Къде ни снима КАТ !!!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 14 яну 2008 14:33

Ами законен ли е?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 14 яну 2008 14:52

Къде са тия стопове .. къде се продават, да ги намерим и да поръчваме :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 14 яну 2008 15:09

Относно снимането - не помня дали беше в тази тема и форум, или другаде го бях чел. Значи по закон наистина за да те снимат, трябва да те предупредят, или нещо подобно беше (не е пред мен текста за да го цитирам). НО в закона също така е записано, че в други случаи, могат да те снимат без предупреждение. Ами точно това са другите случаи.
Относно предупрежденията - да ви споделя как е в Чехия. Да, има знак за ограничение на скоростта. Да, има знак "Усмихнете се" (т.е. снимат ви). И веднага след това - камера. "Умниците" веднага след това вдигат скоростта. И ... попадат във втората камера.
Не разбирам защо всички гледат как да заблудят, излъжат, и т.н., а не просто да се опитат да спазват законите - в крайна сметка те са точно за това !

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 14 яну 2008 15:56

gr_kanev написа:...
Относно предупрежденията - да ви споделя как е в Чехия. Да, има знак за ограничение на скоростта. Да, има знак "Усмихнете се" (т.е. снимат ви). И веднага след това - камера. "Умниците" веднага след това вдигат скоростта. И ... попадат във втората камера.
Не разбирам защо всички гледат как да заблудят, излъжат, и т.н., а не просто да се опитат да спазват законите - в крайна сметка те са точно за това !

За оказването с подходящ знак за зоната на наблюдение с камера съм съгласен.
Наистина не редно да търсим постоянно начин да се измъкнем по някакъв начин от нормалното шофиране и спазването на нормите за движение по пътищата.
И на мен ми се е случвало да премина със скорост различна от указаната, да предприема "смело" изпреварване, да навляза в забранена улица, да паркирам не по правилния начин, но си налагам воля да се огранича максимално от такива действия. Не ми се иска да посочвам примери, които показват нелицеприятни картини за това какво се случва по пътищата ни.

Потребителски аватар
Morskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Morskia » Пон 14 яну 2008 17:32

Ей сега ще ми излезе име на подстрекател за неспазване на законите! НО щом има начини да се обиколят аз съм за с двете ръце! Българска душица да е..а :roll:

Потребителски аватар
beck's
Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
Двигател:

Мнениеот beck's » Пон 14 яну 2008 19:27

Не видях никой да пише за Стара Загора и затова да взема аз да попиша малко:
основно снима една бяла Астра с номер 5100, която няма никакви надписи. Караш си и има два варианта:
1. Изскача от въпросната Астра "леко усмихнат полицай с ясната мисъл да ти стъжни живота".
2. Обажда се на следващите партолиращи коли, който те засече да те спре(случай, който става до Метро Стара Загора) и на КПП до Каците те спират.
Тези полицай спират на доста места и снимат и пишат актове, а също така и снимат докато се движат(виждал съм ги в кв. Кольо Ганчев да се кефят на фотосесията от неподозиращи водачи).
Местата където спират са много, но са основно по пътя София-Бургас основно по околовръстното; след него близо до Метро; целия участък от Метро докато пътя стане двулентов(като най-обичат "Каците") посока Нова Загора; посока София малко преди отбивката за околоврътното; пътя след околоврътното между Стара Загора и магистралата.
Има от скоро и още 3 бели Астри( без никакви надписи като 5100), които не съм засичал още да снимат, но скоро и те сигурно ще започнат-номерата са им 8892, 8895,8897. В тях има както с жълти жилетки полицаи, така и без жилетки. те основно стоят в града и гледат за колани и светлини.
Чувал съм за още една кола, която снима, но това е само слух и не съм сигурен.
Дано съм бил полезен на заралии и преминаващите през зарата.

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Пон 14 яну 2008 23:21

всеки ден пътувам до ст загора, виждал съм тази астра и в село богомилово до ст загора, така че колеги-който е за ст загора да се пази

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пон 14 яну 2008 23:46

колеги я ми кажете,как може полицай от патрулка да ме снима с фотоапарат.одеве към 21.00 се връщам от фитнес и правя ляв завой на суходол на сфетофара на зелено и в момента в който завивам виждам как от патрулката светна светкавица.тва нормално ли е или не е и дали на някой му се е случвало.даже невлязох и с ръчна а съвсем нормално си завих и тоя ме снима.

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Пон 14 яну 2008 23:55

Mega75 браво колега много полезна тема :да:

Davor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Davor » Пет 25 яну 2008 10:54

Полезна информация

Стационарни камери:

1. На бул. Н. Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх - камерите са в 2-те посоки (60км/ч)

2. На околовръстното пред McDonalds (посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки (май беше 40км/ч ограничението)

3. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул."Арсеналски" към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола.

4. На бул. България между НДК и моста на бул. Витоша

5. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия.

6. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз "Инкотар". Гледат посока Ботевград и Кремиковци.

7. На бул. Сливница (посока Сточна Гара) точно преди светофара/ кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището.

8. Булевард Сливница и Раковска посока Лъвов мост

9. Булевард Сливница & Опълченска посока Константин Величков.

10. Строителният техникум (синьото кафе) кръстовището-3 бр.

11. Бул. Патриарх Евтимий (по посока НДК) -1 бр. еднопосочна

12. Най-новите 2 са на бул. Тодор Александров на влизането и излизането от тунелчето за Люлин.

13. бул. "Драган Цанков" при спускане от радио кулата към БНР на около 100 метра преди пешеходната пътека и 150 метра след знака за ограничение за 40 км/ч (камерата е настроена за 70 км/ч)

14. Овча Купел, Обиколна, точно след топлофикация, настроена на 60км

15. На бул. Св. Климент Охридски на първия светофар след OMV, срещу раковата болница.

16. На ул.202 към Надежда (при тецовете) - в едната посока малко след Shell и в другата преди OMV. На 202 е за скорост и със сигурност работи (там ограничението е 40) !!!

17. На бул."Мария Луиза" и бул."Христо Ботев" - Централна гара - посока надлез "Надежда" - според мене са за минаване на червено. Наредени са четири броя под светофара за левия завой. Работят и нощем. Има специално осветление за тях

18. На Витошка, при НДК

19. На светофара на Раковска и Цар Освободител.

20. На кръстовището на Опълченска и Стамболийски. Следи за неправилен ляв за Руски паметник, на стълба до механотехникума.

21. Още четири камери има точно на голямото кръстовище пред Централна гара.

22. На кръстовището на булевард Св. Наум и булевард Джеймс Баучър

23. На бул. България, посока НДК преди кръстовището с Димитър Несторов /на дъгата на завоя, до магазин MaxDrive, срещу Shell/ Камерата е доста недискретно сложена - на 2-я етаж на блока е и гледа право към булеварда!

24. На паметника Левски на островчето като идваш от софийския университет на стълба една четна като лампа но вътре има камера и на се вижда на къде е завъртяна.

25. На Мадрид посока гара Подуене пак на островчето от страната на трамвайните релси пак същия модел.

26. Има камера на бул. Ал. Стамболийски и ул. Опълченска в посока руски паметник. Гледа точно в средата на кръстовището.
Хваща минаване на червен светофар и неправилен ляв завой от Стамболийски към опълченска.

27. На светофара на Пресечката със Ботев на Централна гара забелязах нови днес камери - следят посоката на движение към надлез надежда

Мобилни камери:

1. Бял форд Ескорт със затъмнени странични и задно стъкло от старите (белите без синята лента с знаменцето) много често спира на сфетофара пред КАТ и дебне за нарушители.

2. Бяла Лада, движеща се по бул. България

3. На излизане от София на магистрала Тракия преди сервиз Пежо срещу резиденция Враня

4. Доста често се забелязва на моста към летището - КОЛАТА Е ЖЪЛТ DAEWOO RACER от тези които са като OPEL KADETT ,все едно такси но няма табелка за такси отгоре отличителното е че е с ЧЕРНИ стъкла и по-стар номер(имам предвид че е чисто бял)и паркира между двете платна

5. На излизане от София на магистрала Тракия преди сервиз Пежо срещу резиденция Враня от 2 дни сутрин кисне бяла лада без надписи.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 25 яну 2008 12:23

[quote="Davor"]Полезна информация

Стационарни камери:

...
Мобилни камери:

...

Браво колега, за изчерпателната информация. :да:
Дори ми създава усещането за по-голяма сигурност и известна гаранция за по-нормално движение. :wink: Дано да има известен толеранс в настройката на засичане, защото според мен 15-20 % в посока нагоре са допустими за повечето автомобили дори и тези производство от ок 90 г. с изправна ходова част и спирачна система.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 25 яну 2008 12:31

Davor написа:Полезна информация

12. Най-новите 2 са на бул. Тодор Александров на влизането и излизането от тунелчето за Люлин.

Тези са от отдавна и незнам дали изобщо работят...

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 25 яну 2008 14:00

bomber написа:

не работят проверено многократно и са от втората световна
както и на тунела от люлин към обеля даже са обърнати на обратно

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 25 яну 2008 14:08

DragoGT написа:
bomber написа:

не работят проверено многократно и са от втората световна
както и на тунела от люлин към обеля даже са обърнати на обратно

mhihi Ако работеха до сега да са ми взели книжката :?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 25 яну 2008 15:54

Ако работеха не само книжката ами и колата щяха да ми вземат :)

Върни се в “Пътеводител”