Колеги стават грешки, от 11г съм шофьор, всеки ден съм в София и вчера за пръв път ми се случи да мина по най-балъшкия начин на червено .... направо побеснях на мен си ....Коли нямаше, то аз видях, бях намалил с 30, гледах за някакъв магазин на Гурко и бул В.Левски ...И защо реших, че ми светна зелено така и не разбрах, а там май има и камера, но аз съм си виновен ...
Нямаше абс. никакви коли от никъде, но наистина много е малоумно ....Аз видях червеното но трябваше да спра в кръстовището почти, но като видях че няма никакви коли я пуснах да мине пак казвам с 30 ...

! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Да поздравя майката на заспалата женска,която днес се направи на тарикат,но беше посолена от един колега шофьор и нека някой ден това се случи и на детето и ,за да разбере!
Колата е бордо Корса СТ 6782 ** ,карам и спирам пред пешеходна пътека.Зад мен спират 2 сребристи коли.Реално жената е 4та кола и решава да прави 3та лента и да ни изпреварва.Замалко да удари пешеходеца,дето беше пред мене и този отстреща.На следващият светофар,колегата който беше зад мен се нареди в лентата за наляво и почна да я соли през джама.След 10-15сек ругаене тя го пусна да мине пред нея.Просто толкова заспали хора не мога да проумея как карат.
Колата е бордо Корса СТ 6782 ** ,карам и спирам пред пешеходна пътека.Зад мен спират 2 сребристи коли.Реално жената е 4та кола и решава да прави 3та лента и да ни изпреварва.Замалко да удари пешеходеца,дето беше пред мене и този отстреща.На следващият светофар,колегата който беше зад мен се нареди в лентата за наляво и почна да я соли през джама.След 10-15сек ругаене тя го пусна да мине пред нея.Просто толкова заспали хора не мога да проумея как карат.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Снощи около 12 една кифла смотана с МЕган караше без никакви светлини по Цариградско. Счупих се да и светя и да и пускам аварийни.Оная ме изпреварва, гледам вътре в купето и тъмно, а тя застанала в тип поза "мутра" и си перка със 100-110 

- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Снощи бях свидетел на типичен идиот на пътя. На прав път, без насрещно движение, шофьор на Ауди 80 изпревари микробус и нарочно му засяка пътя, връщайки се рязко обратно в платното. При самото засичане удря предницата на буса, задницата му занася на дясно, излиза от банкета и започва да се върти на таван. Аз шофирах на 30 метра зад тях. Скоростта беше около 70 км/ч., а той направи сигурно 10 превъртания в нивата. Мойта приятелка се шашна. Веднага спрях и се обадих на 112. Набързо обясних ситуацията. Спряха още няколко автомобила, те звъннаха на полицията. Аудито остана на таван. В тъмното едвам се видя как шофьора излезна и легна на земята. Браво на полицията, линейката и пожарната, които се отзоваха на мястото за отрицателно време. Събраха се много хора. Шофьора беше ром, беше сам, в последствие разбрах, че в близкото село е имало ромска сватба. Отказа проба за алкохол, което за мен 100% значи употребил. Рома се размина доколкото разбрах само с счипени пръсти на крака. Пияния и Господ го пази! До като полицая разпитваше рома дочух, че бил спукал гума и за това му поднесла задницата?! Дръпнах полицая на страни, за да не ме чуват останалите роми и му обясних точно каква беше ситуацията. Буса го шофираше едно момиче, което не е усетило удар между двете МПС-та. В тъмното светнахме фенера на полицая и едвам се виждаше лекичко драскотинки по бронята на буса. Явно само толкова му е трябвало да се завърти. Обаче тия ромите след като обърнаха Ауди-то, веднага му свалиха акумулатора 

Мисля че беше колегата Sir T с жълтото Ауди комби.Вчера в Русе на пл.Дунав така се беше засилил срещу мен(аз съм на еднолентов път с паркирани коли от двете страни).Добре че навреме стигнах до място където да мога да отбия вдясно,иначе щеше да се качи върху мен.И даже не намали през цялото време.Аз както карах с 15 км/ч ако бях набил спирачки не знам какво щеше да прави.И между другото тези изпълнения ги прави постоянно там.Често го виждам в тази ситуация срещу други коли.
Сега виждам,че в профила си е поставил този сайт:
http://www.driving-skills.com/ - Училище за безопасно шофиране
Ако ги учите хората да карат като теб,не знам.....
Сега виждам,че в профила си е поставил този сайт:
http://www.driving-skills.com/ - Училище за безопасно шофиране

-
- Автомобил:
- Двигател:
Карам си онази вечер от с.Доброславци към с.Мрамор и точно на кръстовището преди мостчето идва едно Ауди 80 отляво. Гледам го, че се позасилва и правя сметка да спра. Обаче се навирам, оня в последния момент спря и почна да ми обяснява как бил с предимство, щото карал направо. Питам го дали е чул нещо за дясностоящ - оня ме гледа и вика - абе тоя път е с предимство, право е, карам направо, ти правиш завой...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Тая теза с предимството и аз съм я чувал. Един дядко се опитва да се престрои в лява лента. Ама ако се престрои ще се качи върху мен, щото предната ми броня е там където е задната му врата. Няма мигач, няма нищо!
Първи опит - аз клаксон. Но съм с мисълта, че този пусне ли си мигач ще спра малко и ще мине. Но не - онзи тръгва втори път без мигач, без нищо. Аз пак на клаксона. Тоя пак си влиза в лентата и ни лук ял, ни лук мирисал. И 5 секунди по-късно 3ти опит. Ама тоя път клаксона не го спря и ако не се бях спрял щеше да се качи върху мен. Побеснявам! На следващия светофар го питам дали е чувал за правилника и предимство. Отговора му беше, че видиш ли той бил преди мен (с метър-два) и затова той бил с предимство!?! И ми се кара, че тръгва и да ми излиза от колата да се саморазправя. Аз обаче хубаво му тряснях вратата върху ръчичката, та да може другия път като размахва пръст да се сети какво може да последва. Ония почна да се пени, че видиш ли бил от полицията и щял да ме прибере. Жена му до него и тя нещо взе да се пени. Пожелах им лек ден и ги оставих сами с тяхното незнание и наглост.
Първи опит - аз клаксон. Но съм с мисълта, че този пусне ли си мигач ще спра малко и ще мине. Но не - онзи тръгва втори път без мигач, без нищо. Аз пак на клаксона. Тоя пак си влиза в лентата и ни лук ял, ни лук мирисал. И 5 секунди по-късно 3ти опит. Ама тоя път клаксона не го спря и ако не се бях спрял щеше да се качи върху мен. Побеснявам! На следващия светофар го питам дали е чувал за правилника и предимство. Отговора му беше, че видиш ли той бил преди мен (с метър-два) и затова той бил с предимство!?! И ми се кара, че тръгва и да ми излиза от колата да се саморазправя. Аз обаче хубаво му тряснях вратата върху ръчичката, та да може другия път като размахва пръст да се сети какво може да последва. Ония почна да се пени, че видиш ли бил от полицията и щял да ме прибере. Жена му до него и тя нещо взе да се пени. Пожелах им лек ден и ги оставих сами с тяхното незнание и наглост.
- wierdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вчера около 19 часа. Гъзе захапало злобно волана на свръх бързата си бръмчаща Голф 3-ка, внезапно изпреварвайки друг автомобил щеше да убие едни стриктно спазващ правилата колоездач (тоест мен).
Хубавото е че нося каска, която полетя към задното му стъкло почти на мига след като някак си се разминахме.
Добре за него, че не слезе от колата и добре за мен, че ми се размина (на първо място) и си спестих последствията от една саморазправа.
Към хората, които карат колелета: Винаги носете каска! Винаги се пазете от малоумници!
Хубавото е че нося каска, която полетя към задното му стъкло почти на мига след като някак си се разминахме.
Добре за него, че не слезе от колата и добре за мен, че ми се размина (на първо място) и си спестих последствията от една саморазправа.
Към хората, които карат колелета: Винаги носете каска! Винаги се пазете от малоумници!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегите колоездачи - не знам какви правила има при велосипедите, ама не карайте един до друг, особено по завоите! Велосипеда си е нестабилно ППС, а какво остава за две, едно до друго?!?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам, кво става по пътищата! Всеки си "Кара" по негови правила, и винаги отсрещният му е виновен, никой не гледа самият той какви грешки прави! Много рядко се среща някой който наистина "Шофира"
Пускам си аз мигач че ще правя ляв завой, виждам в огледалото за обратно виждане че колата зад мен е над 400 м и си навлизам и след няколко секунди се чува клаксони и светкане!? И се оказа че хубавеца е искал да кара в лентата за "Наляво" направо. Е това немога да си го обясня, все едно да се престроиш за "Надясно" и да продължиш направо, шот си Гоуем шофьор, а тези дето се престрояват правилно, кучета ги яли, не знаят да карат! Да незнаят да карат, за разлика от други дето немогат да "Шофират"
Ма кво да се прави, по лесно е да не спасваш законите, отколкото да ги учиш и спазваш
Пускам си аз мигач че ще правя ляв завой, виждам в огледалото за обратно виждане че колата зад мен е над 400 м и си навлизам и след няколко секунди се чува клаксони и светкане!? И се оказа че хубавеца е искал да кара в лентата за "Наляво" направо. Е това немога да си го обясня, все едно да се престроиш за "Надясно" и да продължиш направо, шот си Гоуем шофьор, а тези дето се престрояват правилно, кучета ги яли, не знаят да карат! Да незнаят да карат, за разлика от други дето немогат да "Шофират"
Ма кво да се прави, по лесно е да не спасваш законите, отколкото да ги учиш и спазваш

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако случайно чете михайловградскио сеянин, гъзар с книжка сигурно от месец време и с изпърдяло дърто дизелово ауди яйце, дето дори и в десния завой не успя да изпревари 2 коли едновременно да вземе да си завре книжката там където слънце не изгрява. Идиот с идиот, ако идваше кола отсреща щеше да настане страшна касапница от 4 коли с по 90 км/ч
За съжаление не му запомних номера, започваше с М 92 или 96 и да се благодари келемето че не успях да го стигна до Берковица, със сигурност щеше да му се стъжни. 

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Няма толерантност,всеки е голям специалист,а тия огледала са за украса... 
Спирам на пешеходна пътека пропускам пешеходци,а ония селски пръчки и баровци отзад ми свират...
Докато не се промени мисленето на водачите,номерата на страниците в тази тема ще са петцифрени...

Спирам на пешеходна пътека пропускам пешеходци,а ония селски пръчки и баровци отзад ми свират...

Докато не се промени мисленето на водачите,номерата на страниците в тази тема ще са петцифрени...

Благовест написа:Няма толерантност,всеки е голям специалист,а тия огледала са за украса...
Спирам на пешеходна пътека пропускам пешеходци,а ония селски пръчки и баровци отзад ми свират...![]()
Ако си спрял рязко и си направил ситуация не е странно че ти свирят...
Аз спирам на пешеходна пътека след като погледна в огледалата.Ако има коли на по малко от 10м зад мен не спирам
ping23 написа:Ако си спрял рязко и си направил ситуация не е странно че ти свирят...
Аз спирам на пешеходна пътека след като погледна в огледалата.Ако има коли на по малко от 10м зад мен не спирам
Аз пък намалям до около 40 като видя добре сигнализирана п. пътека, и се оглеждам винаги дали няма някой заблеян пешеходец да излезе. С 40 спираш мигновено с леко натискане на спирачката ( то затова обикновено преди п. пътеки ограничението е 40 ) - ако тези отзад не са кретени, ще спазват достатъчно дистанция и няма да има проблеми. Иначе те са си виновни. Но и в такива случай има идиоти: На пешеходна пътека на ул. Кюри, гледам че зад спрелите коли точно на пешеходната пътека се оглежда детенце около 3-4 клас, аз намалям и спирам пред пътеката. В този момент отзад се чува "Праассс" ( без свирене на спирачки ). От удара аз мърдам 1 метър напред. Слизам - гледам няма поражения - някакъв дедо отзад - викам "Кво праиш бе, дете пресича." , а той - "Ми аз нещо се бях завеял" ...
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Винаги пешеходеца е с предимство!!!Мога по цяла Европа да пресичам като бял човек,само в бг не мога...Ама колко калници съм покривил и още колко има да покривя,докато се научите да карате...
За протокола-аз винаги спирам,страшно се дразня,когато не се спазват правилата!!!