Пресни вести от Петрохан!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Пресни вести от Петрохан!

Мнениеот i.e.i » Чет 04 мар 2010 9:59

И това при положение,че есента правиха ремонт.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 04 мар 2010 10:39

Май повечето бъркате Петрохан и други части от пътя на мен известни като Дери вол!
Прохода Петрохан е от с. Гинци до с. Бързия - есента ремонтираха северния склон от страната на с. Бързия /което не значи че дупките сега ги няма/!
Онзи участък който ви дразни и има много дупки е от гадния обратен завой до разклона на историческия път.
Дупките там обаче влизат в маршрута София - Монтана през Петрохан

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 04 мар 2010 14:01

Вчера минах и ясно се вижда ,че дупките са се образували от
краищата на миналогодишните кръпки.

Потребителски аватар
pach0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pach0 » Чет 04 мар 2010 14:21

В северния склон като да не повярва човек е г/д добре и се кара..но тук от бучин проход до върха е ужасно...Крайно време е да се направи цялостно а не всяка година да го кърпят...

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Чет 04 мар 2010 17:13

Пътувам всяка сряда до гр. Годеч и след едномесечна пауза за мое голямо учудване вчера установих, че около Бучин проход са зейнали новите-стари дупки с внушителни размери, така че колегите който пътуват към Петрохан нека бъдат внимателни.Тези кратери играят лоша шега особено след порой.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 мар 2010 20:05

В Берковица вали, на Петрохан вали и трупа, но пък едни приятели сутринта минали веднъж, сега втори път обратно с една астра с летни гуми, така че ако се кара внимателно мисля няма проблеми с преминаването :D

mhihi Едитвам си мнението 8 часа по - късно - в Берковица паднаха 20+ см сняг, на Петрохан определено вече не става за летни гуми.
По местните "медии" никаква информация.
Карайте внимателно!

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Сря 24 мар 2010 20:37

Какво е състоянието на пъта ?
Някой скоро минавал ли е, има ли нови дупки....?
Моля, ако някой пътува този уикенд, да пусне реално инфо :roll:
Благодаря предварително :bowdown

Последна промяна от petko5 на Чет 25 мар 2010 9:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Чет 25 мар 2010 2:32

След 4 часа тръгвам за Берковица от София и като пристигна ще напиша как е пътя по възможност с подробности. Но от сега да си ви кажа.. трябва с БТР да минавате ако не са си помръднали пръста...

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Пет 26 мар 2010 7:34

Такааа... И резултатите от похода са.. 1 джанта станала на макарон , сцепена гума .. която не става за нищо. Път около 3 часа ( с малката резервна ). Общо взето ..мамата си трака там. При мен се получи ситуация в която ме изпреварваха а пред мен 3 огромни ями и нямаше къде да мръдна и айде... Там където са били стари дупки, до тях вече има по 2-3 нови. Тук там срещнах дупки в които можех да стъпя и да се виждам от коляното нагоре. На връщане обмислям варианта Монтана, Враца, и т.н .. или да събера пари за хеликоптер..

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 26 мар 2010 23:36

А бе вие да спестите 3 литра бензин или газ и вместо да си минете по магистралата през Ботевград и Враца, сте като мазохистите и минавате през Петрохан... :screwy
Не мога да ви разбера, особено оня дъртия /Братт :talk: /

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 26 мар 2010 23:47

vasstop написа:А бе вие да спестите 3 литра бензин или газ и вместо да си минете по магистралата през Ботевград и Враца, сте като мазохистите и минавате през Петрохан... :screwy
Не мога да ви разбера, особено оня дъртия /Братт :talk: /
Тръпката е важна..........а и е по спокойна, след като знаеш къде са дупките...... :drive
Старите са ясни...проблема е да не са отворили нови ендъци....... :lol:

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Съб 27 мар 2010 5:02

Нови има и то доста.... Даже съм снимал точно дупката в която громнах и изпокривих всичко и още няколко "апетитни" дупки и ще ги кача тук. От разклона за Годеч до Гинци включително внимавайте много!! В една от дупките можех да легна и да си изпъна краката ( 190 см. съм висок ). На връщане съм си играл на "Шумахер" измежду дупките.. Май следващия път ще е през Витиня наистина.. ( и си вземете за Петрохан поне 2 резервни гуми mhihi :screwy )

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Съб 27 мар 2010 23:42

а на завоите по Витиня да се молиш да не ти излезе насреща некой ТИР-състезател, автобус или обикновен сеянин, докато не се закотвиш в колоната зад некой друг ТИР с 20км/ч...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 27 мар 2010 23:58

Хмм, ходих днеска на феста, сутринта понеже светло пътувах час и половина, вечерта на фарове се прибрах за около час и десетина минути. Доста спортно каране така да се каже, гумите и джантите са ми налице.Това обаче е така понеже съм добре запознат с проблемните участъци. По самия проход Петрохан, т.е между с.Гинци и с.Бързия дупки има но са на стари и добре познати места покрай трите чешми и на обратните завои. Дупките обаче са разположени предимно по осевата линия и ако не се шари много между лентите и не се сечат завоите се избягват!
Най проблемен е участъка между разклона за Годеч и отклонението за Историческия път! Там наистина има дупки в които спокойно и при неска скорост е възможно да си разбиете цялото окачване! Утре като остане малко време ще го намеря участъка на карта и ще го оцветя.
Малко лирично отклонение за коментар на това
Altec написа:.... Май следващия път ще е през Витиня наистина.. ( и си вземете за Петрохан поне 2 резервни гуми mhihi :screwy )

От Берковица до караулката на Ломско шосе са 78км., през Витиня 157 разлика в разстоянията която аз не мога да пренебрегна!
Освен това аз предпочитам планинския път със завоите пред магистралата.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Нед 28 мар 2010 18:40

бах тоя проход, бах тия дупки.
Преди не знам как е било имам голфа от 2 години ,но по-миналата миналата година беше зле, точно бех взел голфа и исках да си пътувам към видин по-напрячко ама беше ужасно, миналата го оправяха и много се изкефих, сега тая година като чета не се очетават на добре нещата, пак на гумаджиите ще вдигаме оборота mhihi .

Варианта през витиня ми излиза с 70 км и час нещо в повече пътуване, бе да отчитам, че началната ми точка в софия е люлин, което означава в други ден в четвъртък като тръгна в пиков час, направо....... :banghead: :screwy

А ако мина през петрохана един час ми е точно до върха, спирам си наливам си водица и аидеее след още 40-50 съм в монтана, а за тоя един час ще съм на богров сигурно.

Просто няма сравнение, но все пак имам алтернатива,по-добре малко повече но по хубав път отколкото пак да изправям джанти, кофти ще е за колегите от монтана и берковица.

Аз лично в дриги ден си минавам през витиня и това е, не искам да си бътисам зимните гуми в последния ден преди да ги сваля. :dummy: или пък току що балансирани и сложени летните, после ще го мисля.

Благодарности за иформацията и безпроблемно пътуване на всички. :beer .

Върни се в “Пътеводител”