Две от кръговите в Бургас вече ще са стандартни

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Пон 26 май 2008 21:20

Малиии ей сега ще стане бъркотията! :twisted:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 26 май 2008 21:24

а бе днеска минах....много ялава работа.едни чакат тези в колелото други не :roll: останах потресен когато едно гоуемо черно возило прехвърча покрай мене без да ме отрази.

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Вто 27 май 2008 8:55

Smoke написа:а бе днеска минах....много ялава работа.едни чакат тези в колелото други не :roll: останах потресен когато едно гоуемо черно возило прехвърча покрай мене без да ме отрази.

Лудница ще е докато свикнат най-вече хората от Бургас, които минават там всеки ден. На мен не ми е проблем, нито единия, нито другия вариант, защото като ноближа кръстовище с кръгово движение винаги гледам знаците. Съветвам това и останалите, защото който, когато си иска си прави промени, ако колегата не беше го написал откъде щяхме да разберем? От никъде и никой не е длъжен да казва, защото има знаци!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 27 май 2008 8:57

Малеее.. те от сумати години са така.. сега ще си ейе майката вече :(
а пък какви задръствания ги чакат като се сетя от коя страна ще се чакат колите.. направо не ми се мисли !!!

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 27 май 2008 21:08

Vizor написа:Малеее.. те от сумати години са така.. сега ще си ейе майката вече :(
а пък какви задръствания ги чакат като се сетя от коя страна ще се чакат колите.. направо не ми се мисли !!!

Ей тук хич не си прав, едно правилно построено кръгово ( в кръга с предимство, влизаш без предимство) се регулира само.
Най-накрая се сетиха да ги оправят, много трудно беше да го измислят....
Това бяха сигурно единствените кръгови в света с такава организация.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 27 май 2008 21:10

а бе винаги са ми мъгла тези кръгови защото всеки прави каквото знае.
а колкото до промяната като предприемат нещо такова защо знаците не бяха променени като минавах? а почти всички в кръговото се чувстваха царе :?: ялава работа

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 28 май 2008 9:14

Veso101 написа:
Vizor написа:Малеее.. те от сумати години са така.. сега ще си ейе майката вече :(

Ей тук хич не си прав, едно правилно построено кръгово ( в кръга с предимство, влизаш без предимство) се регулира само.

чакай сега.. ти си от несебър.. идваш често в Бургас предполагам
я се сети къде са тея кръгови..
я сега се сети на мираж какъв ад ще бъде ? особено сега лятото като има така наречените "задръствания" ?
според мен ще стане голямо мазало с дозина катастрофи като няма светофари (както често става там...

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 28 май 2008 21:11

Vizor написа:
Veso101 написа:

я сега се сети на мираж какъв ад ще бъде ? особено сега лятото като има така наречените "задръствания" ?
според мен ще стане голямо мазало с дозина катастрофи като няма светофари (както често става там...

Чакай ти сега, къде е Мираж, къде са споменатите кръгови - на пътя за София и пътя за Варна.
Миража си е добре със светофара, за там никой не говори.

Потребителски аватар
Гумата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Гумата » Сря 28 май 2008 22:29

Vizor написа:
Veso101 написа:

Става въпрос за кръговите на влизане в Бургас от посока София и на излизане от Бургас на кръговото в посока Варна-Сл.Бряг
Vizor -за мираж не става въпрос там е с светофар и пак става задръстване към 17:30ч всяка вечер по това време се пребирам и е малак ужас.

Потребителски аватар
Гумата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Гумата » Сря 28 май 2008 22:33

Smoke написа:а бе винаги са ми мъгла тези кръгови защото всеки прави каквото знае.
а колкото до промяната като предприемат нещо такова защо знаците не бяха променени като минавах? а почти всички в кръговото се чувстваха царе :?: ялава работа

Smoke -чети темите а не между редовете там ясно е казано от кога ще влезе в сила а това е от другия месец---(Промяната ще се въведе от 15.06.2008 г.) :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 29 май 2008 9:10

Само на входовете ли ?
малеее.. и там ще има сериозно мазало особено откъм Банево.. уу направо не ми се мисли ;( грозна гледка ще е според мен

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 29 май 2008 9:20

Гума ти прочете ли какво съм написал.
хората вече минават по кръговото все едно е влезнала в сила наредбата!
макар да няма знаци едни чакат други не....че даже 2 пъти съм го написал.
Това е проблема....а че ще се образуват колони е ясно.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 29 май 2008 10:34

Еййййй разгеле нещо умно!
Да, съгласен съм, че има знаци, маркировки и всякакви начини за организация на движението. Но основно си има принципи, а за кръговите движения в цял свят си има един принцип - тия дето са вътре са с предимство (защото те винаги излизат). И именно този принцип (ако сте чели наскоро публикации за организация на движението) работи по-добре отколкото кръстовище със светофарна уредба. Не случайно в много, ама в адски много западно европейски градове (където трафика е в стотици пъти по-голям от нашенския и ... това е така от десетки години) избягват кръстовища, а правят кръгови движения. А това малоумие - кръгово в което попадаш и си без предимство май го имаше само у нас. Даже преди 20 години когато ставах шофьор, инструктира ми го даваше (кръговото в Бургас) като пример за висша форма на кретенизъм. Добре, че най-накрая на някой му е дошъл акъла в главата.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 29 май 2008 10:40

Изображение

става дума точно за това кръгово..
я си помислете тези дето идват от изгрев колко са много .. и колко ще ги чакат другите

абе според мен не е правилно .. особено на тези кръгови
в Бургас смея да твърдя, че движението си е доста читаво организирано и до сега не съм виждал някакви фрапантни задръствания като в София макар че в Бургас колите са адски много на човек от населението!

Потребителски аватар
Гумата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Гумата » Чет 29 май 2008 21:47

[quote="Smoke"]
а колкото до промяната като предприемат нещо такова защо знаците не бяха променени като минавах?
Smoke- това ти си го написал а не аз :gruebel
затова ти казах че четеш между редовете :hmmmm

Върни се в “Пътеводител”