Пътя Шумен -> Слънчев Бряг

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Вто 22 май 2007 16:19

Пишете пишете като се приберете, аз и ако пътувам ще е другата седмица.. до тогава има време да помисля от къде и как :) Междувременно ще питам познати да кажат а за пътя през ивански ще питам комшията дали е хубав, той е селски там :)

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 22 май 2007 16:58

BECK0 написа:Пишете пишете като се приберете, аз и ако пътувам ще е другата седмица.. до тогава има време да помисля от къде и как :) Междувременно ще питам познати да кажат а за пътя през ивански ще питам комшията дали е хубав, той е селски там :)

до другата седмица колко дупки ще се появят :D
а и трафика ще стане адски натоварен. :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 май 2007 19:12

Преди месец минах през Провадия -Дългопол -Айтос. До Дългопол пътя е супер - нов асфалт. Оюе повече , че на колегата няма да му се налага да минава през с.Петров дол .След това има 3 места където трябва да се кара бавно :
1. 1 бр мост на Чудните скали /около 30-40 м не е разбит , но има напречни ребра по моста.
2. 1 бр десен остър завой преди тунелче - тука вече с 5 км /ч но мястото към 30м
3. На около 5км от Айтос - прав път но с много напречни ребра.

Като се стигне Бургския път ляв завой и към Бургас.
По този път няма куки - само преди Провадия да се внимава и след Айтос

2 ри вариант - Шумен - Варна - магистрала = 28 мин.
За препоръчване е минаването през Владиславово ,покрай "Метро" и крайезерният път вместо през центъра / големи задръствания/ .
в района на т.н. кръгово потенциална вероятност за куки.
Като се излезе на крайезерният път - голямо внимание до Старата гара -пак има врагове които си сменят мястото и посоката на засичане.
След светофара на стара гара преди моста се завива наляво и се качва на Асп.мост. Левият завой тук е с повишена трудност поради наличие на тежки камиони.
Внимание веднага след ЖП моста има вероятност от враг , в края на самият мост , както и до табелата за край на Варна.
След края на магистралата пак внимание за враг. Има вероятност и в с.Приселци.
Внимание и на края на правата преди отбивката за р.Камчия.
Бяла и Обзор- въпрос на късмет.
На КПП то след Балкана / долу в ниското преди Сл.Бряг пак внимание.
В края на пътя на последната отбивка за Сл.бряг има нов светофар и при това работещ .

Въпрос на избор е марширута , но лично препоръчвам , ако не е минавано да се мине през Дългопол. Но задължително с фотоапарат и малко време за губене. Има какво да се снима .

И да се обадиш , ако решиш да минеш през Варна !!!

Потребителски аватар
BECK0
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Вто 22 май 2007 19:37

Отново благодаря за изчерпателните и бързите отзиви на въпроса а ако съм през Варна задължително за една бира ще звънна :guinnes (но без мен, че ще шофирам) :drive

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 22 май 2007 20:11

Според бгмапс Русe-Варна-Сл. Бряг е 5 км по-къс отколкото Русе-Провадия-Дългопол-Айтос-Сл. бряг :(. Ще пробвам тва през Смядово, стискайте палци!

Последна промяна от The Red Guy на Вто 22 май 2007 21:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 май 2007 20:14

BECK0 написа:Отново благодаря за изчерпателните и бързите отзиви на въпроса а ако съм през Варна задължително за една бира ще звънна :guinnes (но без мен, че ще шофирам) :drive

Ако избереш Метро- крайезерният път свирни -преди да стигнеш крайезерният път /70м/ се намирам .Има барче с бира, кафе,кола, госби . 0888 448874

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 22 май 2007 20:46

[quote="gr_kanev"]Не ти препоръчвам пътя през Варна. Хубаво, че от Шумен до там е магистрала, обаче после започват приключенията (тесен за натоварването път, завои, изобилие на хора, избиващи комплексите си, а понякога и себе си или други хора). Най-добрия вариант :......

Е дай да кара на село при патките,дето няма хора...що приказваш глупости?Ще го хвърлиш през бахти смотания път щото имало хора във Варна.По пътя дето трябва да минава той всиччко си е наред.Карай през Варна колега!!!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 22 май 2007 21:23

1. faf4o, къде видя да съм писал да не минава през Варна защото там (във Варна) имало хора ?
2. The Red Guy, не съм те карал да минаваш през Провадия

равносметката - по маршрута, препоръчан от мен, има от мястото, където двата пътя се разделят, до крайната точка - 153.7 км и минаване през 16 села; през Варна - 178.9 км (от тях - 90 км магистрала) и 7 селища + Варна.
Никого не задължавам да минава (не минава) от някъде, и не искам после някой да ми каже "ти каза така, пък виж какво стана".

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 22 май 2007 21:25

Кънев, аз не съм казвал, че ти си ме карал да минавам през Провадия :. Мога само да ти благодаря за инфото!

Потребителски аватар
snider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snider » Вто 22 май 2007 21:31

The Red Guy написа:Според бгмапс Рус-Варна-Сл. Бряг е 5 км по-къс отколкото Русе-Провадия-Дългопол-Айтос-Сл. бряг :(. Ще пробвам тва през Смядово, стискайте палци!

Не знам дали е по къс но е по-добър избор,няколко пъти последните месеци идвах до Русе един път пробвах друг път и не повтарям вече само през Варна минавам. А и колегата kris11 ти е дал толкова подробни указания че едва ли ще имаш проблем с органите на Кат а и ще се почерпиш с колега. :beer

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 22 май 2007 21:59

gr_kanev написа:1. faf4o, къде видя да съм писал да не минава през Варна защото там (във Варна) имало хора ?
2. The Red Guy, не съм те карал да минаваш през Провадия

равносметката - по маршрута, препоръчан от мен, има от мястото, където двата пътя се разделят, до крайната точка - 153.7 км и минаване през 16 села; през Варна - 178.9 км (от тях - 90 км магистрала) и 7 селища + Варна.
Никого не задължавам да минава (не минава) от някъде, и не искам после някой да ми каже "ти каза така, пък виж какво стана".

Ей тука :)Всъщност какво толкова...Колегатааа хващай един път за ушите следващия път ще знаеш дали да минаваш или не от там.Тука на спорилня май се обърна :) :beer

Потребителски аватар
BECK0
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Вто 22 май 2007 23:30

Важното е лаф да става пък ще видим отзивите след 2-3 дни :)
Крис11 ти там ли бачкаш, не се сещам точно къде е, но ако е това където си мисля има вкусна шкембе чорба :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 24 май 2007 18:59

Хайде и отзивите:
Търговище - Омуртаг - Котел - Петолъчката - Бургас - Слънчев Бряг - 210 км, средно за 2,5 часа се взема (с почивките) (3 пъти го минах вчера и днес)
Слънчев Бряг - Каблешково - Айтос - Комунари - Смядово - Велики Преслав - Търговище - 180 км, за същото време горе-долу (пак с почивки, ама беше по нощите)
Пътя през Айтоския проход не е идеален - някъде има напречни цепнатини, и не става за изпробване на максималната скорост; лошия участък (с чакъла) се е увеличил на около 100-ина метра, също са неприятни неравностите на моста при "Чудните скали". Но за сметка на това е много по-малко натоварен (е, не е съвсем да няма жива душа) и страшно живописен (както пътя, така и околностите).
Пътя през Котленския проход бих казал че е перфектен (в сравнение с останалите пътища в страната), но движението видимо се е увеличило (може би заради затварянето на Хаинбоаз и лошото състояние на Ришки и Върбишки проходи). Е, може би защото пътя там ми е като "роден" - познавам всеки завой ... Всъщност участъка между Търговище и Омуртаг е в най-лошо състояние (нищо, че е част от уж важен, главен път ...)
Който откъдето реши да минава - да внимава (умната - като няма руса), и да се наслаждава.
Успех !

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 24 май 2007 20:07

snider написа:
The Red Guy написа: А и колегата kris11 ти е дал толкова подробни указания че едва ли ще имаш проблем с органите на Кат а и ще се почерпиш с колега. :beer

В двора на "Варна Комерс" съм / бившето "Тернснаб" /
Скоро ще се идва в Бургас за проверки.Добавят ми колегата оттам за контролиране.
ей толкова време 2 дупки не направиха в тази планина .Хората още преди Априлското въстание надупчиха Алпите като сирене, а тука 2 века след това 1 дупка не могат да направят. 1 дупка 5 км спестяваш 40км въртене нагоре надолу. :(

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Чет 24 май 2007 20:38

Отваряш това www.bgmaps.com
изчисляваш най-бързия и след това най-късия маршрут от "...." до "...."
а за това дали по-късия е по-добър вариант от по-дългия сам си прецени да не останеш прятно изненадан...
принтираш си картата (то ти искарва всичко карта на България и пътищата със съответните им номера)да не се загубиш де :wink:

Върни се в “Пътеводител”