! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот rosy » Чет 28 яну 2010 8:32

Колеги, пазете се от Пежо 206 или 207 (не съм сигурен), двуврато, сиво, с номер СА 0707 КР. Това превозно средство е на и се кара от:
Изображение

Вчера тези трите същества успяха да държат посока на движение от Княжево по Борис винаги посредата с максимално изнервяща скорост. Добре че поне успяха да завият на дясно по Околовръстното на Горнобански път, нищо че беше червено mhihi

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 28 яну 2010 9:17

Поради големия интерес и най-вече нещо не се разбрахме за какво иде реч прилагам схема на ситуацията, аз съм червеното правоъгълниче а индивида който така защитавате е черното правоъгълниче, а това е кръстовището на което се опитва да ме изпревари вашия любимец и вместо да кажете браво дал си му да се разбере на идиота вие мен нападате, нека и ваз и усвиркат понеже не сте тръгнали като на рали в поледицата и после да ви ипреварват по-кофти начин и застрашаваща ви за ваз ситуация да видим тогава вашата доблест до къде ще стигне!
Прикачени файлове
untitled.JPG

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 28 яну 2010 10:27

doaiena написа:и да се научи да не подсвирква така на хората

Нормално е да свири (макар и в нарушение на правилника) като свети зелено и ти си седиш там. Всеки от нас би те освирил, никой не е запознат с твоите проблеми със скоростите, а и на никой не му дреме в крайна сметка. Като караш неизправна кола ти се съобразяваш с другите, а не те с теб. Интересно ако беше Х5 колата зад теб дали пак щеше "да му дадеш да се разбере"?

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Чет 28 яну 2010 10:41

maxpayne написа:
doaiena написа:и да се научи да не подсвирква така на хората

Нормално е да свири (макар и в нарушение на правилника) като свети зелено и ти си седиш там. Всеки от нас би те освирил, никой не е запознат с твоите проблеми със скоростите, а и на никой не му дреме в крайна сметка. Като караш неизправна кола ти се съобразяваш с другите, а не те с теб. Интересно ако беше Х5 колата зад теб дали пак щеше "да му дадеш да се разбере"?

Ей, ама аман от "кораби" и "локомотиви"! Защо ще му свириш?!?
Смятам, знаеш кога се използва клаксон в градски условия, нали?

Иначе, засичания и прочие са абсолютна глупост и са недопустими - не е трябвало да си изпускаш нервите.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 28 яну 2010 11:44

В София 90% от хората беснеят като се тръъгва бавно/късно по светофарите. Просто ако всички го правят трафика ще е съвсем трагичен. Клаксона е нещо съвсем нормално в тоя случай. Изпреварването през кръстовище не е. Засичането и съсъсезанието с неизправна кола - също.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 28 яну 2010 11:46

theultimate написа:В София 90% от хората беснеят като се тръъгва бавно/късно по светофарите. Просто ако всички го правят трафика ще е съвсем трагичен. Клаксона е нещо съвсем нормално. Изпреварването през кръстовище не е. Засичането и съсъсезанието с неизправна кола - също.

ако внесат малко жълто м/у червеното и зеленото и таймери, трафика ви няма да е трагичен. 20сек. зелено и 80сек червено и 2 сек. жълто не е нормално.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 28 яну 2010 11:54

Като ходих в Солун жълото беше по-късо и от тук, ама всички тръгват на време и се изстрелват. Проблема е до желанието да тръгнеш на време и концентрацията, а не в светофара. С таймери е по-зле - ако сега всички намалят през кръстовище, защото не знаеш кога ще светне червено, с таймер в последните секунди се минава с пълна газ и много често на леко червено.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 28 яну 2010 11:57

И другите като гледат таймера, и те като тръгнат леко на червено, и става мазало. В Ямбол съм се нагледал на такива изпълнения, а с движение като в София , не ми се мисли!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 28 яну 2010 11:58

задръстванията стават точно от такива хора , не могат да включат първа или са с летни гуми и не могат да зацепят по 5-6 секунди ... много се изнервям от такива хора , и аз бих те изпреварил по същия начин , защото заради такива като теб вися по 2-3 светкания на зеленото , вместо още на първото да мина
:banghead:

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Чет 28 яну 2010 13:25

За къде бързате всички, че сте толкова изнервени не знам. Вместо да се наслаждавате на шофирането вие го превръщате в бойно поле. mhihi :applause:

Защо има "война по пътищата"
Надявам се че можете сами да откриете отговора :mrgreen:

1-2 секунди по-бавно / по-бързо няма да ви оправят в живота. :deal
Водите безмислен спор и упреквате за всичко останалите, а не намирате собствените си грешки, а по-лошото е че не ги усмисляте и учите от тях.

Защо в "белите" страни няма такива проблеми? :roll: ( не отговаряйте - държавата е виновна ) :063:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 28 яну 2010 13:26

g.enchev написа:Защо в белите страни няма такива проблеми? :roll: ( не отговаряйте - държавата е виновна ) :063:

защото никой не се тутка по светофарите и е доста по динамично движението , а тук е заспало :wink:

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 28 яну 2010 13:31

hooligans написа:задръстванията стават точно от такива хора , не могат да включат първа или са с летни гуми и не могат да зацепят по 5-6 секунди ... много се изнервям от такива хора , и аз бих те изпреварил по същия начин , защото заради такива като теб вися по 2-3 светкания на зеленото , вместо още на първото да мина
:banghead:

Много знаеш, аз какъв щофиьор съм, неизправна ми била колата, щял да ме изпревари и той, еми значи и ти си идиот, ако не го знаеш да ти кажа!
Такива като мен правили задръстванията, абе става въпрос за 3сек, не ще си троша колата понеже шумахер е зад мен!

Последна промяна от Varbona на Чет 28 яну 2010 15:03, променено общо 2 пъти.
Причина: обида->предупреждение

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Чет 28 яну 2010 13:36

Изглежда не си шофирал извън България.

Когато тръгнеш на зелено минаваш на 10 поредни светофара на зелено и се движиш с всички автомобили на едно. Всеки си знае лентата, никой не бърза и всеки спазва ограничението. Ако караш с превишена скорост си на червено в 99% от случайте. Ако минеш на жълто на следващия светофар си на червено - това е. Никой не се прави на състезател с 20 годишна гробница. :да:

Не вярвам да те объркат 1, 2 кажи ги 3 минути в чакане до такава степен, че да започнеш да ругаеш всички наред.
Поне мен лично не ме бъркат. Карам си съвсем спокойно и се съобразявам с останалите :обичам ви
Ще ти дам един пример с извънградско каране

Аз карам със средна скорост 90 км/ч а ти със 120 км/ч разликата във времето на крайната дестинация ще ни е не повече от 30 мин~ Твоя живот колко минути струва? 30?

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 28 яну 2010 14:28

Лошото понякога е че тези 30 мин. струват живота на този който кара с 90.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 28 яну 2010 14:30

g.enchev написа:Изглежда не си шофирал извън България.

Когато тръгнеш на зелено минаваш на 10 поредни светофара на зелено и се движиш с всички автомобили на едно.
Нашите светофари не са настроени така... въобще не са съобразени един с друг
Правил съм си опити на права улица с поредица светофари.... дори с табелки на тях с препоръчителна скорост.... ами няма зелена вълна...
ужасТ

Върни се в “Пътеводител”