Статистиката сочи...6 дни, 3 джанти на геврек... :(

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Вто 11 дек 2007 2:06

тази дупка е знам, то каква дупка, то си е цяла пропаст, черна дупка направо :shock. вече 3-та година пътувам за пловдив редовно и всяка зима на същото място има по една такава, на пролет е запълват и следващата зима пак.... :?
този път обаче найстина е огромна, а малко след нея има още една малко по малка с тенденция за разширяване. :roll:

за да избегна дупката, особенно когато вали или е валяло, карам най в ляво на моето платно, направо може да си кажа здрасти с насрещното движещите се. :D

по същия път, само че след табелката пловдив (точно под едно голямо дърво) има още една огромна дупка, така че който пътува да внимава и там :wink:

p.s. днес, мисля беше към 18.00, видях спрелите на аварийни 2 коли, веднага ми стана ясно, че са били погълнати от черната дупка :? :shock

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Вто 11 дек 2007 9:06

Същата работа е и на пътя Казанлък Стара Загора. От 3 седмици всяка Събота и Неделя ходиме на Бузлуджа да караме сноуборд и от 3 седмици седи нарязан асфалта на няколко участъка от пътя!!! В събота вечерта се прибираме ние и мъгла та да си ебе Франко магарето на 5 метра пред колата нищо не се вижда :shock Пуснал съм аз фарове за мъгла, фаровете свалени да светят максимално долу и на дълги че да се вижда нещо. И по едно време (един приятел с Пасат Б4) който караше пред мене нацепва яко спирачките :shock следователно и аз бия яко спирачки и прааааас в един нарез на асфалта с един хубав ръб ама кво да ви говоря... не успяхме да спукаме гуми ама бива ли такова безобразие 1 месец и нищо да не е направено. И това се случва точно след като оправих всичко по предницата на колата !!! Последва една благословия към родата на фирмата изпълнител. Благослових ги до 9то коляно мама им деба. Сега трябва да сменям джанти защото са "леко" криви вече от такива изненади по пътищата ни :idea:

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Вто 11 дек 2007 9:40

Че те куките не дебнат ли с радара почти през ден точно там под дървото на 4м от табелата Пловдив. А таз дупчица на мене ми прееее ... резервната гума.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 11 дек 2007 9:59

devil_vas написа:тази дупка е знам, то каква дупка, то си е цяла пропаст, черна дупка направо :shock. вече 3-та година пътувам за пловдив редовно и всяка зима на същото място има по една такава, на пролет е запълват и следващата зима пак.... :?
този път обаче найстина е огромна, а малко след нея има още една малко по малка с тенденция за разширяване. :roll:

за да избегна дупката, особенно когато вали или е валяло, карам най в ляво на моето платно, направо може да си кажа здрасти с насрещното движещите се. :D

по същия път, само че след табелката пловдив (точно под едно голямо дърво) има още една огромна дупка, така че който пътува да внимава и там :wink:

p.s. днес, мисля беше към 18.00, видях спрелите на аварийни 2 коли, веднага ми стана ясно, че са били погълнати от черната дупка :? :shock

Точно в 18.00 бях там :lol: :lol: :lol: А в тази дупка след табелата преди 3 дни скочих и пак кривнах джанта. Иначе куките точно до нея дебнат с радара всеки ден ! А вие ми казвате да им звъня за да предприемат нещо :twisted: :twisted: :twisted: да нямат тапи за уши в очите, че не я виждат !

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 12 дек 2007 9:42

Случеят е неприятен, но за да не се повтаря трябва всеки:
1 - Да се обажда на КАТ при подобни историй (безплатно е).
2 - Да обезопаси пътя или маркира участъка с триъгалник (5-10лв. е).
3 - Да заведе дело срещу общината(едва ли е много пари, ако не е безплатно).
4 - Да реши сам проблема(1 чувал чакъл е 5лв., а 1 чувал отсевки от стар асфалт по-малко).
Пример: Миналата седмица платих на трактор да сложи камъни на асвалтова пешеходна пътека за да се спре движението на камиони, автомобили и каруци по нея, защото я разкалваха и разваляха, друг съсед отиде в общината и издейства около 20 тона отсевки от асфалт (фирмите си ги събират и общината им плаща за тях после), после 2-ма човека с малко помощ от 2-ма дядки "асфалтирахме" за няколко дни по 2-3 часа на ден, наново към 200м. пътека, като специално аз минавам по част от тая пътека, евентуално, макс. 2-3-пъти седмично... Та ако на 10000 човека 1 направи нещо подобно страната ни още-повече ще заприлича на райско кътче 8) ...:wink:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 12 дек 2007 9:52

...

Последна промяна от Nafta на Пон 09 юни 2008 16:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 12 дек 2007 9:55

BuGmaN написа:Случеят е неприятен, но за да не се повтаря трябва всеки:
1 - Да се обажда на КАТ при подобни историй (безплатно е).
2 - Да обезопаси пътя или маркира участъка с триъгалник (5-10лв. е).
3 - Да заведе дело срещу общината(едва ли е много пари, ако не е безплатно).
4 - Да реши сам проблема(1 чувал чакъл е 5лв., а 1 чувал отсевки от стар асфалт по-малко).
Пример: Миналата седмица платих на трактор да сложи камъни на асвалтова пешеходна пътека за да се спре движението на камиони, автомобили и каруци по нея, защото я разкалваха и разваляха, друг съсед отиде в общината и издейства около 20 тона отсевки от асфалт (фирмите си ги събират и общината им плаща за тях после), после 2-ма човека с малко помощ от 2-ма дядки "асфалтирахме" за няколко дни по 2-3 часа на ден, наново към 200м. пътека, като специално аз минавам по част от тая пътека, евентуално, макс. 2-3-пъти седмично... Та ако на 10000 човека 1 направи нещо подобно страната ни още-повече ще заприлича на райско кътче 8) ...:wink:

1. КАТ дебнат с радар точно до въпросната дупка. Отивам до там и на два метра от него да му звънна ?.... смешки .
2.На натоварен път където неможе дори да изпревариш , не е никак добре да слагаш разни неща по пътя.
3. Хората несмогват да се приберат вкъщи преди 20.00 от работа и да се погледнат в огледалото... Кога време за разправии със съдилища (тромава система) ?
4. Няма проблем да го правим това с чувала чакъл, но тогава нека да отпаднат винетките и данъците за колите !

Според мен решението е някаква гражданска организация да се занимава само с това. Да съди държавата от името на потърпевшите и да следи за състоянието по пътищата. Организация, която няма нищо общо с властта !

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 12 дек 2007 12:30

Бях предложил преди, че ще е хубаво в единия ъгъл на винетките да е записан телефона на този, който отговаря като цяло за пътищата в страната та при подобен случай, да знаеш на кой да се обадиш и да кажеш няколко думи за майка му, за жена му... :roll:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 12 дек 2007 13:07

Ето някои извадки от закона. Вие си правете сметката кой е отговорен и на кого можем да се обадим и да търсим отговорност/псуваме

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Глава пета. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СЛУЖБИТЕ ЗА КОНТРОЛ

Чл. 165. (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:

1. контролират спазването на правилата за движение от всички участници в движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства, като за целта служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост;

2. при необходимост регулират движението по пътищата;

3. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) следят за състоянието на пътя и пътните принадлежности и издават писмени предупреждения, сигнални писма или разпореждания до собствениците или до администрацията, управляваща пътя, и до фирмата, поддържаща пътния участък, за отстраняване на установени неизправности по тях;

...

7. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) извършват превантивна дейност за ограничаване на пътнотранспортните произшествия и последиците от тях;

8. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) въвеждат временна организация на движението съвместно със собственика или администрацията, управляваща пътя;

9. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) могат да въвеждат временни промени в организацията на движението при внезапно появила се опасност за движението - аварийно възникнало препятствие по пътя, заснежаване или заледяване, пътнотранспортни произшествия, като незабавно уведомяват собственика или администрацията, управляваща пътя.

...

11. (нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) осъществяват контрол по спазване на задължението за движение на пътните превозни средства по републиканските пътища след заплащане на винетна такса, поставянето на валидни винетни стикери и премахването на винетни стикери с изтекъл срок;

...

Чл. 167. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Собствениците или администрацията, управляваща пътя, го поддържат в изправно състояние, сигнализират незабавно препятствията по него и ги отстраняват във възможно най-кратък срок. Те не могат да предоставят на трети лица ползването на част от обхвата на пътя, когато това ще затруднява участниците в движението. В населените места тротоарите могат да се използват за търговски и други цели само ако е запазена площ за преминаване на пешеходците с широчина не по-малка от 2 метра.

(2) Служби за контрол, определени от кметовете на общините:

1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) контролират в населените места изправността и състоянието на пътната настилка, пътните съоръжения, пътната маркировка, средствата за организация и регулиране спазването на правилата за паркиране от водачите на пътни превозни средства, на правилата за движение от пешеходците и на правилното използване на алармените инсталации, монтирани в пътни превозни средства за тяхната охрана;

...

Чл. 170а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Лицата или администрацията, управляващи пътя, са длъжни:

1. да поддържат в изправност пътя, пътните съоръжения и средствата за организация и регулиране на движението;

2. да внедряват и поддържат технически средства и системи за регулиране и управление на движението;

3. ежегодно да извършват оценка и да приемат мерки за ограничаване на пътнотранспортните произшествия и намаляване на жертвите от тях, дължащи се на техническото състояние на пътя.

....

Има предвидени и глоби - написал съм по-горе

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 12 дек 2007 19:47

Току що се връщам от Пловдив . На мястото на дупкате имаше ПЕТ коли на аварийни ! Всичките сменяхя гуми. Една кола се беше разчекнала точно вътре в дупката. На обед като минах някой беше сложил триъгълник, но явно ефекта е нулев. От тези стотици пострадали тези дни 101% половината са звъняли където трябва , но ефекта е 000000000000000. След малко ще сложа снимки[/b]

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 12 дек 2007 19:50

не можеш да си сигурен, че някой е звъннал :idea:

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 12 дек 2007 19:52

Vlad777 написа:не можеш да си сигурен, че някой е звъннал :idea:

Главата си залагам, че КАТ и съответните органи знаят за този случай !

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 12 дек 2007 19:52

Stoi написа:

Съди ги тогава. Подай жалба!

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Сря 12 дек 2007 20:02

Vlad777 написа:
Stoi написа:

Съди ги тогава. Подай жалба!

Човече аз нямям време да се избръсна дори !
Току що писах на няколко пловдивски весника. Дано се заемат. Това е което лично аз мога да направя.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 12 дек 2007 21:05

Много ревеме бе колеги, няма смисъл, не разбрахте ли - трябва сами да се оправяме, никой няма да ни оправи :lol: ... Ако бях от Пловдив, днес дупката щях да съм я запушил вече... :wink:

Върни се в “Пътеводител”