! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Altec » Сря 03 мар 2010 4:58

Ми като ще си изливаме душата..
В четвъртък около руски паметник бяхме 3 колони .. и аз в средата. От ляво някакъв бакшиш тръгна да се мести в средна лента и почва да ме натиска леко по леко и го усещам , че ще ме удари и кривнах леко да не ме закачи.. но пък закачих огледалото на съседната кола .. имаше малко виканици от човека в нея .. но аз вдигнах ръце и му се извиних като му посочих бакшиша. Добре , че не беше някой психар да се разбеснее.
В неделя по Раковска малко преди гадния ляв завой преди патриарха си карам леко спокойно в лява лента( дясната заета от паркирали автомобили ) и нещо се закучи отпред и спрях зад някаква кола . В този момент един селтак с Рено 19 като ме видя , че съм с монтанска регистрация и почна да се бута ли бута да мине .. хем вижда , че няма да го пусна .. хем натиска и вече го виждам как е на милиметри да ми натисне калника и му вдигам ръце и го питам "Кво праиш ? " .. от там само чух разни псувни и като го видях , че е гламар го пуснах.
Във Вторник сутринта.. Излизам от работа тъкмо .. и съм точно до НДК да завивам по България. 2ра кола , а отпред тъмно син пасат ( б5 / б5.5 с клубни стикери на задните стъкла което видях после). Червено е и си седя аз на спирачка.. по едно време усещам , че тоя пасат се движи назад към мен. Мислех си , че просто е пуснал леко спирачката и ще я натисне.. да ама не и си продължава.. бия задна в тоя момент и тръгвам да се дърпам ( добре ,че нямаше коли зад мен ) и пасата не спира.. Като се разсвирках "шофиора" му се сепна и наби спирачките. Като завихме по България гледам някъква лелка вътре .. едвам се подава през стъклото полу заспала ...........
Вярно .. не съм перфектен , ама кви са тия хора бе .. от къде изровиха тия книжки .. кой идиот им ги даде :076:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 03 мар 2010 20:27

Добре бе , може ли да си толкова тъп , ем да ядеш бой хем пак да се мислиш за нинджа .
Младеж със грозен роувър 200 (сив и без решетка с грозна предна броня) преди няколко дни изяде 2-3 шамара. Днес младежчето пак се прави на велик , но този път не спря . Та тоя мазохист ли е? (не ми отговаряйте въпроса е риторичен).
Та случката , карам си по братя Бъкстон посока Кр.Село и на световара с Каблешков ще правя десен завой . Днес нали е почивен ден имаше 5-6 коли колона и гледам в огледалото нинджата с роувъра в насрещното и газ .... стори ми се познат , светна зелено , завивам аз , обаче и нашия завива без мигачле даже.... веднага минах лява лента и след като знам предишният път как се развиха нещата , очаквах дълги и клаксон , та да спирам отново да се разбираме. Не , много колтурно младежчето , докато не ме задмина (на ДОйран завих наляво , а той направо) та си отвори мижавия прозорец , тегли ми една и.... замина :)
Някой от района да познава момчето , че искам да му звънна за една среща , че за 2 седмици 2 пъти да ме изкара извън нерви (от първата си носи последствията) нека ми драсне ЛС :) приятна вечер :beer

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Сря 03 мар 2010 22:11

вчера при светофара на кръстовището на Симеоновско шосе и бул. Вапцаров, стана нещо, дето не знам смешно ли е (аз тогава много се смях), тъжно ли е, или може би най-правилното определение е идиотско...

За тези, които не знаят това кръстовище, Симеоновско шосе по принцип има по две ленти в двете посоки, няма мантинели - само маркировка, и малко преди светофара(около 30м) се обособява трета лента(само за ляв завой) за сметка на една от лентите в обратната посока. И понеже там често се образува колона, а основният поток коли е за направо, обикновено тия, които са за ляв завой, не чакат да стигнат до мястото, дето с маркировка се обособява отделна лента за тях, ами навлизат в насрещното, за да се наредят на светофара, изпреварвайки колоната. То не е много правилно, ама и аз го правя винаги, когато отсреща няма трафик или разстоянието не е прекалено голямо. Има и едно допълнително обстоятелство, което увеличава адреналина при тая маневра - движещите се отсреща, след като минат тоя участък, дето са с една лента, обикновено минават в лявата, защото в дясната има дупки и шахти.

И така вчера следобед, докато чаках в колоната, гледам пред мен един пасат навил волана и вече малко се е подал в насрещното, та тия отсреща му светкат, като се разминават, но за сметка на това той изчака един момент, когато нямаше много коли, и тръгна в насрещното, въпреки че беше доста далеч от светофара. На половината му път един автобус, който се движеше отсреща в дясната лента, нарочно мина в лявата и започна да се движи срещу пасата. Тоя с пасата се опита да се навре пак в колоната, но естествено тва нямаше как да стане, а автобусът продължаваше да се движи срещу него, въпреки че можеше да мине в дясната лента и да се разминат... в крайна сметка автобусът спря на метър от пасата, попсуваха се, докато колоната не тръгна и пасата не се прибра.

Остава въпросът кои и колко са идиотите в тая ситуация :)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 03 мар 2010 23:04

Същите тези автобуси най-безцеременно минават в насрещното от доста рано и игнорират идващите насреща коли. Днес по-нагоре по Симеоновско шосе един тарикат с автобус беше прекалено велик за да отбие на спирката, спря в лявата лента и образува колона от над 10 коли, които чакаха поне минута... За съжаление тях не ги глобяват за това, а ние ако спрем на спирката :bishop

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 04 мар 2010 7:03

Като сме почнали за автобусите ...
На Гоце Делчев и Костенски водопад идвам от Сребърна и чакам да завия наляво по Костенски - има си отделна лента за наляво и една за направо и надясно. Тоя пред мен мина на МНОГО тъмно жълто, червеното беше си светнало вече за левия завой и аз бавничко се довлачвам до стоп-линията ... когато виждам как един автобус се появява от дясната ми страна и ме засичас прилична скорост от около 30-40км/ч, минава през мястото където мислех да се намирам след 1 сек и прави левия завой ... а червеното вече свети от 3-4-5 секунди!!! Малко по-късно същият този автобус и един негов колега спират на спирката ПЛЪТНО до осевата линия, като от дясната им страна остава 1-2м място до паркираните коли, а мястото на спирката си е свободно и там не е паркирал никой. Класика.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 04 мар 2010 12:47

Пиян шофьор се натресе на входа на Царевец

Мъжът карал с 2 промила алкохол в кръвта

Пиян шофьор вдигна на крак полицията във Велико Търново в нощта след 3 март, след като се заби на входа на крепостта Царевец, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал около 5,30 часа тази сутрин, когато лек автомобил "Фолксваген" с врачанска регистрация се блъснал в първата врата на крепостта.

При направената проба полицаите са установили, че попрекалилият с патриотизма българин е управлявал колата с близо 2 промила алкохол в кръвта.

Щетите се установяват. По случая е образувано досъдебно производство.
Изображение

:screwy :screwy един врачански голф е*а майката на 2рото българско царство

Последна промяна от vw_golf_4_tdi на Пет 05 мар 2010 10:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 04 мар 2010 13:00

vw_golf_4_tdi написа:...
:screwy :screwy един врачански голф е*а майката на 2рото българско царство

Дет са вика устискало е, нали има още 2 врати :bowdown

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 04 мар 2010 13:01

:screwy :screwy един врачански голф е*а майката на 2рото българско царство[/quote
:063: :063: Той само е стигнал до първата врата,какво ли щеше да стане ако беше влязъл :drinking: :drinking:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 05 мар 2010 15:19

днес карах 2 пресечки зад колата на ето този индивид:
Изображение

изпревари колона от по 2 коли във всяко платно, от лента за надясно и продължи направо в лентата за автобуси през спирката, без сигнали, без да намали.. :screwy

Потребителски аватар
bnvp
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E 1991

Мнениеот bnvp » Пет 05 мар 2010 23:40

Ами той е :D Явно на него всичко му е позволено :banghead:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 06 мар 2010 16:18

Стига идиоти по пътищата..... :dummy: :dummy:

За 15 км в София бях засечен от 6 коли-сменят лентите си на движение без мигач...Единият даже ме напсува и ме пита защо му свиря... :banghead:

Мигачът не е сложен за красота,а да се използва.. :deal

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 06 мар 2010 20:21

Dead man написа:Стига идиоти по пътищата.....

Колега за съжаление всички сме идиоти на пътя, особено с тези дупки в софия след снеговете, все едно сме в камбоджа след бомбардировки!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 06 мар 2010 20:35

Dead man написа:Мигачът не е сложен за красота,а да се използва.. :deal

Да ама явно неговата кола още от завода не са и сложили мигачи mhihi

Идиоти по пътищата винаги ще има... докато ПОЛИЦИЯТА не почне да си върши работата... Превишиш скоростта, Взимат ти Книжкат за 5 години и готово...

ТА това твърдение твърде го подкрепям..Ония ден някакъм изврътеняк, на сфетофара се престроява за наляво, Сфетфа зелено тръгваме заедно но човека си кара направо.. :screwy Тия стрелки на сфетофара за посоката на движение явно за красота са сложени... Имам чувстфото че правилника за движение се използва само докато изкарат курс-а и вземат шофьорската книжка, после секи си създава собствен правилник по който да шофира mhihi

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Пет 12 мар 2010 10:34

сутринта (около 8 и 40), кръстовището на Никола Петков и Евлия Челеби (една от преките). Излизам от пряката с ляв, по Н.Петков задръстване и в двете ленти посока Горнобански, но ме пускат за ляв (аз съм в обратна посока) и нещеш ли в насрещното (пак за Горнобански, за да изпревари колоната) колега с с бял Транспортер мисля беше СА 7653 или 7563 чеше да ме удари. Аз го питам "И ко праим" а той с цялата си Наглост, Безочие ми показва среден пръст. Е хубава работа не стига, че е в нарушение ами.... Мисля си, че някой ден колегата ще прекара работен ден в Пирогов.

Върни се в “Пътеводител”