Пресни вести от Петрохан!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Пресни вести от Петрохан!
Май повечето бъркате Петрохан и други части от пътя на мен известни като Дери вол!
Прохода Петрохан е от с. Гинци до с. Бързия - есента ремонтираха северния склон от страната на с. Бързия /което не значи че дупките сега ги няма/!
Онзи участък който ви дразни и има много дупки е от гадния обратен завой до разклона на историческия път.
Дупките там обаче влизат в маршрута София - Монтана през Петрохан
Прохода Петрохан е от с. Гинци до с. Бързия - есента ремонтираха северния склон от страната на с. Бързия /което не значи че дупките сега ги няма/!
Онзи участък който ви дразни и има много дупки е от гадния обратен завой до разклона на историческия път.
Дупките там обаче влизат в маршрута София - Монтана през Петрохан
Вчера минах и ясно се вижда ,че дупките са се образували от
краищата на миналогодишните кръпки.
краищата на миналогодишните кръпки.
- pach0
- Автомобил:
- Двигател:
В северния склон като да не повярва човек е г/д добре и се кара..но тук от бучин проход до върха е ужасно...Крайно време е да се направи цялостно а не всяка година да го кърпят...
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Пътувам всяка сряда до гр. Годеч и след едномесечна пауза за мое голямо учудване вчера установих, че около Бучин проход са зейнали новите-стари дупки с внушителни размери, така че колегите който пътуват към Петрохан нека бъдат внимателни.Тези кратери играят лоша шега особено след порой.
- К.Одаджийски
- VW експерт
В Берковица вали, на Петрохан вали и трупа, но пък едни приятели сутринта минали веднъж, сега втори път обратно с една астра с летни гуми, така че ако се кара внимателно мисля няма проблеми с преминаването 
Едитвам си мнението 8 часа по - късно - в Берковица паднаха 20+ см сняг, на Петрохан определено вече не става за летни гуми.
По местните "медии" никаква информация.
Карайте внимателно!

По местните "медии" никаква информация.
Карайте внимателно!
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Какво е състоянието на пъта ?
Някой скоро минавал ли е, има ли нови дупки....?
Моля, ако някой пътува този уикенд, да пусне реално инфо
Благодаря предварително
Някой скоро минавал ли е, има ли нови дупки....?
Моля, ако някой пътува този уикенд, да пусне реално инфо

Благодаря предварително

Последна промяна от petko5 на Чет 25 мар 2010 9:20, променено общо 1 път.
След 4 часа тръгвам за Берковица от София и като пристигна ще напиша как е пътя по възможност с подробности. Но от сега да си ви кажа.. трябва с БТР да минавате ако не са си помръднали пръста...
Такааа... И резултатите от похода са.. 1 джанта станала на макарон , сцепена гума .. която не става за нищо. Път около 3 часа ( с малката резервна ). Общо взето ..мамата си трака там. При мен се получи ситуация в която ме изпреварваха а пред мен 3 огромни ями и нямаше къде да мръдна и айде... Там където са били стари дупки, до тях вече има по 2-3 нови. Тук там срещнах дупки в които можех да стъпя и да се виждам от коляното нагоре. На връщане обмислям варианта Монтана, Враца, и т.н .. или да събера пари за хеликоптер..
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
А бе вие да спестите 3 литра бензин или газ и вместо да си минете по магистралата през Ботевград и Враца, сте като мазохистите и минавате през Петрохан...
Не мога да ви разбера, особено оня дъртия /Братт
/

Не мога да ви разбера, особено оня дъртия /Братт

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Тръпката е важна..........а и е по спокойна, след като знаеш къде са дупките......vasstop написа:А бе вие да спестите 3 литра бензин или газ и вместо да си минете по магистралата през Ботевград и Враца, сте като мазохистите и минавате през Петрохан...![]()
Не мога да ви разбера, особено оня дъртия /Братт/

Старите са ясни...проблема е да не са отворили нови ендъци.......

Нови има и то доста.... Даже съм снимал точно дупката в която громнах и изпокривих всичко и още няколко "апетитни" дупки и ще ги кача тук. От разклона за Годеч до Гинци включително внимавайте много!! В една от дупките можех да легна и да си изпъна краката ( 190 см. съм висок ). На връщане съм си играл на "Шумахер" измежду дупките.. Май следващия път ще е през Витиня наистина.. ( и си вземете за Петрохан поне 2 резервни гуми
)

а на завоите по Витиня да се молиш да не ти излезе насреща некой ТИР-състезател, автобус или обикновен сеянин, докато не се закотвиш в колоната зад некой друг ТИР с 20км/ч...
- К.Одаджийски
- VW експерт
Хмм, ходих днеска на феста, сутринта понеже светло пътувах час и половина, вечерта на фарове се прибрах за около час и десетина минути. Доста спортно каране така да се каже, гумите и джантите са ми налице.Това обаче е така понеже съм добре запознат с проблемните участъци. По самия проход Петрохан, т.е между с.Гинци и с.Бързия дупки има но са на стари и добре познати места покрай трите чешми и на обратните завои. Дупките обаче са разположени предимно по осевата линия и ако не се шари много между лентите и не се сечат завоите се избягват!
Най проблемен е участъка между разклона за Годеч и отклонението за Историческия път! Там наистина има дупки в които спокойно и при неска скорост е възможно да си разбиете цялото окачване! Утре като остане малко време ще го намеря участъка на карта и ще го оцветя.
Малко лирично отклонение за коментар на това
От Берковица до караулката на Ломско шосе са 78км., през Витиня 157 разлика в разстоянията която аз не мога да пренебрегна!
Освен това аз предпочитам планинския път със завоите пред магистралата.
Най проблемен е участъка между разклона за Годеч и отклонението за Историческия път! Там наистина има дупки в които спокойно и при неска скорост е възможно да си разбиете цялото окачване! Утре като остане малко време ще го намеря участъка на карта и ще го оцветя.
Малко лирично отклонение за коментар на това
Altec написа:.... Май следващия път ще е през Витиня наистина.. ( и си вземете за Петрохан поне 2 резервни гуми![]()
)
От Берковица до караулката на Ломско шосе са 78км., през Витиня 157 разлика в разстоянията която аз не мога да пренебрегна!
Освен това аз предпочитам планинския път със завоите пред магистралата.
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
бах тоя проход, бах тия дупки.
Преди не знам как е било имам голфа от 2 години ,но по-миналата миналата година беше зле, точно бех взел голфа и исках да си пътувам към видин по-напрячко ама беше ужасно, миналата го оправяха и много се изкефих, сега тая година като чета не се очетават на добре нещата, пак на гумаджиите ще вдигаме оборота
.
Варианта през витиня ми излиза с 70 км и час нещо в повече пътуване, бе да отчитам, че началната ми точка в софия е люлин, което означава в други ден в четвъртък като тръгна в пиков час, направо.......
А ако мина през петрохана един час ми е точно до върха, спирам си наливам си водица и аидеее след още 40-50 съм в монтана, а за тоя един час ще съм на богров сигурно.
Просто няма сравнение, но все пак имам алтернатива,по-добре малко повече но по хубав път отколкото пак да изправям джанти, кофти ще е за колегите от монтана и берковица.
Аз лично в дриги ден си минавам през витиня и това е, не искам да си бътисам зимните гуми в последния ден преди да ги сваля.
или пък току що балансирани и сложени летните, после ще го мисля.
Благодарности за иформацията и безпроблемно пътуване на всички.
.
Преди не знам как е било имам голфа от 2 години ,но по-миналата миналата година беше зле, точно бех взел голфа и исках да си пътувам към видин по-напрячко ама беше ужасно, миналата го оправяха и много се изкефих, сега тая година като чета не се очетават на добре нещата, пак на гумаджиите ще вдигаме оборота

Варианта през витиня ми излиза с 70 км и час нещо в повече пътуване, бе да отчитам, че началната ми точка в софия е люлин, което означава в други ден в четвъртък като тръгна в пиков час, направо.......

А ако мина през петрохана един час ми е точно до върха, спирам си наливам си водица и аидеее след още 40-50 съм в монтана, а за тоя един час ще съм на богров сигурно.
Просто няма сравнение, но все пак имам алтернатива,по-добре малко повече но по хубав път отколкото пак да изправям джанти, кофти ще е за колегите от монтана и берковица.
Аз лично в дриги ден си минавам през витиня и това е, не искам да си бътисам зимните гуми в последния ден преди да ги сваля.

Благодарности за иформацията и безпроблемно пътуване на всички.