! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 05 дек 2007 19:02

ChimeyJimmey написа:А ограничението за максимална скорост в участъка бе... ? :roll:

На първия - 90, но от завоя започва село -> 50;
на втория - край на селото -> пак 50, започва отново извънградски участък, значи отново 90.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 05 дек 2007 20:58

ChimeyJimmey написа:А ограничението за максимална скорост в участъка бе... ? :roll:

Айде да не се правим на света вода, а?Кой с колко и как кара, е друг въпрос.Да те питам, като ми правиш такава забележка, тоз Пасат на магистрала, извънградско, тъй на по-хубав път, със 90(120) ли го караш?Или си изключение някакво?Не ме карай да се смея само.Имал съм кола да върви, път, видимост и т.н фактори, с които съм се съобразил и съм карал с определена скорост, коят по принцип не нищо особенно.Се ми е наума, че тук някой тук от форума, пък и не само, винаги и на всяко място пази ограниченията.Аз ли съм виновен, че съм карал надолу по баир със 110 или оня дето излиза на пътя, без да се огледа, говори по телефона и т.н.?И ако бях с 90, какво по-различно?Двайсет километра ли са решаващите в случая?Ако е за ограничението на скоростта, да отгоре съм със 20 и съм виновен, ама не е в това проблема и това е по-малкия проблем.

P.S.А селото е след още един завой и, пак баир надолу и тогава си в селото.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 05 дек 2007 21:07

Спокойно, бре!
Какво рипаш веднага?
Да се оправдаваш, че не си идиот на пътя ли?
Някой да те обвинява?
Просто исках да напомня, че преди да съдим другите, най-добре е първо себе си да оценим.
Намеквам за това, тъй като в постове на някои колеги по-горе в темата може да се поспори дали и самите те не са виновни в известна степен за описаната от тях ситуация. Ама не! Окат до възбог как единствено другите са им виновни...
На магистрала и над 180 ми се е отпускал крака.
Ама това беше преди година-две. Сега - абсурд!
А в градски условия - хептен не превишавам ограниченията.
Гяволъците сам съм си ги ограничил до абсолютен минимум.
Не ме интересува, че еди-кой-си ме мина с една кола и след 5 минути пак ще го настигна там, за където съм тръгнал. И всякакви такива...

Със здраве! :wink:

Потребителски аватар
Maki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maki » Сря 05 дек 2007 21:34

20 км...?!!!
Знаеш ли ако намалим скороста само с 5 км,с колко процента ще намалеят катастрофите???
Братле,нека сме обективни.Оня,че е идиот-ОК,но едно Голямо НО за теб.
Две са основните причини за касапницата по пътя-неправилно изпреварване и превешена скорост

С нелоши чувства. :)

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 05 дек 2007 22:23

Не скачам.Казал съм за една случка, знае ли някой как карам по принцип?Не.К'во тогава?Преди 5 дни, пътувам за Трявна и бързах, след В.Търново бяха правили пътя и разни знаци останали.Минал съм със 119, а то било 60.Хич не съм го видял, слушах парламентарния контрол, щото обсъждаха един важен за мен закон.След завоя, палка.Документите, при колата, акт ще пишем 400 лв., книжка за 3 месеца аут, проверовъчни изпити и т.н., главата ме заболя.Бях виновен, признах си и казах, това: Виновен съм, пишете, вие сте си в правото, аз съм виновен, толкоз.Оня се чуди.Закъде си се разбързал, вика?Викам, тръгнах късно, отивам на семинар в Трявна, не ми се кара по тъмно из завоите до там и затуй използвах, докато съм на по-хубав път и по светло, да карам малко по-бързо.Това си беше самата истина.Бях на работа цял ден и не можах по рано да тръгна, пък не са 50-60 км до там.Нямах какво повече да кажа, бях си виновен и толкоз, нито съм се оправдавал, нищо.Кой знае тоя знак откога и защо стои там, както и много други де.Както и да е.Нищо не им дадох, нищо не им предложих.Пуснаха ме.Незнам как, но това е истината.Кога съм виновен, не ме срам да си призная.За 20 км, не съм казал, че не съм виновен.Казах, че не са те проблема в случая, скоро правих и сменях спирачки, спира пущината, доволно.Все пак всеки знае възможностите си на колата, не е ли тъй?Кога колата ти върви, пътя позволява, движението също и ти се кара, карай като можеш.Ма кога е така?Да не би по магистралите на Западна Европа да не се кара бързо?Ма хората имат друг манталитет.Аз в това виждам проблема.

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пон 10 дек 2007 10:22

Нека да не пускам нова тема.
Това ни се случи с едно приятелче на 07.12.2007 (петък):
http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_9414_0.html

Ето и снимките:
http://clubalfaromeo.com/forum/download.php?id=11720
http://clubalfaromeo.com/forum/download.php?id=11719

CTOMAHATA написа:Здравейте

След дълго чудене къде да пусна темата (Интересни снимки, Истории или Общи приказки) и накрая я боднах тук. Надписа "...или къде дебнат куките?" в описанието на форума също наклони везните, защото сега те бяха издебнати.

И така, днес 07.12.2007 излизаме от офиса с един колега за обяд. Понеже времето беше хубаво решихме да се поразходим. Района в който работим - Захарна Фабрика не е особенно привлекателен, но слънчицето си заслужаваше. Отправихме се към прелеза. Бариерите бяха пуснати. Докато чакахме да отмине бавния товарен влак една патрулка прережда цялата колона и през насрещното (платното там е разделено) заобикаля бариерата. Сигнализацията за специален режим беше изключена. Подобен вид нарушени е често срещано явление на този прелез. От глоби там може да напълним хазната за по-малко от седмица. Шофьори с всякакъв вид превозни средства минават при пусната бариера без никакви угризения. Вижал съм маршрутки, баничарки, автобуси, дори една каруца. Господата полицаи не правят изключение. Бъркам си в джоба и вадя новия си телефон с 3.2mp снимачка. Щрак! Щрак!

Но! Полицаите ме забелязват.
Освен че споменават майките ни обръщат и ни догонват с бясна скорост на буркан. Следва кратък разговор, проверка на документите и устно предупреждение да не снимам пейзажа ако изневиделица изнике някоя друга патрулка.

От тогава се питам:
Как може от подобни хора - нарушавайки правилата и използвайки служебното си положение да очакваме да бранят реда и закона? Вместо да се извини за аругантото си поведение ме гони на буркан като престъпник. Такова ли е отношението на държавата към собственните си данакоплатци? Кой му плаща заплатата в крайна сметка?

Не знам, можеби е незаконно да засемам служител на МВР без негово знаеие? Така и не намерих нищо в нет-а по въпроса. В крайна сметка лицата им не се виждат така, че не виждам проблем. Лично аз не чуствам никакви угризения, дори напротив - горд съм със себе си и пак бих го направил при следваща възможност, а такава рано или късно ще има. Така че господа полицаи - внимавайте. А на останалите enjoy.

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пон 10 дек 2007 11:07

rojo написа: ....

мисля си, че добре би било да се пусне оплакване, или просто сигнал, в съответното районно. номера на автомобила на господата се вижда, така че... реалното действие би било това, а не да си остане само с пускане на снимките във форумите.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

евала

Мнениеот amikus » Пон 10 дек 2007 23:51

Евала на миуционерите и аз имам снимчици 1.3МП ама сега правим едно сайтче анти-кат мъча се да ги снимам как взимат кинти и това ще стане скоро :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Вто 11 дек 2007 7:58

Тази сутрин един майстор с Голф 3-ка, лекинко ме засече и спря при зелен светофар в лентата за ляв завой /естествено за направо/, познайте, изведнъж се оказа, че вече няма как да завия ....! Аз одавна не им се ядосвам на такива тъпаци, но някой ден ще си купя едно москве или ладичка и хубаво ще ги наредя такива майсторчета. Все на мен ще се случва да ми откажат спирачките .... :roll: !

П.П. Колегите с голфове, карайте свясно / аз също карам голф/!

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Вто 11 дек 2007 8:33

Вчера бях свидетел на следната ситуация: бял голф в дясна лента и бусче в лявата. И двамата карат кротко, действието се развива по бул. Сливница. Изведнъж нещо ощипа шофера на голфа по гъза и той без мигач мина пред бусчето като естествено го засече доста грубо. Шофера на бусчето леко бипна на голфаджията и оня наби спирачки, спря демонстративно, даде ляв мигач, може би за да покаже, че работи, и продължи в лявата лента направо. Ееей, направо се ядосвам с такива, аман от майстори и господари на пътя беее! Надявам се, че не е някой от форума, че ще ме е срам!

marka написа:П.П. Колегите с голфове, карайте свясно / аз също карам голф/!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 11 дек 2007 11:01

Ми и аз да се отчета.
Днес един чичко с дръпнати очи и червено номерче спря съвсем официално по средата на кръстовището, докато ние на зелено си завивахме наляво(на него си му светеше червено още преди да доближи кръстовището) и когато се източихме и той си мина съвсем внимателно също наляво. През цялото време неговия светофар не пожела да си смени цвета от червено на каквото и да е.
С гордост ще отбележа, че не се ядосах, а просто го заобиколих внимателно и хвърлях по един поглед в огледалото за да видя какво ще направи.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 15 дек 2007 8:44

Чакам си аз на светофара в правилната лента за направо и си карам ...от лентата за само надясно обаче когато искаш да вървиш направо трябва да се престроиш в съответната лента иначе ще свършиш в тротоара ....и човека трябваше просто да натисне спирачката и да се намести зад мен щото в събота сутринта нямаше никакво движение ...... той реши обаче да си търси правата ..изпревари ме .....наби спирачки пусна аварйки и спря ....и аз спрях ... оня излезе и почна да ми се кара що съм не могъл да карам :) аз му казах да се престроява в правилните ленти и да не се прережда и оня се скри ..... така веднъж един с Тишко ни подгони пеша с некъв спринт луд на България ...от там аз откачих и излязох от колата в движени и оня много учудено му спря устрема ...какви са тия хора така да излизат смело на саморазправа не ми е ясно .... никога не бих тръгнал на саморазправа пръв, не знаеш какъв е оня отсреща..... ама като ми налитат ми няма да ги гледам как ми се пенят........ и още нещо ...какъв е смисъла да слизаш и да заплашваш и да се пениш като не правиш нищо.... те разчитат на психологическия ефект ...като се пери като паун и тича разпенен другите да се изплашат и да избягат и той да се върне по голям мъж при самката ...... леко да не мине тоя номер с плашенето ..... ми като е решил да се прави на мъж да кара до края..........

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Пон 17 дек 2007 16:17

Изображение

Нека се опитаме да открием нередностите в тази сладка снимка. Имаме паркинг с коли- това си е съвсем нормално- паркинги и коли по тях колкото щеш.Е да, ама всеки път като се опитам да вляза през обозначения вход( съответно, ако ми се ще да изляза през изхода)- нема начин. Натъквам се на кошниците на разни дивни каруцари, които явно ги мързи да обиколят 25-34 метра с убавите си коли(и да разкършат после кълки до входа) да спрат като НОРМАЛНИ, ВЪЗПИТАНИ ХОРА. Нема как вчера да слезеш от дръвото и днеска да ходиш изправен.....нема. :evil: :evil: :evil:
П.П. Била на бул. "България" е мястото- там ако някой не може да си намери място за спиране, не знам къде.

Потребителски аватар
golfadjiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfadjiq » Вто 25 дек 2007 20:39

Ludia написа:Аз бих искал да призова колегите да се пазят от мене.Става въпрос за бял Г3, с номер С 5739 Х* със сенник с надпис volkswagen на предното стъкло.Колеги, пазете се, не ме засичайте и ми правете път да ви изпреварвам отдясно, когато неможе отляво.Това е за вашата безопасност.
Тук трябва да пишат шофиори КОИТО СА ГРАМОТНИ!!! : vw fen

mod edit: vasstop
Така е, съгласен съм с теб - пише се шофьор

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Вто 01 яну 2008 21:50

Ще използвам примера на колегата който използва диаграма...за да мога нагледно да ви покажа една абсолютно ненормална ситуация в която попаднах...

Изображение

Карам си спокойно по Ул.Обиколна в кв.Овча Купел.. и срещу мен гледам една баничарка без включени фарове..и си викам..тоя само ще направи някоя селяния...и в същия момент без мигач влиза срещу мене и прави обратен...от там бия спирачки(само че е асфалта е мокър и заледен)и от там едно пързаляне наляво надясно...точно успявам да го избегна и тоя се включва пак идиота...завъртам наляво волана..и пред мене изскача жена която си пресича на пешеходната пътека...и едно БМВ ...направо как се разминахме на магия.....слизам аз от колата и му се развиках на оня малоумник той седи като гръмнат и незнае каде се намира горкия....за жалост заради ето ткива образи хора загиват на пътищата...

Върни се в “Пътеводител”