Катастрофи...поуки разни...
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тежка катастрофа...поуки разни...
И 20 размер да го напишеш " НЕ КАРАЙТЕ ПИЛИ " не го ли схванеш сам за себе си ... файда няма. 

Re:
alexkoleff написа:Аз също минах към 14часа през "черното" място. Много лоша работа. Дано другите пътници се оправят, а на двамат починали лека им пръст.
Мерцедеса беше се разтворил от дясно и ми се стори че беше AMG, но не съм убеден.
Ето така изглждаше мерцедеса след удара http://chernomore.bg/news.php?nid=37495.
Замислете се бе хора. Готови ли сте за 30мин. или за избиване на комплекси да избието други хора. Признавам, че и аз натискам ПОНЯКОГА педала, но никога с риск за други хора.
Лек ден и RESPECT на пътя.
Виновника за самата катастрофа го зная.То който е от Русе го знае.Виктор Епщайн се казва-общински съветник и крупен строителен предприемач.Самата катастрофа е станала след тройно изпреварване със скорост около 250 км.Не стига че на него нищо му няма и затри 2-ма човека а на всичко отгоре няколко дена след убийството си празнува и рожденния ден в хотел Дунав.Имаше и журналисти и снимки по вестниците.Мужду другото две седмици преди катастрофата са му взели и книжката за превишена скорост.Знам също че изобщо не му личи да съжелява за случилото се-твърди че катастрофата е причина от лоши гуми и че скоростта му не е била повече от 130 км(тройно изпреварване, а с колко са карали останалите двама по магистралата-с 50-60 ли?)Да не говорим че аз лично го видях по центъра на Русе как си пазаруваше за Коледните празници, все едно че нищо не се е случило.Така е.живият жив умрелия-умрял.Но въпреки това се надявам че ще си получи заслужена присъда, в което обаче дълбоко се съмнявам.
От моя гледна точка имам 1 сериозна катастрофа в която бях само пътник. Да ви кажа честно, ако ви се пие и ви се шофира: Играйте Колин, НФС и още куп такива.. По добре жив пред компа отколкото мъртъв зад волана. Бил съм свидетел на интересни случай и да ви кажа общото ми наблюдение е да се пазите от автомобили със повече от 1 стикер по вратите.... особена смелост дава лепенката пайнер на задния джам. 3 от 10 случая са с такива интересни камикадзета. Говорете по телефон, яжте пиите, но не шофирайте. Тъпото е, че тук го пишем а джигитите, които вършеят по пътя даже им е трудно да включат комютър. Общото техническо състояние на голяма част от автомобилите е почти плачевно. Нова кола... 2003 година в добро техническо състояние... да.. да може колата да ти е на 20 години а да е 100 пъти по-добре обслужена от 5 годишна такава. Аз лично се старая 14 годишната ми машина при всеки странен звук веднага да я проверя и да отсраня проблема. На 8.12 един сладур ме целна отзад.. без спирачен път.. както той самия каза "Ееее много мразя така да става всеки път да има спрели коли на светофара"
Още едно е, че повечето хора си мислят за повече коне.. а по хубави спирачки, кой мисли за тях. Аз лично почвам от 2рото. Гуми и прочее.. ако сте обърнали внимание колко закъсали баварци и мерджами имаше тази зима. Дори успях да задмина една сладка Х5 на магистралата в големия сняг, точно след нова година. Защо ли? Може би защото инвестирам парите си в сигурността а не в смъртността. Не зная вие какво мислите, но аз изпреварвам вече много много рядко...

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Така е. Нови гуми почти никой не си купува от "бързите" коли с лепенките. Понеже много въртят гуми, считат за разхищение да си купиш нови такива. Дори летните гуми зимата се считат като далавера от повечето шофьори на бмв-та с лепенки, тъй като колата поднася яко, а това значи че е много мощна... Всеки сравнява само колко коня му е колата и какви екстри има. 90% от френдовете ми са по-склонни да си купят по-силна музика, отколкото да си оправят задните спирачки примерно. Докато ни пускат ей така на прегледите, винаги ще е така.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Изпреварването при извънградски цикъл е големия проблем според мен... Интелигентни хора правят глупости, за състезателите не коментираме. В града караш рисковано, ок, може да заминат брони, калници, но по двупосочното шосе да задминаваш със 140... Винаги се въздържам от изпреварвания освен при идеални условия и затова предпочитам да пътувам към 5:00 сутринта. Така всичко е наред
-
Така е. Засичал съм че разстоянието София-Монтана и София-Петрич се взима по-бързо като тръгнеш 7 сутринта и караш с 90-100, отколкото като караш в по-натоварен час и напишаш където колкото може.
Аз предпочитам към 9-10 вечерта да пътувам, макар и това да крие доста рискове... пияни пешеходци, шофьори. Гумите са скъпи а да не казвам, че накладки и дискове звучат като Бойнг.. да не са луди да си купуват такова нещо.. Последния технически преглед убеждавах пича 30 мин да види какво е нивото на изгорелите ми газове и какво спирачно усилие имам на 2та моста...
-
Това не е нищо. С комша с една 206ца, която е купена блъсната и е сменян носач и тампон отиваме на преглед. Разбира се той искаше да мине на стенд, щото току що е купил колата. Оня вина, абе пичове нямам време сега много коли има, дайте документите и 20лв и елате след 1 час. Така и не поиска да направи нормален преглед.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Четирима младежи загинаха край Пещера
06.02.2009 08:49
Четирима младежи са загинали при катастрофа тази сутрин на пътя Исперихово – Ново село край Пещера.
Инцидентът е станал около 5 ч.
Джипът, в който се возели общо пет човека, се е преобърнал.
Вследствие четирима загинали намясто.
Оцелелият – 17-годишен младеж е с контузия на главата и комоцио. Той е откаран в МБАЛ-Пазарджик.
В момента екипи работят по изваждане на телата от катастрофиралия автомобил.
Оцелелия е изхвръкнал приз стъклото и за това е оцелял.
06.02.2009 08:49
Четирима младежи са загинали при катастрофа тази сутрин на пътя Исперихово – Ново село край Пещера.
Инцидентът е станал около 5 ч.
Джипът, в който се возели общо пет човека, се е преобърнал.
Вследствие четирима загинали намясто.
Оцелелият – 17-годишен младеж е с контузия на главата и комоцио. Той е откаран в МБАЛ-Пазарджик.
В момента екипи работят по изваждане на телата от катастрофиралия автомобил.
Оцелелия е изхвръкнал приз стъклото и за това е оцелял.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
24-годишен младеж загина на място при катастрофа
24-годишен младеж загина при тежка катастрофа между софийските села Доброславци и Мрамор.
Той е управлявал лек автомобил Фолксваген Голф, който се е ударил в камион ИФА.
Младежът е загинал на място.
Екип на полицията прави оглед на мястото на инцидента.
Камионът е бил натоварен с дървен материал.
Лека му пръст, дано не е от нашите
24-годишен младеж загина при тежка катастрофа между софийските села Доброславци и Мрамор.
Той е управлявал лек автомобил Фолксваген Голф, който се е ударил в камион ИФА.
Младежът е загинал на място.
Екип на полицията прави оглед на мястото на инцидента.
Камионът е бил натоварен с дървен материал.
Лека му пръст, дано не е от нашите

- emovw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ифата беше спряна на половината платно беэ габарити или триъгълник.
това е станало в петък към 20.30.на голфа му нямаше половината таван.
това е станало в петък към 20.30.на голфа му нямаше половината таван.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Вчера след 10-тина км след Стожар имаше един преобърнат МНОГО БРУТАЛНО И ТЕЖКО камион самосвал със силистренска регистрация.До колкото разбрах шофьора е починал

просто е жалка картинка по улиците на България... прости шофьори под път и над път, и не се замислят, че всъщност не отговарят само за своя живот!!!! 

- ivankov
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
FreAk написа:такъв да го хванеш па да го убиеш от бой...........заради пиянството си ще затрие два живота![]()
добре че поне не е ударил други хора
ПРОСТО НЕ КАРАЙТЕ СЛЕД КАТО СТЕ ПИЛИ
съпричасност с колегата

- ivankov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Re:
]такъв да го хванеш па да го убиеш от бой...........заради пиянството си ще затрие два живота![]()
добре че поне не е ударил други хора
ПРОСТО НЕ КАРАЙТЕ СЛЕД КАТО СТЕ ПИЛИ
съпричасност с колегата