! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот myrshavija » Чет 13 окт 2011 5:37

hooligans написа:
stefarata написа:Червен мерцедес ВР 6960 ВС -индианеца зад кормилото май не знае че мигача се използва ако се предприема маневра :screwy .Около 2 км карах зад него и той с включен десен мигач.И по едно време тъкмо тръгвам да го изпреварвам,давам мигача и той тръгва да изпреварва някаква каруца :beat_butt2 . Изкара ми акълите

На всеки се случва да забрави мигача, нищо не ти пречи да му мигнеш/свирнеш и да му покажеш, че си е забравил мигача ;)
Ама е по-лесно да дриснем у форума, че е индианец и идиот на пътя :screwy

Използването на мигачите е еднакво задължително за всички. Да, аз също мисля, че е идиотско да ги забравиш, както и да не ги използваш при изпреварване и във всички задължителни случаи.
Кой си ти, че да преценяваш дали е допустимо да ги забравиш? Кой си ти, че да квалифицираш постовете на колегите си във форума като "дрискане"?
Предлагам да се извиниш или поне да си редактираш поста!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 окт 2011 6:43

Напоследък забелязвам една тенденция у себе си - давам все по-рядко мигачи (говорим в случаите, когато край мен няма МПС-та при завой или маневра (поглеждам винаги в огледалата). На моменти се усещам и си казвам "Абе защо не дадох мигач?" и отговор не мога да си дам. А не трябва...

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 13 окт 2011 8:55

Да , и според мен мигачите , пък и фаровете са важно нещо . Имал съм ситуация , подобна на тази с колегата - на Т-образно кръстовище съм и излизам от път с триъгълен знак и ще завивам надясно . По правия път ( с предимство) се движи бус и ми идва от ляво , като дава десен мигач . Проста ситуация , и двамата правим десен завой и нямаме (принципно :lol: ) конфликт . Аз си потеглям и навлизам в кръстовището , излизам пред буса , а оня ми свири :shock , а бяхме цялото семество , с децата , щеше да ме натресе maikomila . След това му пусках аварийни , давах му ту ляв , ту десен мигач , оставих го да ме изпревари , равих му знаци с ръце (не тези с трите пъста mhihi ) , ами така около километър и той не разбра нищо , продължи си с мигача :не: !

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkostadinov » Чет 13 окт 2011 9:24

milmar написа:Да , и според мен мигачите , пък и фаровете са важно нещо . Имал съм ситуация , подобна на тази с колегата - на Т-образно кръстовище съм и излизам от път с триъгълен знак и ще завивам надясно . По правия път ( с предимство) се движи бус и ми идва от ляво , като дава десен мигач . Проста ситуация , и двамата правим десен завой и нямаме (принципно :lol: ) конфликт . Аз си потеглям и навлизам в кръстовището , излизам пред буса , а оня ми свири :shock , а бяхме цялото семество , с децата , щеше да ме натресе maikomila . След това му пусках аварийни , давах му ту ляв , ту десен мигач , оставих го да ме изпревари , равих му знаци с ръце (не тези с трите пъста mhihi ) , ами така около километър и той не разбра нищо , продължи си с мигача :не: !

на такива пък да им взимат книжките за по месец два... мигачите не са за коледна украса facepalm

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 13 окт 2011 9:35

myrshavija написа:
hooligans написа:
stefarata написа:Червен мерцедес ВР 6960 ВС -индианеца зад кормилото май не знае че мигача се използва ако се предприема маневра :screwy .Около 2 км карах зад него и той с включен десен мигач.И по едно време тъкмо тръгвам да го изпреварвам,давам мигача и той тръгва да изпреварва някаква каруца :beat_butt2 . Изкара ми акълите

На всеки се случва да забрави мигача, нищо не ти пречи да му мигнеш/свирнеш и да му покажеш, че си е забравил мигача ;)
Ама е по-лесно да дриснем у форума, че е индианец и идиот на пътя :screwy

Използването на мигачите е еднакво задължително за всички. Да, аз също мисля, че е идиотско да ги забравиш, както и да не ги използваш при изпреварване и във всички задължителни случаи.
Кой си ти, че да преценяваш дали е допустимо да ги забравиш? Кой си ти, че да квалифицираш постовете на колегите си във форума като "дрискане"?
Предлагам да се извиниш или поне да си редактираш поста!

Точно пък ти си последния човек, който може да ми предлага какво да правя ;)

Продължавам да твърдя, че е можело да пробваш да му покажеш, че си е забравил мигача, пък ако не види и знаците ти, тогава е за тая тема...
Ако видиш, че на някоя кола пред теб и е мека гумата (примерно) пак ли няма да пробваш да му кажеш/покажеш? :applause:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 13 окт 2011 15:47

Доколкото разбрах този с мерцедеса е тръгнал да изпреварва и каруцата без да изключи десния мигач, а камо ли да даде ляв. Така, че колегата съвсем правилно го е "дриснал" в тази тема.
Мигача е изключително важно нещо, преди няколко дни за малко да ударя едно такси на сравнително тиха уличка (пред НБУ) защото докато се опитвах да го заобиколя той няколко пъти тръгва и спира без нито веднъж да даде мигач.
А все пак да пратя много поздрави на тъпака със синьо поло, който днес се опита да ме прегази (аз бях пешеходец) на Солунска около обяд.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 13 окт 2011 16:46

Всички се хванахте за една дума и тва е.
Самата идея ми беше, че е можело да предупреди човека.
Тогава ако няма реакция е нормално да му каже идиот.
Нали се борим да има колегиалност на пътя, а не война.
По този начин няма да стане...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 13 окт 2011 20:54

В тази връзка,днес се прибирам и гледам един с Тойота авенсис в насрещното със забравен мигач...присветнах му,но никаква реакция-продължи си с мигача. death

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 окт 2011 21:03

Забравените мигачи са много забавни. Аз карах зад един дъртак-пилот с Ауди 80 Б4 по Хаинбоаз с пуснат мигач. Толкоз се беше превъзбудил, че успя да ме изпревари, че си забрави мигача и сигурно кара 2-3км с пуснат ляв мигач, започнах да му присветкам отзад и накрая взе, че се сети да го спре. Аудитата нямат ли релета, дето да цъкат и да го подсещат?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 14 окт 2011 9:04

Ще помоля за пореден път темата да не се превръща в дискусия.

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Пет 14 окт 2011 12:59

Днес пореден Идиот. Задръстване на Н.Петков - двете ленти фул, аз излизам от пряката преди Любляна (колите ме пускат) и правя ляв и тогава: Обоже един идиот в насрещното Авенсис, сив, С или СА 1117. Поне успя да спре преди ма не удари. Бях с малкия в колата това още повече ме ядоса. Спях пред него, а господина гледа ТЪПО! :beat_butt2

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Пет 14 окт 2011 20:34

От доста време не бях качвал клипове ама тая днес ми дигна кръвното :banghead: не спря на стопа и като кон с капаци хич даже не погледна в моята посока дори след като я освирих!!! :screwy :beat_butt2

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 14 окт 2011 21:24

Преди село Мечка в посока Плевен имаше 2 камиона натоварени с дърва и един Форд след тях - на нито един от тримата не им работеха задните светлини, дори една и като се прибави мръсотията по регистрационните номера просто картинката е :banghead: :banghead: :banghead: Идиотска работа, минах до Форда и свалих прозореца да му кажа на човека, но той не понечи да направи нещо, изпреварих го и пуснах аварийни и няколко пъти спирачка и пак цък... И колеги внимавайте, имаше няколко каруци, става дума към 8 часа вечерта(мрак) и пак добре, че поне махат с някакви диодни запалки, ама толкова ли е трудно един светлоотразител да се сложи на тая каруца...Тъпа история!!! :bishop

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Съб 15 окт 2011 17:30

Днес си седя на балкона и гледам движението - имам гледка към едно доста натоварено кръстовище. Прави ми впечатление колко идиоти бързат да минат на жълто - аха да светне червеното и ония се набират, че виж ти се прецакали да чакат на червен светофар. От другата страна - другите ИДИОТИ, които пък нямат търпение да тръгнат на зелено още преди да е светнало.
Преди 2 години една такава комбинация от двата вида идиоти доведе до доста брутална катастрофа на същото това кръстовище, в която почина дете, возещо се на предната седалка.

Идеята ми е, че идиотизма по пътищата започва от съвсем елементари неща на пътя, а не само от неспазване на знаци, отнемания на предимство и неправилни преценки. Тези дребни нещица пораджадат рискови ситуации, но малко хора се замислят затова зад волана.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 17 окт 2011 0:08

Светофари, мигачи, знаци... и нещо в главата дето липсва... аз си спомням като карах шофьорските курсове и на едно кръстовище си карам на път с предимство, от лявата се пада стоп и един умник се изсилил, а аз някакъв новак тепърва се уча да карам... инструктора ми, ако не се лъжа търсеше някакви неща къде не съм се подписвал и аз отдалече следя ситуацията как онзи се е засилил и почвам да намалям без идея да си имам дали ще намали да ме пусне или ще спре и почвам леко леко да намалям в момента, в който той мина на знака Стоп нямаше какво да направя освен да скоча на спирачките... особено с учебните коли някой доста пренебрежително се отнасят... а в случая както инструктора ми се беше позаблеял, ако аз нещо се бях панирал да взема да объркам спирачката с газта или знам ли... та тогава направо си ставаше белята или този индивид да ме нацели странично или аз да му закача задницата :applause: :beat_butt2 и друго нещо.. в някой страни докат те видят, че ще пресичаш ти правят път, а в тази държава ако няма камера или патрулка наблизо рядко се случва някой да спре :evil:

Върни се в “Пътеводител”