! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот bobocamaro » Пет 16 дек 2011 16:02

Има една обособена група, немалък процент от целия хаос.
Блеячи, с бавнотечаща мисъл, търсещи си причина за забавяне до спиране.
Лудите сме с ясни маршрут, крайна цел и час на пристигане.
Та молбата ми към криогенизираните мозъци: влезте в ритъм, или пълзете нощно време. :banghead:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 16 дек 2011 22:08

bobocamaro написа:Има една обособена група, немалък процент от целия хаос.
Та молбата ми към криогенизираните мозъци: влезте в ритъм, или пълзете нощно време. :banghead:

Сутрин и вечер въпреки големите задръствания не се нервирам толкова колкото, ако се наложи да шофирам в следобедните часове из центъра. Всички шматки са излезли на следобедна разходка и се чудят да карат ли или да спрат да си починат малко. Как не забравят за къде са тръгнали (ако изобщо са тръгнали нанякъде, а не просто така за калабалък) изобщо не мога да разбера.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 17 дек 2011 1:14

ktamen написа:

Сутрин и вечер въпреки големите задръствания не се нервирам толкова колкото, ако се наложи да шофирам в следобедните часове из центъра. Всички шматки са излезли на следобедна разходка и се чудят да карат ли или да спрат да си починат малко. Как не забравят за къде са тръгнали (ако изобщо са тръгнали нанякъде, а не просто така за калабалък) изобщо не мога да разбера.

Явно само ти си тръгнал някъде :roll:
И мен не ме кефят некои отворковци, но в града има ограничения на скоростта ...
На мен пък са ми досадни такива, които още на червено ми свирят, такива които карат на зиг заг и се мислят за Фитипалди ... и ръчкат газ газ газ залепят се зад някой и се започват едни бесни спирачки ....Всичко това изнервя ...
А най-много ме дразни, даже онзи ден за малко щяхме да се сбием с един, та като има задръстване и колона на някой булевард, то всеки е длъжен да осигурява достъп до перпендиколярните квартални улички ...а не идиота на рейс 83 да застане нарочно срещу пряката, защото видя отдалеч мигача ми ...и се мисли за тарикат..баси селяните са от градският траспорт... Това за мен е пълна малоумщина....Не че няма и такива убавци с леки коли дето правят същия номер, но случая с онези е много тежък .... :dummy: :beat_butt2 :beat_butt2 :dummy:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 17 дек 2011 12:36

ktamen написа:

Особено тежко е положението събота и неделя.
Всички "weekend warriors (drivers)" изпълзяват и просто е безумие.
Такива мулти-шматки просто ме вбесяват и направо ми е ад да карам в почивните дни... facepalm

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 17 дек 2011 21:49

JC написа:

Дори да съм в непознат квартал и да не знам точно къде отивам пак не карам с 15км/ч да не изпусна пресечката, в която искам да вляза, ако има кола зад мен. Ако пропусна пресечката просто правя една обиколка, но винаги се съобразявам с тези зад мен да не ги бавя. Съгласен съм, че има ограничение на скоростта, но то никъде не е 10км/ч.
На светофар свиркам само, ако колата пред мен се забави повече от няколко секунди и просто едно късо "бип", ако пак не тръгне започвам да търся начин да я заобиколя защото щом не тръгва явно има някакъв проблем и моето свирене с клаксон едва ли ще го разреши.
Причина номер едно за задръстванията в София е баааааавничкото потегляне на светофарите и вместо да минат 20 коли на едно "зелено" минават само по 5. Когато аз съм първа кола, като светне зелено аз хвърлям един поглед за някой "другой джигит" и после газ до ламарината. Въпреки, че голфа ми е само 70 магарешки сили пак съм по-бърз на светофарите от 95% от другите коли. Винаги псувам не само подобни "баааааааавнички", но и такива дето намаляват скороста до 0,000001км/ч на лежащите полицаи (не ги псувам през отвореното стъкло и не им свиркам с клаксона). През 90% от лежащите полицаи съвсем спокойно се минава с повече от 20км/ч и такива дето ги е страх да не им се счупи колата през средата и буталата да се изтъркалят по асфалта винаги са ме дразнили. Аз рядко намалявам на лежащите полицаи и въпреки това буталата са си на мястото и по-окачването още нищо не се е счупило. Тези пружини, шарнири и амортисьори са сложени точно за да може да се минава през неравности без да се разпадне колата.
В събота и неделя се старая да карам преди 9 сутринта, докато неделните драйвъри още спинкат щото после наистина е много изнервящо.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 17 дек 2011 22:19

ktamen написа:
JC написа:

Дори да съм в непознат квартал и да не знам точно къде отивам пак не карам с 15км/ч да не изпусна пресечката, в която искам да вляза, ако има кола зад мен. Ако пропусна пресечката просто правя една обиколка, но винаги се съобразявам с тези зад мен да не ги бавя. Съгласен съм, че има ограничение на скоростта, но то никъде не е 10км/ч.
На светофар свиркам само, ако колата пред мен се забави повече от няколко секунди и просто едно късо "бип", ако пак не тръгне започвам да търся начин да я заобиколя защото щом не тръгва явно има някакъв проблем и моето свирене с клаксон едва ли ще го разреши.
Причина номер едно за задръстванията в София е баааааавничкото потегляне на светофарите и вместо да минат 20 коли на едно "зелено" минават само по 5. Когато аз съм първа кола, като светне зелено аз хвърлям един поглед за някой "другой джигит" и после газ до ламарината. Въпреки, че голфа ми е само 70 магарешки сили пак съм по-бърз на светофарите от 95% от другите коли. Винаги псувам не само подобни "баааааааавнички", но и такива дето намаляват скороста до 0,000001км/ч на лежащите полицаи (не ги псувам през отвореното стъкло и не им свиркам с клаксона). През 90% от лежащите полицаи съвсем спокойно се минава с повече от 20км/ч и такива дето ги е страх да не им се счупи колата през средата и буталата да се изтъркалят по асфалта винаги са ме дразнили. Аз рядко намалявам на лежащите полицаи и въпреки това буталата са си на мястото и по-окачването още нищо не се е счупило. Тези пружини, шарнири и амортисьори са сложени точно за да може да се минава през неравности без да се разпадне колата.
В събота и неделя се старая да карам преди 9 сутринта, докато неделните драйвъри още спинкат щото после наистина е много изнервящо.

Съгласен съм с всичко, само не напълно с легналите полицаи, има такива, които и с джипката ги минавам почти спрял ....
Всеки си пази колата все пак :да:
През годините от легнали полицаи съм чупил интеркулер, пружина и амортисьор .... но гърбицата беше правена от някой "домоуправител" и много остра ..и като добавим шарената сянка просто скочих през нея ...И оттогава видя ли легнал полицай различен от тези новите,които са гумени и хванати с болтове ...почти спирам , разбира се зависи от ситуацията scare

А и да не забравяме, че тези гърбици са именно за да спрем почти, а не да им търсим чалъма да ги яхаме бързо :wink:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 17 дек 2011 22:57

Когато има легнали полицаи ограничението обикновено е 40км/ч и повечето наистина могат да се минат с такава скорост (например стандартните гумени). Има такива, на които и аз намалям до 5км/ч. Дразня се на такива дето почти спират когато може да се мине с 40. Нищо не съм чупил, но се е случвало колата да опре на върха. През кв. Христо Ботев спокойно се минава с 40, само на последните два (в посока към летището) е желателно да се намали до 20.

b0bituy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b0bituy » Съб 17 дек 2011 23:47

Нашата каляска е със спортно окачване и ако минем с повече от 15-20 подскача предницата а да не говорим за тези които стоят отзад така, че дори и някой да може да ги минат с 40 не всеки иска да си разбива колата. Никой няма да закъснее ако почака 4-5 секунди повече някой да мине през легналия полицай с 5-10 км...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 18 дек 2011 0:21

b0bituy написа:Нашата каляска е със спортно окачване и ако минем с повече от 15-20 подскача предницата а да не говорим за тези които стоят отзад така, че дори и някой да може да ги минат с 40 не всеки иска да си разбива колата. Никой няма да закъснее ако почака 4-5 секунди повече някой да мине през легналия полицай с 5-10 км...

Много странно, че на античния ми голф не се разбива окачването (кола за 500лв, минал съм с него около 40к и нищо не съм пипал по окачването, въпреки 50килограмовите бутилки в багажника) още по-странно е, че и предишния голф беше също толкова здрав и за 150к съм сменил няколко чарка по окачването (освен тези няколко чарка в една дупка прецаках гумата, джантата, лагера и амортисьора, но дупката наистина беше страшна, а аз влетях в нея с 90) и съвсем странно става, че и ладата така я карах и на нея нищо и нямаше та дори и ситроена на майка ми издържа на моето каране около 20к преди да и го върна в пълна изправност.
Изглежда, че въпреки, че карам 20+годишни таралясници имам голям късмет да попадам на суперздрави коли с извънземно окачване.
Благодарение на тези " 4-5 секунди" през Христо Ботев се минава за 10 - 15 минути (понякога и повече) вместо за 1 минута, ако няма никой пред мен. И не става въпрос само за забавянето, а за изхабените нерви докато гледам как някой си мисли, че си "пази" колата като намаля до спиране от най-малката неравност.
Не ме разбирайте погрешно, всеки има право да кара както си иска, яд ме е на такива, които намалят до спиране пред най-малката неравност, но знам, че това си е тяхно право и нищо не мога да направя.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Нед 18 дек 2011 0:37

Дебилите днес на новата спортна зала до кръговот на цариградско бяха уникални. Тези дето идват от кръговото правят обратен завой и се нареждат да влезнат в паркинга на залата. И така се нареждат, че запушват цялото движение на колите идващи от слатина и каращи към кръговото. Не стига, че пречат ами и нахални - бутат се пред колите отиващи към кръговото. 10тина минути заради тях съм висял там. Никой няма отпред, ама видиш ли - някой да не ги изпревари за паркинга. Накрая минах на клаксон с риск да влезна под един кретен с джипка. А пичко чолицай седи 20м по-нагоре и въртиииии с тоя слънчоглед. К'во махаш бе, то и без т'ва си духа вятър. Ама няма кой да се сети малко ред да въдвори...

Другия път и аз с джипката. Ама тя е дърта, скоро ще е със железни брони да може да минава през дървета. Ще ги газя и ще им се хиля, че и през тях ще минавам. Пък после дреме ми на шнорхела за тъпаците.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Нед 18 дек 2011 17:33

Идиоти на пътя?? Нееее - НАВСЯКЪДЕ СА!! scare scare Днес един от тях,СЕАТ с "пейка" на задния капак, в закрития пакинг на ГРАНД МОЛА, в теснотията и тъмницата, фрашкано с коли, взе да прави дрифтове, да върти гуми, разлая всички аларми..абе :screwy :screwy.Иде ми да пуцам вече..

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Нед 18 дек 2011 18:22

ktamen написа:
JC написа:

еми примерно аз съм такъв-обичам да намалям максимум на легнал полицай,и на мен не ми е разбито нищо по окачването. Минавай и с 60,70 км/ч..... ако искаш. Ако ти очакваш всички да карат по начин като твоя-ами проблема си е в теб.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 18 дек 2011 18:30

Целта на "легналите" полицай не беше ли именно изкуствено да се намали скоростта в опасен участък под разрешената такава??? То ако се стремим да ги минаваме пак с 40-50 км/ч ролята им малко се обезсмисля, ами ако на пешеходната пътека след бабунките изскочи пешеходец, разберете, те не са сложени случайно някъде, само и само да пречат и да ни стъжняват живота, те си имат предназначение!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 18 дек 2011 20:37

Целта на легналите полицаи е да ограничат скоростта до 40, а не до 4. Има много рейсъри дето си карат със 100 в населените места, точно заради такива са измислени легналите полицаи.
Няколко пъти ми се е случвало да изпреваря някой на легнал полицай и спра на пешеходната пътека след десетина метра, а той да ме изпревари на пешеходната пътека без да му пука за пешеходците.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 18 дек 2011 21:44

ktamen написа:Целта на легналите полицаи е да ограничат скоростта до 40, а не до 4. Има много рейсъри дето си карат със 100 в населените места, точно заради такива са измислени легналите полицаи.
Няколко пъти ми се е случвало да изпреваря някой на легнал полицай и спра на пешеходната пътека след десетина метра, а той да ме изпревари на пешеходната пътека без да му пука за пешеходците.

Както съм писал, хубаво е, че се записвате сами в тази тема :bowdown

ПП: става дума за изпреварващите, когато лентите са по една в посока
ktamen обясни, че го е правил на път 2 ленти в посока.

Последна промяна от hooligans на Нед 18 дек 2011 23:41, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Пътеводител”