Въобще няма да е скоро. Като гледам прогнозата ще е жесток клинч горе и сега започва нова порция сняг. Комбинацията със студа и новата покривка е лоша, всичко ще се чупи като солета...
Картинката е апокалиптична, като след торнадо. Интересното е, че малко дървета са паднали с корените, основно са изпочупени от средата нагоре. Между другото още има тук таме по някой откършен клон, който виси над пътя и при върлуващия южен ветрец не е невъзможно да падне на платното
Минах на 13ти рано сутринта в 8ч нямаше и помен от снегорини но се караше стабилно Към София на 14ти следобяд беше чистено на участъци,да се внимава,че големи парчета лед си има по пътя от преди това,опитах се да стигна до чешмата горе на Петрохан ама за малко бях по корем и не си е за коли с клиренс под 10 см бях длъжен да опитам Тази седмица чух,че е изчистен и се минава без проблем.
Онази вечер в петък се прибирах към Берковица след 22 часа, температурата беше -2 градуса на северния склон и на един от завоите през които тече вода от стопяващия се сняг беше замръзнало. Понеже го имах предвид карах сравнително внимателно, но въпреки това се задейства абс-а. Та едно наум късно вечер, иначе е сух асфалт и няма ядове
Информация от днес: Като цяло състоянието е ОК. От северната страна има няколко от обратните завои, вътре в които са се образували неголеми, но сравнително гадни дупки. На много места има изнесен пясък и пръст от валежите, както и останали от опесъчаването през зимата. На няколко места се стича вода, така че трябва да се внимава. Около местата на зимния ледолом все още се извършва частично прочистване, а на едно място има и дърводобив. П.П: За пътуващите до Монтана - тече ремонтът на най-скапаният участък - Берковица - Благово - Монтана. Има светофар на единия от мостовете, има изрязани участъци, неравностите все още са налице.
Пътя е в много добро състояние Въпреки натовареността на пътя, пътувато беше с удоволствие Този път нямаше ентусиасти...учудващо ... Лек и безавариен път на всички
Инфото ми е от 24.05.2021 год.
Последна промяна от petko5 на Вто 11 яну 2022 23:46, променено общо 1 път.