Катастрофи...поуки разни...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: Тежка катастрофа...поуки разни...

Мнениеот Сашо Белята » Чет 22 яну 2009 0:49

И 20 размер да го напишеш " НЕ КАРАЙТЕ ПИЛИ " не го ли схванеш сам за себе си ... файда няма. :bishop

Потребителски аватар
scarface
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот scarface » Вто 03 фев 2009 9:56

alexkoleff написа:Аз също минах към 14часа през "черното" място. Много лоша работа. Дано другите пътници се оправят, а на двамат починали лека им пръст.
Мерцедеса беше се разтворил от дясно и ми се стори че беше AMG, но не съм убеден.
Ето така изглждаше мерцедеса след удара http://chernomore.bg/news.php?nid=37495.

Замислете се бе хора. Готови ли сте за 30мин. или за избиване на комплекси да избието други хора. Признавам, че и аз натискам ПОНЯКОГА педала, но никога с риск за други хора.
Лек ден и RESPECT на пътя.

Виновника за самата катастрофа го зная.То който е от Русе го знае.Виктор Епщайн се казва-общински съветник и крупен строителен предприемач.Самата катастрофа е станала след тройно изпреварване със скорост около 250 км.Не стига че на него нищо му няма и затри 2-ма човека а на всичко отгоре няколко дена след убийството си празнува и рожденния ден в хотел Дунав.Имаше и журналисти и снимки по вестниците.Мужду другото две седмици преди катастрофата са му взели и книжката за превишена скорост.Знам също че изобщо не му личи да съжелява за случилото се-твърди че катастрофата е причина от лоши гуми и че скоростта му не е била повече от 130 км(тройно изпреварване, а с колко са карали останалите двама по магистралата-с 50-60 ли?)Да не говорим че аз лично го видях по центъра на Русе как си пазаруваше за Коледните празници, все едно че нищо не се е случило.Така е.живият жив умрелия-умрял.Но въпреки това се надявам че ще си получи заслужена присъда, в което обаче дълбоко се съмнявам.

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Сря 04 фев 2009 14:21

От моя гледна точка имам 1 сериозна катастрофа в която бях само пътник. Да ви кажа честно, ако ви се пие и ви се шофира: Играйте Колин, НФС и още куп такива.. По добре жив пред компа отколкото мъртъв зад волана. Бил съм свидетел на интересни случай и да ви кажа общото ми наблюдение е да се пазите от автомобили със повече от 1 стикер по вратите.... особена смелост дава лепенката пайнер на задния джам. 3 от 10 случая са с такива интересни камикадзета. Говорете по телефон, яжте пиите, но не шофирайте. Тъпото е, че тук го пишем а джигитите, които вършеят по пътя даже им е трудно да включат комютър. Общото техническо състояние на голяма част от автомобилите е почти плачевно. Нова кола... 2003 година в добро техническо състояние... да.. да може колата да ти е на 20 години а да е 100 пъти по-добре обслужена от 5 годишна такава. Аз лично се старая 14 годишната ми машина при всеки странен звук веднага да я проверя и да отсраня проблема. На 8.12 един сладур ме целна отзад.. без спирачен път.. както той самия каза "Ееее много мразя така да става всеки път да има спрели коли на светофара" :shock Още едно е, че повечето хора си мислят за повече коне.. а по хубави спирачки, кой мисли за тях. Аз лично почвам от 2рото. Гуми и прочее.. ако сте обърнали внимание колко закъсали баварци и мерджами имаше тази зима. Дори успях да задмина една сладка Х5 на магистралата в големия сняг, точно след нова година. Защо ли? Може би защото инвестирам парите си в сигурността а не в смъртността. Не зная вие какво мислите, но аз изпреварвам вече много много рядко...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 04 фев 2009 17:07

Така е. Нови гуми почти никой не си купува от "бързите" коли с лепенките. Понеже много въртят гуми, считат за разхищение да си купиш нови такива. Дори летните гуми зимата се считат като далавера от повечето шофьори на бмв-та с лепенки, тъй като колата поднася яко, а това значи че е много мощна... Всеки сравнява само колко коня му е колата и какви екстри има. 90% от френдовете ми са по-склонни да си купят по-силна музика, отколкото да си оправят задните спирачки примерно. Докато ни пускат ей така на прегледите, винаги ще е така.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 04 фев 2009 17:33

Изпреварването при извънградски цикъл е големия проблем според мен... Интелигентни хора правят глупости, за състезателите не коментираме. В града караш рисковано, ок, може да заминат брони, калници, но по двупосочното шосе да задминаваш със 140... Винаги се въздържам от изпреварвания освен при идеални условия и затова предпочитам да пътувам към 5:00 сутринта. Така всичко е наред

theultimate

Мнениеот theultimate » Сря 04 фев 2009 18:03

Така е. Засичал съм че разстоянието София-Монтана и София-Петрич се взима по-бързо като тръгнеш 7 сутринта и караш с 90-100, отколкото като караш в по-натоварен час и напишаш където колкото може.

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Сря 04 фев 2009 18:42

Аз предпочитам към 9-10 вечерта да пътувам, макар и това да крие доста рискове... пияни пешеходци, шофьори. Гумите са скъпи а да не казвам, че накладки и дискове звучат като Бойнг.. да не са луди да си купуват такова нещо.. Последния технически преглед убеждавах пича 30 мин да види какво е нивото на изгорелите ми газове и какво спирачно усилие имам на 2та моста...

theultimate

Мнениеот theultimate » Сря 04 фев 2009 19:33

Това не е нищо. С комша с една 206ца, която е купена блъсната и е сменян носач и тампон отиваме на преглед. Разбира се той искаше да мине на стенд, щото току що е купил колата. Оня вина, абе пичове нямам време сега много коли има, дайте документите и 20лв и елате след 1 час. Така и не поиска да направи нормален преглед.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 06 фев 2009 13:41

Четирима младежи загинаха край Пещера
06.02.2009 08:49

Четирима младежи са загинали при катастрофа тази сутрин на пътя Исперихово – Ново село край Пещера.

Инцидентът е станал около 5 ч.

Джипът, в който се возели общо пет човека, се е преобърнал.

Вследствие четирима загинали намясто.

Оцелелият – 17-годишен младеж е с контузия на главата и комоцио. Той е откаран в МБАЛ-Пазарджик.

В момента екипи работят по изваждане на телата от катастрофиралия автомобил.

Оцелелия е изхвръкнал приз стъклото и за това е оцелял.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 14 фев 2009 22:59

24-годишен младеж загина на място при катастрофа

24-годишен младеж загина при тежка катастрофа между софийските села Доброславци и Мрамор.
Той е управлявал лек автомобил Фолксваген Голф, който се е ударил в камион ИФА.
Младежът е загинал на място.
Екип на полицията прави оглед на мястото на инцидента.
Камионът е бил натоварен с дървен материал.

Лека му пръст, дано не е от нашите :37:

Потребителски аватар
emovw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emovw » Нед 15 фев 2009 8:37

ифата беше спряна на половината платно беэ габарити или триъгълник.
това е станало в петък към 20.30.на голфа му нямаше половината таван.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 15 фев 2009 9:50

Вчера след 10-тина км след Стожар имаше един преобърнат МНОГО БРУТАЛНО И ТЕЖКО камион самосвал със силистренска регистрация.До колкото разбрах шофьора е починал :bishop :cry:

PUBITO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PUBITO » Нед 15 фев 2009 20:30

просто е жалка картинка по улиците на България... прости шофьори под път и над път, и не се замислят, че всъщност не отговарят само за своя живот!!!! :beat_butt2

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот ivankov » Съб 21 фев 2009 13:16

FreAk написа:такъв да го хванеш па да го убиеш от бой...........заради пиянството си ще затрие два живота :evil:
добре че поне не е ударил други хора
ПРОСТО НЕ КАРАЙТЕ СЛЕД КАТО СТЕ ПИЛИ

съпричасност с колегата :да:

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот ivankov » Съб 21 фев 2009 13:17

]такъв да го хванеш па да го убиеш от бой...........заради пиянството си ще затрие два живота :evil:
добре че поне не е ударил други хора
ПРОСТО НЕ КАРАЙТЕ СЛЕД КАТО СТЕ ПИЛИ

съпричасност с колегата :да:[/quote]

Върни се в “Пътеводител”