! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Хубаво е -да. Нека този дето не е пробвал колко вдига колата му на магистрала пръв да хвърли камък.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
ktamen написа:Хубаво е -да. Нека този дето не е пробвал колко вдига колата му на магистрала пръв да хвърли камък.
Няма такива , спокойно , махни си каската

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Може да не е в България но е доста показно
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
ktamen написа:Хубаво е -да. Нека този дето не е пробвал колко вдига колата му на магистрала пръв да хвърли камък.
Аз не съм. Всъщност не съм вдигал повече от 140 км/ч на магистралата, а над 130 съм давал само при изпреварване. Да хвърлям ли камък?
Магистралата е обществен път, не писта.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Туш! Твое право е да хвърлиш.
Изненадан съм колко много хора приеха 5те метра толкова буквално сякаш са били там и са ги мерили с рулетка. С 5те метра исках да кажа, че дистанцията беше достатъчно малка за да се сети всеки нормален шофьор, че трябва да се прибере в дясно, особено, ако в дясно няма коли (подобни проби си правя само когато почти няма движение и за тези 5км едва ли сме изпреварили повече от 2 - 3 коли).
С това не се опитвам да се оправдавам с надеждата да хвърлиш по-малък камък.
Изненадан съм колко много хора приеха 5те метра толкова буквално сякаш са били там и са ги мерили с рулетка. С 5те метра исках да кажа, че дистанцията беше достатъчно малка за да се сети всеки нормален шофьор, че трябва да се прибере в дясно, особено, ако в дясно няма коли (подобни проби си правя само когато почти няма движение и за тези 5км едва ли сме изпреварили повече от 2 - 3 коли).
С това не се опитвам да се оправдавам с надеждата да хвърлиш по-малък камък.
Точно , заради нинджи като вас преди години едно Волво се размаза на мантинелата и за малко да размаже и нас.Возя се в кола на задната седалка и шофьорът изпреварва колона от коли, като през същото време някакъв джигит се лепна на метър зад нас и почна да свети като ненормален.В същото време някаква Корса реши също да изпреварва и се изнесе без мигач в лявата лента точно пред нас...Шофьорът трябваше да набие доста рязко спирачки , за да не се натресе в нея.Ние успяхме да се разминем с Корсата, обаче нинджата отзад не успя - натресе се в нас и се заби в мантинелата!Добре, че беше сам и се размина само със смачкани ламарини инцидента...
Затова, ти може и да си сигурен в себе си, но никога не можеш да предвидиш какво мисли този пред теб или около теб...
Затова, ти може и да си сигурен в себе си, но никога не можеш да предвидиш какво мисли този пред теб или около теб...

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
anrus написа:ktamen написа:Хубаво е -да. Нека този дето не е пробвал колко вдига колата му на магистрала пръв да хвърли камък.
Аз не съм. Всъщност не съм вдигал повече от 140 км/ч на магистралата, а над 130 съм давал само при изпреварване. Да хвърлям ли камък?

Аз също, м/у другото...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
slimmer написа:anrus написа:ktamen написа:Хубаво е -да. Нека този дето не е пробвал колко вдига колата му на магистрала пръв да хвърли камък.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз също, м/у другото...
Евала

Не че не вярвам , нямам основание , но не познавам разумен човек , който да не е пробвал колата си като скорост и динамика . Ако не познаваш възможностите на колата си как ще изпреварваш въобще ?
За мен идиотското не е толкова в бързото каране , а в просташката самонадеяност , която застрашава и чужди животи

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
milmar написа:slimmer написа:anrus написа:ktamen написа:Хубаво е -да. Нека този дето не е пробвал колко вдига колата му на магистрала пръв да хвърли камък.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аз също, м/у другото...
Евала, мислех че това е във възможностите само на жените ,обаче за сметка на това те пък какви нарушения правят по пътя както уж карат бавно ....
.
Не че не вярвам , нямам основание , но не познавам разумен човек , който да не е пробвал колата си като скорост и динамика . Ако не познаваш възможностите на колата си как ще изпреварваш въобще ?
За мен идиотското не е толкова в бързото каране , а в просташката самонадеяност , която застрашава и чужди животи.
Ето това е едно смислено мнение, което напълно подкрепям
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Извинявайте, но бихте ли се замислили за момент дали има разлика между това, където и да е, да решиш да изпреварваш и, понеже някой се е движил доста над ограниченията, да се окаже, че си го засякъл, въпреки че си се огледал много добре в огледалата, и да не може да спре навреме?
Бързото каране не е за пътища, по които има МПС-та с всякакви възможности... Не може да се сърдиш на човек с лада, че изпреварва тир със 120... Ако решиш да си пробваш колата и на ляв/десен завой на магистралата със 180+ се опиташ да спреш рязко, вероятността да поднесеш приятно се увеличава, нали? А, и може вероятността да е малка да срещнеш някой в лявата лента в 2 часа през нощта по магистралата, ама си я има, нали?
Тия ограничения не напразно са ги измислили. И аз много добре си знам какво може колата ми и без да съм я пробвал над 140 - просто не е разумно, а и не ми е нужно - все пак искам да стигна от т. А до т. Б. Ако искаш да видиш какво може колата ти - отиваш на някоя писта и си я дуеш колкото искаш. Магистралите и останалите пътища НЕ СА място за това...
Иначе за простащината съм съгласен, естествено... Както и за егоизма и неразумността... Онзи ден се нагледах от Варна до София на идиотски изпреварвания и за какво - бързат хората... Няма да казвам закъде...
Бързото каране не е за пътища, по които има МПС-та с всякакви възможности... Не може да се сърдиш на човек с лада, че изпреварва тир със 120... Ако решиш да си пробваш колата и на ляв/десен завой на магистралата със 180+ се опиташ да спреш рязко, вероятността да поднесеш приятно се увеличава, нали? А, и може вероятността да е малка да срещнеш някой в лявата лента в 2 часа през нощта по магистралата, ама си я има, нали?
Тия ограничения не напразно са ги измислили. И аз много добре си знам какво може колата ми и без да съм я пробвал над 140 - просто не е разумно, а и не ми е нужно - все пак искам да стигна от т. А до т. Б. Ако искаш да видиш какво може колата ти - отиваш на някоя писта и си я дуеш колкото искаш. Магистралите и останалите пътища НЕ СА място за това...
Иначе за простащината съм съгласен, естествено... Както и за егоизма и неразумността... Онзи ден се нагледах от Варна до София на идиотски изпреварвания и за какво - бързат хората... Няма да казвам закъде...
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
slimmer написа:Онзи ден се нагледах от Варна до София на идиотски изпреварвания и за какво - бързат хората... Няма да казвам закъде...
Бързат колега, че то морето ще свърши... А се забавят с половин час и може да се е преместило!

А по-интересното е, че с цялата покъщнина и домочадие по колите си напъват късмета и то сериозно...

С гледането на подобни клипове мисля че всички ще карат по внимателно поне следващите 3 дни което пак не е малко
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
milmar написа: Не че не вярвам , нямам основание , но не познавам разумен човек , който да не е пробвал колата си като скорост и динамика . Ако не познаваш възможностите на колата си как ще изпреварваш въобще ?
Не се смятам за неразумен, затова че не съм напълнил километража за да видя дали може

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
ping23 написа:С гледането на подобни клипове мисля че всички ще карат по внимателно поне следващите 3 дни което пак не е малко
Тия са направо идиоти. Без колани, поне на децата да бяха сложили...
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Струва ми се, че с колани и бащата и детето нямаха да имат такъв изключителен късмет. 
А точно обратното
Бащата е направо щастливец!!! Да пази Господ

А точно обратното

Бащата е направо щастливец!!! Да пази Господ