Катастрофи...поуки разни...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот GTspecial » Пон 23 фев 2009 19:50

Vizor написа:
didodi написа:
Vlad777 написа:Ако караш с 200+ и се шибнеш, сигурно нищо няма да помогне.

Няма производител на автомобил който да ти гарантира оцеляване при инцидент над 120 км/ч :idea: :idea: Явно хората са видяли какво става с вътрешностите на човек при директно спиране на тялото от 120-0 км/ч тоест трупът си изглежда напълно здрав но всичко в него е ...... да живее еърбега който позволява ковчега после да бъде отворен :arrow:

Мерцедес С-клас!

По "дискавари" гледах наскоро,че точно на мерцедес възглавницата НЕ се отваря над 140км/ч.Защото тялото се удря много преди да се отвори възглавницата!
Не карайте пили ...и с несъобразена скорост..на другите може и да не им се мре!

П.С.гадното е че въпреки прочетеното ...и казаното по кампании(за каране само в трезво състояние...и .т.н.)НИЕ продължаваме да се "избиваме" на асфалта! death :bishop

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Re: Тежка катастрофа...поуки разни...

Мнениеот toschomacher » Сря 25 фев 2009 17:11

колега то над 140 няма и смисъл да се отварят възглавниците, понеже краят ще е все един и същ за пътниците и водача, да не говорим ако е челен удър с друго превозно средство.

Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Re: Re:

Мнениеот Betrayer » Чет 26 фев 2009 11:54

ivankov написа:
]такъв да го хванеш па да го убиеш от бой...........заради пиянството си ще затрие два живота :evil:
добре че поне не е ударил други хора
ПРОСТО НЕ КАРАЙТЕ СЛЕД КАТО СТЕ ПИЛИ

съпричасност с колегата :да:
[/quote]
Или той тебе mhihi Трябва всички да сме толерантни и услужливи на пътя това е... А за пияните шофъори не искам да споменавам :beat_butt2

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Съб 07 мар 2009 14:27

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1279360

Колеги, поредната трагедия - в Стара Загора, ден след вчерашния удар тук в жк."Дружба". За съжаление този път с шест загинали. Шофьорът на Голфа е 18-годишен с 3 месеца стаж зад волана, не спазва предимство на знак "СТОП". От вчерашния случай момчето беше на 17 без книжка. Започвам да се замислям, дали на хора под 21 години е редно да се дава книжка, очевидно по-малките вече са доста психически неуравновесени... :(

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 07 мар 2009 18:24

chinadracon написа:http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1279360

Колеги, поредната трагедия - в Стара Загора, ден след вчерашния удар тук в жк."Дружба". За съжаление този път с шест загинали. Шофьорът на Голфа е 18-годишен с 3 месеца стаж зад волана, не спазва предимство на знак "СТОП". От вчерашния случай момчето беше на 17 без книжка. Започвам да се замислям, дали на хора под 21 години е редно да се дава книжка, очевидно по-малките вече са доста психически неуравновесени... :(

Колега неги защитавам но не си много прав че само по-малките от нас са виновни.Всичко според мен упира до семейството ако съдя по себе си.Възпитание не само като поведение и принципи на общуване.Там е проблема според мен :012:

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Съб 07 мар 2009 18:25

RE: chinadracon

Еми виж сега, колега. Аз съм на 19 и почти на 20 години. На 18 взех книжка и бих казал че за мизерните 15-тина хиляди които съм карал.. не съм одраскал никой и на никого предимство не съм отнел, нито на някого живота съм рискувал, като и в същото време карам възможно най-икономично (разбира се не като пенсионер де). НО! Поддържам тезата че или на хора до 21 годишна възраст книжка НЕ трябва да се дава, или поне година да карат с придружител със стаж не по-малко от 15 години.

ОСВЕН това.. точно такива като мене опорочават марката с олигофренското си каране и поведение на пътя.. което никак не ми харесва. :beat_butt2

RE: checheneca

Абсолютно си прав, и съжалявам че се заяждам, но нещата опират и до образование ("упира").

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 07 мар 2009 18:32

Абсолютно си прав, и съжалявам че се заяждам, но нещата опират и до образование ("упира").

случва ми се , често mhihi

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Нед 08 мар 2009 12:30

burkov2, съгласен съм напълно с теб, разумно обосновано мнение, изобщо не ми е цел да слагам всички хора в тази възраст под един общ знаменател, хора всякакви, виждал съм и мъже, които на 50-60 години карат агресивно и като абсолютни идиоти. Притеснява ме това, че човеко, както и за теб, така и за хиляди други млади хора животът е пред тях, не може обществото да си позволява да се губят така животи!!! Трябва да се направи всичко възможно да не става така, че за два поредни дни да има два подобни случая...РЕСПЕКТ! И продължавай да бъдеш все така разумен!
checheneca, и с теб съм склонен да се съглася, въпреки че не опира всичко до семейството, но така е до известна степен си прав. :wink:

Последна промяна от chinadracon на Сря 11 мар 2009 15:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Нед 08 мар 2009 16:06

Да.. определено. Аз не помня.. но май в тази тема по-рано писах как два тира срещу мен си правеха ластик на .. а бе има една права много дълга преди да влезеш в кресненското дефиле посока към Кулата. И си мисля пак.. еми добре че не ме беше избило на агресия (като нищо..) и успях да съобразя и направо си спрях отстрани на пътя да ги изчакам да минат покрай мен заемайки целия път. Съвсем спокойно сега можеше и да не пиша в този форум..
Та мисълта ми е следната.. де да можеше да се направи някакъв.. да кажем безплатен телефон. На който примерно да можеш да се оплакваш от идиоти. И така примерно да се води някаква статистика по колко оплаквания има на определен рег. номер. Съответно като зачестят и примерно са несвързани случки на различни места.. да се прилагат санкции на "карачите". Възниква въпроса как е доказуемо.. еми ето всеки може да си оставя номера като за обратна връзка, и като му дойде времето да се режат пръсти.. звънват от съотвената институция на 4-5 човека и питат.. "тука така и така.. потвърждавате ли че тази кола е извършвала такива и такива маневри" и прас, вземи тая глоба RACER-чо.
Според мен това би оправило поне половината от инцидентите още преди да са станали с някой друг. Да не говорим за постъпленията от глоби.. хем ще са доволни пътщата.. хем ония дет си точат парички и те доволни (в смисъл че друго ядче едвали иначе би работило нещо).

drag racer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drag racer » Пон 09 мар 2009 13:09

има нещо друго колеги момчето е виновно не отричам ама и турчена е виновен защото маи е заспал зад волана и спирачния му път е след като удря колата и тои е 20 метра

лака им пръст на момчетата :bishop :bishop

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Чет 12 мар 2009 17:47

Потребителски аватар
p_stefanov80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p_stefanov80 » Пет 13 мар 2009 20:52

Знам,че е много лесно да се каже "НЕ КАРАЙТЕ СЛЕД УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ",но когато се струпат много неща на главата ти и рухнеш психически не мислиш много че си пил-качваш се и белята става.Съжалявам изключително много за двете коли които ударих,но в този момент въобще не мислех за нищо просто бях изнервен до безкрайнос.
Сега ходя на терапия и ще трябва да подготвя нещо като есе относно шофирането в нетрезво състояние.Ако някой има желание да ми помогне с идеи ще съм ви безкрайно благодарен.Знам че хората могат да се променят към по-добро и се надявам да го докажа и на тези след мен да покажа че пиенето не е решение.Благодаря за вниманието

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 15 мар 2009 7:39

drag racer написа:има нещо друго колеги момчето е виновно не отричам ама и турчена е виновен защото маи е заспал зад волана и спирачния му път е след като удря колата и тои е 20 метра

лака им пръст на момчетата :bishop :bishop

Абе градски, ти знаеш ли как се спира 20 тонен автобус? Това да не ти е лагерна количка?! Колкото до вината - има си хора, които да я установят. Но, аз мисля, че младите днес са доста безотговорни и не само като сядат и карат със или без книжка, но и въобще по принцип! А какво ще кажеш за това, което се случва всекидневно - карат си такива пишман шофьори и нарочно не спират на нито един стоп!!!! Защото се били хванали на бас с други "майстори" шофьори, че нищо няма да им се случи и то след употребен алкохол??? Хайде после да говорим за вината, че другия човек си кара по главен път с предимство,а този му излиза отпред без да спазва знак "СТОП"!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
maniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maniaka » Пон 23 мар 2009 11:57

...

Последна промяна от maniaka на Вто 24 мар 2009 11:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 23 мар 2009 20:49

http://news.ibox.bg/news/id_1605451085
5 ранени при катастрофа на бул. "Брюксел" в столицата

5 души са ранени при тежка катастрофа, станала тази сутрин на столичния булевард „Брюксел" в посока от летището към Цариградско шосе.
БМВ, движещо се с висока скорост, прехвърча през мантинелата и се удря челно в лек автомобил КИА.
Водачът на КИА-та е починал на място, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Загиналият е 38-годишен хърватски гражданин. Другите трима души, пътували с него, са с наранявания и са откарани в болница.
Инцидентът е станал в 7:30 часа тази сутрин.
В 8 часа в Пирогов за постъпили двама братя, участвали в произшествието, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.
Водачът на БВМ-то, който е на 22 години, е със счупено бедро и е приет в 3-та травматология за операция.
21-годишният му брат е с рани и контузии и след медицински преглед е освободен за домашно лечение.
За момента няма информация, дали 22-годишният мъж, причинил катастрофата, е употребил алкохол.

Източник :news.bg

Тоя откачалник е карал заедно с брат си с над 200 км/ч.....
Тоя е за :beat_butt2 :horror: :horror: да му .... май.....
Нямам думи просто,гледах последствията от прозореца в нас и бях потресен от гледката.... :horror:

Последна промяна от Dead man на Пон 23 мар 2009 22:01, променено общо 1 път.

Върни се в “Пътеводител”