Пресни вести от Петрохан!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Пресни вести от Петрохан!
От снощи трябва да е отворен прохода
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Колеги дайте съвет от къде ще е по лесно да мине начинаещ шофьор жена !
През Враца, Ботевград или през Петрохан за да стигне до София?
До къде стигнаха с ремонта от към Ботевград и по кое време на денонощието е по добре да мине.
През Враца, Ботевград или през Петрохан за да стигне до София?
До къде стигнаха с ремонта от към Ботевград и по кое време на денонощието е по добре да мине.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Петрохан! Ремонта върви между Мездра и Ботевград, но има кофти дупки. Бият се спирачки, турците спят. През ден е мазало. Да кара Петрохан, бавно, полека. Ше стигне.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Състоянието е повече от добро, с изключение на няколко неголеми отворили се дупки от северната страна, повечето са в най-острите завои и могат лесно да бъдат избегнати с ниска скорост (информация от 19.04.2023).
За неопитен шофьор предполагам ще отнеме около час и половина.
За неопитен шофьор предполагам ще отнеме около час и половина.
Някой минавал ли е тези дни, откакто пуснаха тировете през прохода? Влачене ли е?
-
- VW експерт
Не съм минавал, но едва ли е много приятно.
За тия 4 месеца, за които беше отворен Мездра-Ботевград почти нищо не е рехабилитирано, както обещаха. Само кръпежлък. Днес в района се изсипал половината Министерски съвет да потушават напрежението, Търпение, стискайте, още малко. Какво малко бре? Цялата отсечка Видин-Ботевград трябваше да е готова до края на 2019 година. Ма то КОВИД, после кризи политически, и отново целия Северозапад е без нормални пътища, за трафика, който минава от тук.
За тия 4 месеца, за които беше отворен Мездра-Ботевград почти нищо не е рехабилитирано, както обещаха. Само кръпежлък. Днес в района се изсипал половината Министерски съвет да потушават напрежението, Търпение, стискайте, още малко. Какво малко бре? Цялата отсечка Видин-Ботевград трябваше да е готова до края на 2019 година. Ма то КОВИД, после кризи политически, и отново целия Северозапад е без нормални пътища, за трафика, който минава от тук.
Мда, преди двайсетина дни така бяха изрязали дупките с остри ръбове, че едва оцеляха гумите - нямаше никаква сигнализация за текущ ремонт. Е след три дни обратно вече бяха запълнени, ама са си кръпки ...
- К.Одаджийски
- VW експерт
darik написа:Мда, преди двайсетина дни така бяха изрязали дупките с остри ръбове, че едва оцеляха гумите - нямаше никаква сигнализация за текущ ремонт. Е след три дни обратно вече бяха запълнени, ама са си кръпки ...
Имаше знаци и от двете страни преди дупките. Минах сутринта тогава, бяха изрязани, след обяда към 17 ч им оставаше само една дупка да запълнят, но знаци имаше от двете страни на прохода указващи ремонтни дейности
darik написа:Някой минавал ли е тези дни, откакто пуснаха тировете през прохода? Влачене ли е?
Аз минах днес два пъти.Събота и неделя не се движат, забранено им е, което е добре. В делнични дни не се движат от 6 до 9 сутринта и 4 до 7 вечерта. Аз тръгнах тая сутрин в 8 от София и към 9,20 вече бях почти на Малка бързия, заведението което е на отбивката. До там нито един камион, обаче там срещнах всички камиони които са чакали сутрешния интервал, т.е поне 50-60 камиона в колона, тия нямат изпреварване, т.е да се избягва пътуване през Петрохан от 9 до 11 ако е възможно, излишно ще е изнервено. След обяд се прибрах на София към 3ч, настигнах 3-4 камиона по целия път, два изпреварих, третия отби в страни съвсем професионално да пропусне колоната, чертвъртия ми даде десен мигач че няма коли насреща и да го изпреваря.
В общи линии нормално за делничен ден, както казах в събота и неделя не минават през прохода
-
- VW експерт
Прохода е пълен с тирове. Два часа от Монтана до Костинброд. Сто пъти спира колоната по завоите заради немощни камиони, които не могат да вземат завоите. Никаква колегиалност от техните водачи, напротив, на спускания по правите дават газ, а да отбива да пропусне колоната, забрави. А и трафик с туристи вече има доволно. Нагли румънци колко щеш.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
отбягвям прохода. наложи се веднъж да отида до Льом и тръгнах събота около 10. беше горе долу нормално. през седмицата никакъв шанс за нормално каране
- К.Одаджийски
- VW експерт
И през седмицата се пътува спокойно, просто трябва да се избягва 9 до към 11-12 ч в посока от Берковица към София, щото тогава ги пускат след 3 часа чакане май на Благово. Това, че ако са два един зад друг и карат като НСО без място за една кола и не пропускат колоните обаче е вярно и замотават трафика. Освен всичко друго от Гинци до Костинброд има само 2 прави с разрешено изпреварване и само 2 отбивки в страни от пътя. Просто като му правиха ремонт вместо да го разширят малко поне, го стесниха.
Не съм минавал 2-3 години през Миланово като алтернативен път, последно беше малко ръбав участъкът от Миланово до Горна и Долна бела речка, но там пък се минава през дефилето и възможността за тапа заради катастрофа, паднали камъни или друго е доста по сериозна.
По този маршрут стигам за 2 часа, колкото показва гугъл, през Петрохан повече от час и половина не съм пътувал, обикновено е час и 20, до час и половина без да бързам пиейки си кафето или фантичката по път
Не съм минавал 2-3 години през Миланово като алтернативен път, последно беше малко ръбав участъкът от Миланово до Горна и Долна бела речка, но там пък се минава през дефилето и възможността за тапа заради катастрофа, паднали камъни или друго е доста по сериозна.
По този маршрут стигам за 2 часа, колкото показва гугъл, през Петрохан повече от час и половина не съм пътувал, обикновено е час и 20, до час и половина без да бързам пиейки си кафето или фантичката по път
- К.Одаджийски
- VW експерт
Преди 2 часа са го отворили, аз в неделя минах между дърветата в двете посоки, почаках десетина минути само на едно паднало дърво
- mukot
- Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
- Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024
Утре ми предстои пътуване София - Видин през прохода. Може ли някой да сподели актуално състояние. Ясно е, че в момента вали и утре няма да е същото, но все пак. 

-
- VW експерт
Сега прегледах групата, проходим при зимни условия. Има сняг, но е почистено и опесъчено. Но продължава да вали.