Това казвам, че е са виновни... ама ако ни спрат, защото правим слаломи и караме подозрително или си строшим колата, на кой си го изкарваме?
Дайте да направим нещо, интересно ми е поне какъв отговор ще получим... защото за друго трябва да направим с масова инициатива явно и да протестираме като шофьорите от градския.
Първи впечатления от "новото Цариградско"=ремонт
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
sebastianz55 написа:
Дайте да направим нещо, интересно ми е поне какъв отговор ще получим... защото за друго трябва да направим с масова инициатива явно и да протестираме като шофьорите от градския.
Аз съм съгласен, и без това миналата година си стопих нервите с ремонта на алея Яворов, след който шофирането в дясната лента е невъзможно заради гадните шахти. Сега бях сигурен че пак ще има някаква издънка. Друг е въпроса че има улици които са пълни гробници, а те се хващат да правят най-здравите

- Smurfette
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: 2006
Стар бил асфалта, друг път. Пак както винаги е недоизмислена работата, или някой има интерес да избързва.
В неделя идвайки от Варна (която също еголям град, има задръствания и тн, никога не помня да е имало такива чудеса) с идеята, че Орлов Мост е затворен (държавен проблем), минавам по Иван Асен, но какво да видя РЕМОНТ, без предупредителни табели, нищо!
Топлофикация сменя тръби, паралелно на другата главна атрерия Цариградскко. А защо си мисля, че по Иван Асен миналата година правиха нещо(махаха релси)?
В неделя идвайки от Варна (която също еголям град, има задръствания и тн, никога не помня да е имало такива чудеса) с идеята, че Орлов Мост е затворен (държавен проблем), минавам по Иван Асен, но какво да видя РЕМОНТ, без предупредителни табели, нищо!
Топлофикация сменя тръби, паралелно на другата главна атрерия Цариградскко. А защо си мисля, че по Иван Асен миналата година правиха нещо(махаха релси)?
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм минавал, но си представям кво е.Квото е и на алея Яворов, ремонтирана миналата години.Как тия фирми не се научиха как се нивелират канализационни капаци много ми е чудно.Чисто нова пътна артерия и капаците, кой как си е намерил място.Бахти тъпото.Да не говорим, че дунавски вълни е самия асфалт.Верно малки са дефектите, ама за чисто ново строителство и маса пари хвърлени срамота е!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе аз се питам кви са тея малоумници дето строя пътищата и слагат канавките посредата на платното...в този случай за да се отече водата трябва пътя да е вътрешен наклон към нея...???? а той не е !! и навсякуде стават супер локви..да оставим факта че са запишени половината...на това ремонт ли му се вика....слагат чисто нов асвалт в който зеят 1 метър дупки от шахти...не могат ли да се сетят и тях да оправят...ейййййй как се нервя... 

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цариградско е доста зле след плиска по посока Орлов Мост - Младост.
След 120км/ч няма значение с каква кола си неравностите са много лоши преди МакДоналдса на моста и след моста е отврат.
А точно тази част след плисака беше най-равната.
За шахтите по цариградско пак няма да говориме, всеки ден им се нервирам
Ако се кара в дясната лента когато Цариградско минава поркай Метро от неравностите колата изпада в някъв резонанс и не мое да спре да се клати.
След 120км/ч няма значение с каква кола си неравностите са много лоши преди МакДоналдса на моста и след моста е отврат.
А точно тази част след плисака беше най-равната.

Ако се кара в дясната лента когато Цариградско минава поркай Метро от неравностите колата изпада в някъв резонанс и не мое да спре да се клати.

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Асфалтът е отврат.. и на вълни.
И имам доста сериозни подозрения защо се е получило така.
Има едни машини които представляват нещо като пещ. Сипват от едната страна стар асфалт + нещо като дзиф или там както се вика и от другата страна излиза подобие на асфалт. С такова технология пълнеха дупките около техническия преди няколко години. Няколко дена след това въпросния "асфалт" започна да се рони.
Масово кръпките в момента ( а от скоро и цариградско ) са на вълнички.. не знам как успяват да постигнат този ефект - въху вече съществуващото покритие да поставят ново и да го накъдрят по този начин...
И имам доста сериозни подозрения защо се е получило така.
Има едни машини които представляват нещо като пещ. Сипват от едната страна стар асфалт + нещо като дзиф или там както се вика и от другата страна излиза подобие на асфалт. С такова технология пълнеха дупките около техническия преди няколко години. Няколко дена след това въпросния "асфалт" започна да се рони.
Масово кръпките в момента ( а от скоро и цариградско ) са на вълнички.. не знам как успяват да постигнат този ефект - въху вече съществуващото покритие да поставят ново и да го накъдрят по този начин...
- Junior
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niikoo_1 написа:Цариградско е доста зле след плиска по посока Орлов Мост - Младост.
А точно тази част след плисака беше най-равната.![]()
И аз пътувам често към Горубляне ... преди Плиска ( от Орлов мост към Плиска) в средната лента шахтите са една след друга през 15-20метрра... за резонансното състояние на автомобила на колегата и аз го потвърждавам !!! затова карам само в крайна лява или средна зависимост за къде съм се запътил ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всички ремонти са така в БГ. Чисто новия асфалт друса стабилно при това при едва 80-90км/ч. Просто е на вълни. И навсякъде е така. Причината е лоша обработка на основата, небрежно асфалтиране и валиране.
Обаче всяка гънка означава че на това място всяка преминала кола, и особено камион нанасят удар, и то силен - оттам гънката се увеличава непрекъснато... След няколко месеца тия пътища ще са по-зле отколкото са били преди грандиозните ремонти на мутрата.
А защо ремонтираха пред университета, си остава най-странното нещо. Ако толкова е било зор пари да се смучат, можеше поне някоя действително разбита улица да оправят.
Обаче всяка гънка означава че на това място всяка преминала кола, и особено камион нанасят удар, и то силен - оттам гънката се увеличава непрекъснато... След няколко месеца тия пътища ще са по-зле отколкото са били преди грандиозните ремонти на мутрата.
А защо ремонтираха пред университета, си остава най-странното нещо. Ако толкова е било зор пари да се смучат, можеше поне някоя действително разбита улица да оправят.