! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Вто 01 яну 2008 22:14

rojo написа:Нека да не пускам нова тема.
Това ни се случи с едно приятелче на 07.12.2007 (петък):
http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_9414_0.html

Ето и снимките:
http://clubalfaromeo.com/forum/download.php?id=11720
http://clubalfaromeo.com/forum/download.php?id=11719

Колега - прати снимковия материал на ДИР.БГ и ще го публикуват и ще стигне до КАТ :twisted:

Потребителски аватар
blondeskiller
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blondeskiller » Сря 02 яну 2008 8:27

Хмм сега видях темата :)) Доста интересна - та ще ви споделя и премеждията, които съм имал аз :) по ред на запомняне :)

Преди ок. 2 месеца си карам покрай СофияЛенд към Черни Връх и се престроявам за 10 завой (единствената задръстена лента - за направо и наляво беше свободно) , но аз стоически изчаках в задръстването 20 мин .. и седя първа кола на светофара и чакам .. в тоя момент виждам как един Мерцедес S600 минава отляво и дава мигач , че ще мине пред мене .. аз се ядосах и пуснах колата напред - така че да не може да мине - все пак неможе да чакаме вс по половин час а тоя понеже си мисли , че като е с мерцедес и .. та както и да е .. не го пуснах - светна светофара , аз дръпнах малко напред и тогава завих за да неможе да завие пред мен ( не отричам - моята постъпка беше простотия :) ) и продължавам да си карам - спирам на следващия червен светофар , когато същия Мерцедес минава пред мене, засича ме , спира и слиза некво животно от него :shock аз .. не съм дребен ама тоя беше огромен :) хаха и аз кво да правя .. десен мигач, заобикалям му колата - на тротоара и покрай спирката и избягах .. а оня 100 м ме гони и ме псува 8) ... никога няма да го забравя ..

Друго куриозно за което се сещам е .. тъкмо си бях зел голфчето .. иии ебаси кефа - цял ден карам карам :))) и до Кемпински точно правя един десен завой и в тоя момент се чува някво яко тряскане и аз почти си шибнах главата във волана .. и слизам и гледам неква лада и мъж на ок 30г .. и почвам да му викам .. бях побеснял, щото .. си го имах голфчето от няколко дни .. и в тоя момент видях ,че вози дете с него и млъкнах .. погледнах и колата - само я беше ожулил и в тоя момент пича слезе и ... РЕВНА :shock :shock Аз .. се вцепених .. очаквах .. да се извини, да се развика, да скочи на бой ..... да литне .. но да ревне .. не .. и аз седя така - той реве .. и незнаех кво да кажа и му викам да си ходи - той ПАДА НА КОЛЕНЕ! :shock и вика "Боже Боже какво направих как ше живея с това " И реве .. ужас.. беше :)

и третия случай за миналата 2007 беше .. пред офиса .. тъкмо отивам на работа .. а до офиса има спирка и спрял рейс да качи хората и зад него една Х5-ца и зад нея аз (номерът и е С 7777 **) и аз си седя и си чакам за да паркирам .. и в един момент Х5-цата дава задна и тръгва към мене .. :shock аз свиркам, викам .. ама няма как да дам заден - има кола зад мен и .. тоя ме удари (не силно - само колкото да ожули бронята ..) И слиза и ми вика "Кво правиш бееее"
и аз " :shock Е кво да правя - седя си зад тебе - ти даде заден и ме удряш"
и той ми вика "Ше ви еб*м у шофьорите - като немоете да си зимате е такива коли (и си гали х5-цата) що не се возите в градския ,а ? Дай са 50 лв и да си ходиме"
Аз му викам "Ти луд ли си бе, викаме КАТ "
тоя гледа лошо и се заяжда .. и добре че слезе некъф пич дет беше с него и му вика "Остаи момчето ае да ходиме" и тва беше :)

Потребителски аватар
Shtukata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Shtukata » Чет 03 яну 2008 23:28

blondeskiller написа:......

Брат тия с Ес класите и Х 5те са банални и смешни
и аз съм имал премеждия с такива апапи :evil:
А на 30.12 към 17:30 на мен ми намляха огледалото :evil:
Слизам от Симеоново ... минавам сфетофара на околоМръсното
...отсреща рейс...и един тапак предприема изпреварване на рейса...
да ама пресича осовата линия и тръгва срещу мен...аз обирам в дясно
колкото мога ...... ТРЯС....огледалото на сол....аварийни ... обратен завой
... и газ след него... ония педал мина на ЧЕРВВЕНО и изчезна някъде
из околовръстното....бях бесен...ако беше спрял щеше да съжалява долния некъдърен мизерник!!!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 04 яну 2008 17:32

Аз един път бях свидетел как на един светофар един такъв с лъскаво БМВ засече някакъв пич с един стар опел вектра и следователно той му бибипна и точно спирахме на светофара тоя с БМВ-то наби пред него спирачки слиза от колата и застрашително тръгна към вектрата готов да бие човека.И ся викам тоя ще го пребие какъвто е огромен. С приближаването до предницата на вектрата от нея излиза един тапишон 2 пъти по малък от пича с БМВ-то и оня едрия тръгна да му замахва без да го пита. И като оня дребния като полудя като го заблъска леле какъв бой му фърли направо го свлече на земята,качи си се в вектрата светна зелено и си потегли.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 07 яну 2008 9:42

Нищо необичайно за София е снимката по- долу- кола изпреварила всички и застанала на средата на кръстовището :evil:
По- фрапиращото е наглото шофиране на шфьора от тунела на Люлин до сфетофара, начина по който предреди колоната и факта, че дори светлините му не бяха изправни!

Изображение

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пон 07 яну 2008 18:10

Сигорно дори не знае, че не му свети стопа. А аз лично отдавна спрях да им се ядосвам на тия тарикати :wink:

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пон 07 яну 2008 22:03

jetttlii написа:Сигорно дори не знае, че не му свети стопа. А аз лично отдавна спрях да им се ядосвам на тия тарикати :wink:

абе тва и аз го правя често, там задръстването всяка сутрин е огромно, няма начин да не минеш така или още в тунела да изпревариш чсички по трамвая и малко преди да свърши асфалта да се шмугнеш в колоната ... някои даже не успяват и се паркират на релсите точно след тунела :lol:

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 07 яну 2008 22:21

jetttlii написа:Сигорно дори не знае, че не му свети стопа. А аз лично отдавна спрях да им се ядосвам на тия тарикати :wink:

По принцип и аз съм спрял, но бяхме 3 коли на сфетофара, а и отпред не му светеха като хората фаровете- един габарит и един къс имаше.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Вто 08 яну 2008 0:54

assd написа:

абе тва и аз го правя често, там задръстването всяка сутрин е огромно, няма начин да не минеш така или още в тунела да изпревариш чсички по трамвая и малко преди да свърши асфалта да се шмугнеш в колоната ... някои даже не успяват и се паркират на релсите точно след тунела :lol:
И аз всяка сутрин минавам през тунела, но никога не съм си позволил да карам по релсите :wink: А относно катастрофите там и аз много съм ги виждал :evil: Не смятам, че с такива маневри ще спестиш повече от 10 минути, по - добре излез малко по - рано и си спести напрежението :wink:

А голфето при блока зад спирката на ТБ7 ли го паркираш?

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 08 яну 2008 19:36

jetttlii написа:
А голфето при блока зад спирката на ТБ7 ли го паркираш?

ахъм :)

AdFunk
Автомобил:
Двигател:

Внимавайте по Цариградското!!!

Мнениеот AdFunk » Вто 08 яну 2008 22:15

Цариградско шосе, около 21:00. Колоната се е поизточила, лентите са сравнително чисти, посоката е Младост. Да де ама аз си джиткам с 70-80 в средната лента, щото преди малко съм бил на кафенце след бачкане(обикновенно ходя с градския за да си чета нещо вътре,а не да вися по задръствания и да псувам говедата по пътя, но днес се успах и запалих голфето) и стана дума и за преживени катастрофи :( И затова си карам и си мисля "70-80 е добре, няма смисъл да се спестяват някви си 5 минути, като за целта жертваш ценни метри от евентуалния спирачен път....) Приближавам Плиска и както съм виждал баща ми да прави отпускам още малко газта - 70 километра, сетвам темпомата и тогава.... На Плиска няколко дълги рейса са се наредли, но както винаги са спряли на Бус-лентатаа, не в самата отбивка, където би следвало да е нормално в една по-нормална от нашата страна.... След първия от рейсовете си подава носа в средното платно едно комби. Крака ми е на спирачката , но в същия момент и то натиска спирачка и едтествено си помислям - човека ме е видял (беше с включен мигач както трябва), очевадно е че ще ме изчака. Да ама не. След още секунда следва провлачено, измъчено включване във средната лента (вече почти бях при последния рейс от колоната спиращи/спряли) при което крака ми продънва спирачката, а погледа ми за миг отива в лявото огледало, защото отдясно са рейсовете,натам изход няма. А в това ми ти огледало виждам за миг приближаващи се халогени, така че само на спирачка остава да разчитам- маневра е невъзможна. Предполагам че ABS-a предодврати катастрофата, щото настилката е мокра и хлъзгава. Успях да спра на милиметри. После и аз се престарах - в опит да "осветля" колегата какво можеше да причини, натиснах клаксона без пускане и почнах да светкам кат побеснял - без да съм, просто ме беше страшмо яд на глупостта и наивността, примесена с неоправдана (от гледна точка на способностите) склонност към риск. След още 100 метра като видях че няма никаква реакция и колегата пред мен просто си продължи - без рязко ускоряване, без отбиване, без извинение (мигачи или дясна ръка), изведнъж разбрах горе-долу "профила" на водача. Спрях със свиркането и светкането, изчаках малко, след което тръгнах да изпреварвам съответната кола, изравних се с нея и един бърз поглед ми бе достатъчен - подозренията ми се оказаха верни: женица, 40-45 годишна, волана се държи високо с двете ръце, тялото наклонено напред,погледа в една точка, лицето напрегнато до пръсване, явно осъзнаваше каква глупост е направила, но нямаше как да реагира.Отминах. Яда (не гнева) ми си остана, но се смеси с жал - сигурно се е панирала съвсем, ще има да мисли и премисля.... Пък и се сетих че в мойта група преди няколко години на шофьорските имаше подобни жени, на подобна възраст. Сетих се какви глупости бяха правили не само в самия курс, но и пред изпитващия.... И незнам чесно-казано. Човек трябва да си преценява (поне да опитва) силите и възможностите - стоварването или качване на хора от Плиска и безаварийното потегляне очевидно не са по силите на тази госпожа. Мисля си, че още инструктора е трябвало да забележи в нея тази несигурност(плахо тръгване),склонност към неоправдан риск(самото включване при лоша видимост - автобуси отпред и отзад), абсолютно несъобразяване с пътната обстановка и мястото където е решила да извършва еди-какви си маневри(пътят е мокър, по цариградско се фърчи като незнам си какво). 10-на километра по висока скорост от моя страна и сигурно щеше да има птп. Скоростта с която щеше да последва удар и съответната сила щеше да е малка, но кой знае някое от двете МПС-та накъде ще поеме - в ляво те догонват халогените(или вече са отминали и следват двойниците им на следващия пистар), а в дясно са хората на спирката....Баси. Мисля си че успях правилно да реагирам, все пак не бях имал точно такава ситуация на Цариградското...А и голфчето не ме предаде. И си обещах следващия технически да го направя ПЪЛЕН, ако е възможно в София такова нещо де ????

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Сря 09 яну 2008 19:39

Ivo_Dinkov написа:Нищо необичайно за София е снимката по- долу- кола изпреварила всички и застанала на средата на кръстовището :evil:
По- фрапиращото е наглото шофиране на шфьора от тунела на Люлин до сфетофара, начина по който предреди колоната и факта, че дори светлините му не бяха изправни!

Изображение

На същото това крастовище една вечер идваше едно бмв- 5ца от по новите. Аз лекичко с 20-тина се придвижвам към светофара посока Люлин /на снимката съм от дясната страна на свефофара/. Бмв-то влиза надясно и го занася нарочно .... незнам как се разминахме, плътно в дясно дадох и просто късмет имах. Пича от бмв-то едвам едвам го овладя ... бездаиска по някакъв начин с въртенето на волана направи нещо, неспря въобще .... тръгнах след него да го питам кви ги върши но като го застигнах, просто неразбрах колко хора бяха вътре ... водача беше някъв много дебел, плешив с голяма ръга, " хахаха " и просто се отказах да се занимавам. Просто това е, незнаеш кой пиян състезател откъде и как ще дойде ... :roll:

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Пет 11 яну 2008 11:09

Извинявам се на колежката(мисля колежка беше), дето й изкочих иззад едно такси отдясно на "Т. Каблешков"....вчера към 19.00...бех идиот заспал :oops: ...отнесох за майката заслужено...чак патъка ми изтръпна на спирачката...сори.
П.С. Колата не беше ФВ и другия водач(водачката) сигурно никога няма да прочете това.... ама бях в грешка... добре, че се размина :bowdown

evrobom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evrobom » Пет 11 яну 2008 16:49

Ivo_Dinkov написа:Нищо необичайно за София е снимката по- долу- кола изпреварила всички и застанала на средата на кръстовището :evil:

Изображение

На този същия светофар аз първа кола в лента за направо, до мен една лелка с трабант в секцията за десен завой, светва зелено,тръгвам карам посока Арената, понеже завивам в първата пряка след кръстовището, давам мигач и се изнасям на дясно за да си завия в пряката и КЛАКСОН кой - лелката с Трабанта, чак ме и псува, аман от такива шофьори!!!! :evil:

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Пет 11 яну 2008 19:45

днес в мъгла мн гъста от Карлово за Пловдив един джип тръгна да изпреварва пича и по едно време се оказа среещу мен биа ли да има такива улигобанани бе аз едва си глеам капака на колата хората бързат :evil:

Върни се в “Пътеводител”