроси,задавайте.

Върни се в “Пътеводител”