Катастрофи...поуки разни...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexkoleff » Сря 19 ное 2008 15:08

Аз също минах към 14часа през "черното" място. Много лоша работа. Дано другите пътници се оправят, а на двамат починали лека им пръст.
Мерцедеса беше се разтворил от дясно и ми се стори че беше AMG, но не съм убеден.
Ето така изглждаше мерцедеса след удара http://chernomore.bg/news.php?nid=37495.

Замислете се бе хора. Готови ли сте за 30мин. или за избиване на комплекси да избието други хора. Признавам, че и аз натискам ПОНЯКОГА педала, но никога с риск за други хора.
Лек ден и RESPECT на пътя.

Потребителски аватар
steve PF
Автомобил: VW
Двигател: PF PB

Мнениеот steve PF » Пон 24 ное 2008 16:22

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Пон 24 ное 2008 16:26

steve PF написа:http://express.bg/story/28530

Ти кви линкове даваш,нито един не ти бачка,нито в тазиу тема нито в другата дет си я пуснал.

Коригирай се

Потребителски аватар
steve PF
Автомобил: VW
Двигател: PF PB

Мнениеот steve PF » Пон 24 ное 2008 16:40

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=588200
Бяха ми колеги :cry:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 25 ное 2008 7:37

steve PF написа:http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=588200
Бяха ми колеги :cry:
Когато бях в ШЗО в Плевен всеки месец имахме стрелби по три дни на Николаево.
Да почиват в мир колегите ти.

cceeccoo
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот cceeccoo » Сря 03 дек 2008 18:17

Тежка катастрофа днес м/у Дупница и Благоевград,днес сутринта.Дали хората сме сънени,бързаме или невнимаваме незнам!!!2 линейки,пожарна и доста полиция за жертви,невидях!
ИзображениеИзображение
Извинявам се за снимките,правени се в движение и с телефон!

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Re: .

Мнениеот emdless4 » Вто 09 дек 2008 18:00

не знам откъде е източника, от август месец 2008 година е:

КОЙ Е УБИЕЦЪТ?

Събота, 2 август, 6.30 часа

Опашка пред касата на бензиностанция на изхода на София посока Пловдив.

„Защо всички са толкова нервни? Виж ги само как влизат да зареждат с 200. Нали са тръгнали на море, би трябвало да са в настроение,“ коментира 20-годишно момиче, свежо, не чалга стил.

„Всички са се озлобили напоследък. Дай да се махаме“, каза в отговор нейният спътник.

7.30 часа

Пътуваме за морето. За Смокиня, до Созопол. Четирима души в червен форд Ескорт. На тунела след Ихтиман е сложено натрошено купе, смачкано до неузнаваемост от катастрофа. Май не стряска никого. И гаргите дори.

След 10.30 часа

Минаваме Стара Загора. Магистралата свърши. Пътят неочаквано се задръсти. До спиране. Отварят се врати, хората се втренчват напред. „Страшна катастрофа“. Ужас. „Обръщайте през село Дълбоки“.

Дълбоки. ОК. Дълбоки. Въртим през селата. Цяла колона коли. Кога ще има магистрала?! На пътя излизат крави. На стада.

11.20 часа

Отново сме на главния път. Минахме още едно зверско задръстване. Задминават ни двама мотористи. Мъж и жена. Карат бързо. Много бързо.

11.35 часа

Появи се надпис: „Опасни завои“. След него двамата мотористи се въргалят на пътя. Жената е в конвулсии, всичко е в кръв, кракът й седи неестествено изкривен. На опасния завой са се ударили в Лада. Спътникът й е ужасно осакатен. Май няма глава. Лекарите се суетят около тях.

„Гадост, гадост!“.

11.40 часа

Заспивам. Возя се на предната седалка, до шофьорката. Шофирането до морето (нашето) е като фехтовка с луди. Не знаеш какъв удар ще понесеш. Минаваме Карнобат...

11.48 часа

Събуждам се. Внезапно и тревожно. Към нас лети нещо черно. После ще се окаже, че е тъмносиньо. Лети по средата на двете платна и минава към нашето. „ТОЗИ ЩЕ НИ УДАРИ!“. Натискаме спирачка. Отстрани има мантинела, няма къде да избягаме. Опитваме се да спрем. Май ще се разминем на косъм, на косъм...Не. Челно.

Няма да забравя никога свистенето и забиването на въздушна възглавница в лицето ми. Удар на брони. Стъклото е на сол. Съскане на течност.

11.49 часа

Чувам вик. Зверски вик. Май ми тече кръв. Обръщам се настрани. Цвете е заклещена ужасно зад волана. „НЕ МОГА ДА СИ МРЪДНА КРАКА. НЕ СИ УСЕЩАМ КРАКА. ААААААААААААААА“. По челото й тече кръв.

Движа си краката, болят ме гърдите. Мога да отворя вратата. Спомням си всичко. Цвете извъртя колата и ударът бе понесен от лявата част на Форда.

„АААААААА. САШЕ, ОТКЪСНАТ Е. ОТКЪСНАТ!“. Слизам и тичам към нейната врата. Другите двама отзад са живи. Тодор е невредим. На Диана й тече кръв.

11.50 часа

Хора около нас. Викат линейка. Цвете е в шок. Диана не вижда. „НЕ ВИЖДАМ, НЕ ВИЖДАМ, НЕ ВИЖДАМ".

„Диана, от шока е, май си си ударила главата, успокой се, моля те".

Изпреварващият лежи затиснат в Аудито си в канавката. Може би е мъртъв. Не е.

Багажът ни е разпилян по някакво нанадолнище. Колата прилича на смачкана консервна кутия. Цвете вика, крещи и е в шок. Шок, шок, шок. Не можем да отворим вратата.

11.51 часа

Испанка и испанец контролират движението, останалите шофьори не се притесняват да минат през колата. Само испанците и техният български придружител помагат.

Непозната жена се опитва да успокои Цвете. Предлага ни да пренесе багажа ни до Бургас. Има и добри хора. В момента не ми пука за багажа, искам Цвете да не я боли, а Диана да почне да вижда. Искам да не се беше случвало.

12.25 часа

Идват полиция и линейка. Местят я. Кракът й е безформена маса. Изкривена натрошена, смазана, кървяща, ужасяваща. Дано гръбнакът й е здрав.

Откарват я. Тодор е с нея.

12.35 часа

Откарват и убиеца и жената в неговата колата. После научавам, че е пострадал тежко.

Диана е по-добре, вече вижда. Чакаме дознатели. Пътна помощ. Гърдите ме болят. Главата ме боли. Вие ми се свят. Жегата е смазваща. Пътят е затворен.

12.40 часа

„Добре, че сте били с колани“, казва полицаят. Не мога да мисля и говоря. Господи, преди месец минах 8 000 километра до Норвегия и обратно и из цяла Европа с кола и нямах нито една инфарктна ситуация. А тук преживявам зверска катастрофа.

16.00 часа

МБАЛ Бургас. Цвете е със супено бедро и натрошено стъпало. Две операции. Гаден шок. Пирон от платина. 1300 лв. Майната му, нали е жива. Три месеца патерици. Майната им.

Главата на Диана е ок. Имам натъртени и пукнати ребра. Майната им. Нали съм жив.
В моргата на болницата е пълно с трупове. Не съм сред тях. "Вие сте късметлии в това ПТП", казва лекар от Шокова зала в МБАЛ.

7 август

Този, който ни удари, е на 56 години, изпреварвал е без видимост, гласи официалното съобщение на МВР.

Говори пак МВР. От началото на месец август са станали 142 пътно-транспортни произшествия с 19 убити, 180 ранени, от които 15 с опасност за живота.

От началото на годината са станали 4562 катастрофи с 584 убити и 5693 ранени.

На 17-ти юли правителството обяви, че отпуска 120 млн. лв. за „ускоряване“ на изграждането на автомагистралите "Марица", "Тракия", "Хемус” и южната дъга на Софийския околовръстен път.

От тези 120 млн. лв. ще отидат за строежа на 25 км от отсечката Стара Загора – Карнобат. Кога ще бъде построена... не е ясно.

Магистрала, която се строи години. А знае ли правителството колко жертви му лежат на съвестта? Знае...

А знае ли МВР колко хора карат с фалшиви книжки? И как контролът на пътищата му куца? И още колко неща му куцат...? Знае...

А хората ще продължат да измират. Кой е убиецът?

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 09 дек 2008 22:33

Много е опасно това с фалшивите книжки и тези които се купуват с пари без курсове и т.н.
Една отвън на пейката оня ден пред ЗИТ я слушам ,разправя на приятелката си как инструкторът й за 1000 ще и даде готова книжка и приятелката й я пита хубаво де ама нали трябва да се научиш да караш- и тя: Ами аз мога да карам няма нужда да карам курсове...

Та мен ми стана доста кофти незнаеш просто кога такива издънки карат срещу теб ...жалко много жалко !

Потребителски аватар
Moschino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Moschino » Вто 16 дек 2008 23:23

drag racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drag racer » Сря 17 дек 2008 18:32

преди една седмица във стара загора на малкия SHELL беше се хвърлело на таван веднага като разбрахме отидохме там за да помогнем ама вече тамън линеиките си тъгваха. Та тоя със BMW-то е бил пиян и още др. момче във колата и то та са правили фиести и са се гонили със други коли но накрая колата занесла и са удря във една улична лампа и колата пада по таван и двете момчета са живи вмомента са във гипсово корито на слава богу няма жертви

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 20 дек 2008 21:02

Направо съм потресен от сутрешната гледка на кръстовището на Горублянско Ханче . Едно BMW беше размазано надявам се че хората са живи.Не знам с каква скорост е била колата но нямаше нито една права ламарина и имаше мантинела забодена в колата , а все пак това е в града и на светофар просто не знам нямам думи.

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Един съвет за всички колеги!

Мнениеот liubutu » Чет 08 яну 2009 23:19

Колеги , когато станете неволни зрители на някакво ПТП , не чакайте и не питайте някой да ви каже , обадете се първо на БЪРЗА ПОМОЩ и второ НА ПОЖАРНАТА , защото дори да дойдат бърза помощ и полицията ако някой е заклещен те не могат да го извадят цял . Аз имам опит в тия ситуации и ПОВЯРВАЙТЕ МИ не е нормално да вадиш един човек на части , понякога даже пообгорял . И на миризмата не се свиква! Глетките те карат да настръхваш когато се сетиш за това , а когато се качваш в колата и погледнеш седалката внезапно изникват картинки като кръв , кости , понякога вътрешнисти и какви ли не неприятни гледки! И карайте полека , бъдете внимателни и истински елитни водачи на VW! love.vwclub

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Re: Тежка катастрофа...поуки разни...

Мнениеот Jijo_M » Чет 15 яну 2009 16:04

Не знам защо, но ми се струва, че това новото предложение за споразумение между водачите при ПТП противоречи на закона.За да възникне ПТП някой не е спазил правилника (дистанция ,предимство ,превишена скорост и т.н.) за което според правилника носи съответното наказание и му се отнемат точки.А сега в идеалния случай признава вината си, разписва протокола и неговия застраховател поема щетата,а виновния водач се измъква безнаказано като най- много да се наложи следващата година да си смени застрахователя.И какво означава минимални щети ако ми пукне задната броня (вече два пъти я сменям защото ме блъскат) щетата е 1200 лева видимо е минимално но финансово е майчинството на жена ми за 6 месеца.И какво ще стане отивам при застрахователя той ще каже нямаш протокол от КАТ и няма да платим,звъня при ПТП на КАТ те питат има ли пострадали и ако няма споразумейте се няма да дойдем и тогава започва нашето ходене по мъките или Параграф 22.тази система я имаше преди години ,но не проработи не знам кое ги кара да си мислят че сега ще работи и защо пак ние ще сме опитните мишки.Ако някоя мутра или Някой по ВИП спре в мен коя божия сила ще го накара да подпише протокола, че е виновен, те сега при доказана вина полицайте променят актовете да ги изкарат невнни примери във форума има доста.Не знам защо по телевизиите го коментират като че ли това ще оправи всичко и не поглегдат от този ъгъл.Моля за коментари може би не съм прав разубете/успокойте ме.Като на КАТ не им стигат хората да подобрят работоспособноста си или да наемат повече хора ,а не да занижават контрола по-пътя.Уж се борим за по-строги наказания, а правим законно заобикалянето на правилника.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 16 яну 2009 0:10

Това е пълна дивотия с тия леки птп. Боли ме фара....удрям утре някоя евтина кола, давам му 50-100лв на човека, така и така ГО пак толкова ще му дадат, не ми взимат талона, не вися в кат, не ми взимат точки....ще стане пълна дивотия и безнаказаност. Толкова са жалки с бавната си реакция, дето при ПТП се чака поне по час и половина, та сега съвсем бягат от отговорност.

Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iv4o9999 » Вто 20 яну 2009 13:17

Истината е че трябва да се грижим един за друг. Колкото и наивно да изглежда всеки един от нас може да е зад волана и поради каквато и да е причина да закъсаш или недайси боже катастрофираш. Много ми е смешно като видя ербап тарикати свиркащи на някоя закъсала жена на пътя, много е мъжко да свириш но нее ли по-мъжко да спреш да слезеш и да помогнеш или най-малкото да избуташ колата от пътя. на всеки се случва и винаги спирам когато имам възможност. Както казах трябва да ссе грижим един за друг. А за алкохола не говоря аз лично дори бира да пия после не карам, един път съм правил изключение и то защото бях пил една малка бира от 330. Явно манталитета ни е такъв да караме пили и с превишена до безобразие скорост която не ни носи нищо. Нека се замислим дали си струва струва ли си да караш пил стрували си риска защото дори сам да си в колата ти застрашаваш околните които не са ти виновни дали ако згазиш едно дете или майка с дете ще будеш отново голям мъж, не ще си сасипеш живота защото си отнел живот ей така защото си голям мъж и си се напил като свиня и тогава се превръща6 в един боклук който сам неможе да се гледа в огледалото.
НЕ КАРАЙТЕ ПИЛИ

Върни се в “Пътеводител”