Докарване на кола от Австрия на ход.

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
le6o
Автомобил:
Двигател:

Re: Докарване на кола от Австрия на ход.

Мнениеот le6o » Сря 23 окт 2013 14:11

Ще ходя на гости при приятел в Австрия, заради това колата трябва да е оттам. Добре никой ли незнае какви транзитни номера изкарват в Австрия? Знам със сигурност за сини и скъпите зелени, но със сините неможе да се мине през Унгария.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 23 окт 2013 14:15

Espero написа:Препратницата която трябва да направиш за да минеш Сърбия с транзитни номера я забравяш.Около 30на евра.

Ако колата е на ход няма никакви такси. Такси има само ако е на платформа. Лично изпробвано.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 окт 2013 16:49

le6o написа:Ще ходя на гости при приятел в Австрия, заради това колата трябва да е оттам. Добре никой ли незнае какви транзитни номера изкарват в Австрия? Знам със сигурност за сини и скъпите зелени, но със сините неможе да се мине през Унгария.

Сините австрийски отговарят на жълтите немски. Зелените австрийски на червените немски и така. Други временни нЕма, доколкото може да се вярва на един колега австриец.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 01 ное 2013 9:13

Унгарците пак са в акция, спират дори и късно вечер за жълтите немски номера.

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Съб 02 ное 2013 12:50

За немските жълти табели:

10 евро на спиране в Унгария
5 евро на румънската митница

Последно се прибрах с 25 евро събрана такса :icon_lol

le6o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le6o » Пет 15 ное 2013 22:15

Здравейте колеги.

Утре пътувам до Австрия. За сега остава варианта със зелените транзитни номера. Излизат около 300~400 евро и това което приятеля ми там е проверил, че се издават всяка седмица от различна застрахователна компания. Като се регистрира с български номера, ако върнеш транзитките в Австрия ти връщат 80 ойро. Та стискайте палци да изпадне нещо читаво. Маршрута на връщане Австрия -> Унгария -> Румъния-> Северозапада. Само не знам в България като вляза на границата, трябва ли да вадя митнически манифест (май така се казваше).
Общо взето всякакви съвети са добре дошли.(такси, маршрут и т.н.)
П.п. варианта с платформата отпада, защото трябва да се върнем двама и по-сметки ще излезе по скъпо, пък и не ми се занимава с автоджамбази.

Като се върна ще пиша.
Поздрави

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Espero » Съб 16 ное 2013 8:07

Нищо не правиш на нашата митница.Само си взимаш винетка и газ.А винетки няма на границата.Има във Видин на околовръстното.Петрол.Не се заяждат.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 16 ное 2013 10:38

успех! записвай си, за да ни разкажеш после как става. :deal

le6o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le6o » Вто 26 ное 2013 13:13

Здравейте,

Прибрах се ;) Общо взето закупуване на кола от чужбина за "лична употреба", а не за препродажба не е никак лесно. Австрийците не се разделят лесно със запазена кола и особено с преглед (пикел). Повечето лични (приватни) обяви са за коли с изтичащ преглед, защото за да го подновят трява да оправят много неща ръжда и т.н. Повечето коли, дето гледах бяха такива и с адски много ръжда...нормално за Австрия. Обикаляхме и по по-евтините автокъщи предимно албанци, сърби, румънци и т.н. Нагледах се на по-големи цигании и от тук. Ръждата се боядисва отгоре, без да се прави. Превъртане на километражи и т.н. Джамбазите именно от там купуваха колите за "нов внос" в България.

Та след много обикаляне и гледане на боклуци бях се отказал и мислех да се върна с рейса. Но разширихме кръга на търсене и изкочи доста запазен Форд Фокус 1,8тдди(без да ме укорявате) с преглед до 07.2014. Съответно се прибрах с него безпроблемно. В перфектно състояние, сервизна история,с 4 зимни и подарък от стария собственик 4 летни на джанта - това е традиция там ако се купува кола от частно лице.

Транзитните номера - зелени за износ на автомобил всяка седмица се издават от разл. застрахователна компания. Мойте ги взех от wiener staedtische. Валидни за 5 дни стъпиха около 320 евро заедно със застраховка и зелена карта. Издават се на кола с преглед,издават нов малък австрийски (жълт) талон на новия собственик. С връщането на номерата още не съм проучил нещата, но казаха че възстановяват 35 евро (за съжаление).

Маршрута навръщане Австрия -> Унгария -> Румъния -> България (Дунав мост Видин). Общо до Лом към 1090км от Линц. Проблеми по границите никъде. Искаха ми само малкия талон на Румънско-Българската граница.Пътя в Румъния е малко тежък, но няма дупки. Винетки : Австрия - незнам имах годишна от стария собственик;Унгария 10 дни 14 евро;Румъния - 5 евро за 1 седмица. Унгарските и румънските са на хартия, не се лепят никъде. Общо гориво и винетки към 120~130 eвро.

Съвети: Ако ще купувате кола за ваше ползване по-добре да е от частна обява. Зареждайте в града, а не по магистралата - по-скъпо е с 20~30 цента. Спазвайте си ограниченията и внимавайте къде паркирате. Глобите са солени. Спирайте на пешеходните, глобата е 300 евро (инфо колегата: Wrofeel_VR6)

Дано да съм бил полезен. Ако има нещо питайте.

Поздрави

Последна промяна от le6o на Вто 26 ное 2013 14:35, променено общо 1 път.

aleksbelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksbelov » Вто 26 ное 2013 13:24

много полезно :th_up

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 27 ное 2013 21:04

le6o написа:...Дано да съм бил полезен. Ако има нещо питайте.

Поздрави

Бива ли пътят през Влашко и моста? Че след двадесетина дни мисля да го пробвам...

le6o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le6o » Чет 28 ное 2013 11:47

icoico написа:Бива ли пътят през Влашко и моста? Че след двадесетина дни мисля да го пробвам...

Моста едното платно е в ремонт. Пътя няма дупки, добър е. Маркировката е малко захабена. Май се водеше Е70, хубаво е да имаш нави или преди това да си напишеш откъде да минеш, че табелите им куцат малко.
Сутрин има много мъгла около Калафат.
Поздрави

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 29 ное 2013 12:33

A има ли смисъл да се качва човек на парчето магистрала от Арад към Тимишоара, че като минавах последно нямаше? :smile Ограничението беше 100, а още недовършеният участък вече беше за ремонт :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 29 ное 2013 12:56

le6o написа: Транзитните номера - зелени за износ на автомобил всяка седмица се издават от разл. застрахователна компания. Мойте ги взех от wiener staedtische. Валидни за 5 дни стъпиха около 320 евро заедно със застраховка и зелена карта. Издават се на кола с преглед,издават нов малък австрийски (жълт) талон на новия собственик. С връщането на номерата още не съм проучил нещата, но казаха че възстановяват 35 евро (за съжаление).

Колега, това е два пъти по-скъпо от същото нещо в Германия. Предполагам цената се разделя на:
- Цена за изработка на табели
- Цена за регистрация на автомобила и издаване на талон
- Цена за гражданска

Ако може данни за това кое колко струва отделно за да се види от къде идва разликата?

le6o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le6o » Пет 29 ное 2013 19:35

icoico написа:A има ли смисъл да се качва човек на парчето магистрала от Арад към Тимишоара, че като минавах последно нямаше? :smile Ограничението беше 100, а още недовършеният участък вече беше за ремонт :mhihi :mhihi

Ми аз оттам минах. 130 е ограничението . Свършва 20~30 км преди Тимишоара.

Върни се в “Пътеводител”