! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот maxpayne » Чет 02 фев 2012 12:21

Тя не, че има вина, но... днес една шоферка аварирала в най-лява лента на Цариградско, точно до камерата на орлов мост. Като резултат, за първи път в живота ми, от окръжна до орлов мост задръстване и всички карат на 2-ра максимум.

И за пореден път да поздравя цървулите, които на светофара на стадион Васил Левски се бутат в кръстовището, макар да виждат, че не могат да минат. После светва зелено на другите - ами вече и те не могат да минат, щото всичко е затапено. А се иска само малко мисъл.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 02 фев 2012 12:48

maxpayne написа:Тя не, че има вина, но... днес една шоферка аварирала в най-лява лента на Цариградско, точно до камерата на орлов мост. Като резултат, за първи път в живота ми, от окръжна до орлов мост задръстване и всички карат на 2-ра максимум.

И за пореден път да поздравя цървулите, които на светофара на стадион Васил Левски се бутат в кръстовището, макар да виждат, че не могат да минат. После светва зелено на другите - ами вече и те не могат да минат, щото всичко е затапено. А се иска само малко мисъл.

Ако говориш за сутринта към 8-8:30 в тази посока имаше снегорини, които се изчкаваха, за да могат да чистят и трите ленти. След тях колите караха доста бавно.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 02 фев 2012 13:19

Към 9.30-9.45 беше това
Представи си колко време е седяла, след като беше вече успяла да се обади на някой и точно пристигна една кола с въже да я дърпат

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 02 фев 2012 14:16

maxpayne написа:Към 9.30-9.45 беше това
Представи си колко време е седяла, след като беше вече успяла да се обади на някой и точно пристигна една кола с въже да я дърпат

На един пич пред мен, но в обратната посока точно на изкачването след Орлов Мост, с последната Корса явно му замръзна нафтата в най-лявата лента. Защото както караше така пусна аварийки и слезна да бута към аварийната... но все пак е мъж. Една жена какво да направи освен да ползва жокер : "обади се на приятел" :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 02 фев 2012 22:49

Да не говорим, че ако имаше колегиалност, щяха да спрат много хора и да и помогнат да я избутат в дясно, но всеки си гледа своята кола :banghead:

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Чет 02 фев 2012 22:55

hooligans написа:Да не говорим, че ако имаше колегиалност, щяха да спрат много хора и да и помогнат да я избутат в дясно, но всеки си гледа своята кола :banghead:

Мен веднъж стария паско ме остави насред задрръстване, и единствения който ми помогна да се преместя извън платното беше шофьора на един автобус 102 , който слезе от автобуса насред задръстването и ми помогна с бутането :bowdown

По темата: тия дни като вали сняг и ми прави впечатление че доста хора не си почистват добре колите от снега, а само предното стъкло и то не много старателно, и после при престрояване или потегляне нямат никаква видимост настрани. Един така на Шипченски проход си излезе на платното при потегляне все едно ме нямаше.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 03 фев 2012 21:33

hooligans написа:Да не говорим, че ако имаше колегиалност, щяха да спрат много хора и да и помогнат да я избутат в дясно, но всеки си гледа своята кола :banghead:

аз наистина се замислих дали да не му помогна с бутането на пича, ама той се справи и сам, единственото което направих аз е да му направя параван с колата от най-лява да стигне до бус лентата... никой не дава път, баси колегиалността :banghead:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 03 фев 2012 21:44

Какво се чудите - преди години един Г3 се завъртя на мокър участък на магистрала Хемус до Ботевград. Спрях и направих параван пред автомобила, който заемаше двете леви ленти за да видя как да хората и дали имат нужда от помощ. В това време, докато бях излязъл от автомобила, един кретен със Ситроен С3 реши, че трябва да ме заобиколи и да се опита да мине между моя автомобил и ударения. След като му казах две благи думи :beat_butt2 си седна на задника и изчака, заедно с другите автомобили, които спрях, за да могат да избутат ударения Голф в аварийната лента. Та ... кретените дебнат зад всеки волан - за съжаление.

Потребителски аватар
Вълков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Вълков » Пет 03 фев 2012 23:38

Когато и на тях се случи и няма кой да помогне ще се замислят следващия път :да:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 03 фев 2012 23:42

Вълков написа:Когато и на тях се случи и няма кой да помогне ще се замислят следващия път :да:

Надали колега....
Имал съм и противоположни случай.
Спирам на закъсала кола, а жена почва да проси пари....

Потребителски аватар
Вълков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Вълков » Пет 03 фев 2012 23:59

Откакто спрях преждевременно в преспа с едно пежо на магистралата избягвайки сблъсък с камион гледам по съвсем друг начин на нещата. :012:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Съб 04 фев 2012 18:38

Колеги, днес си карам из Бургас и в района на окръжна болница един много тъмносин голф 4 със сливенска регистрация, номера беше нещо от сорта 3 или 4 единици, много единици имаше в номера с доста светли джанти, наистина хубаво голфче беше пипнато така да се каже , обаче ... много кофти слаломи без мигачи, ляво-дясно , ляво-дясно постоянно слаломи , по едно време някъде явно не успя да се мушне наби спирачки , помислих си, че ще се кротне, но така и продължи напред в далечината...момчето, което го караше беше на не повече от 19,20 години видима възраст, не знам дали е член на този форум..но не му прави чест, добре че хората му правиха джобове да се вмъква, единствено ако е бързал спешно го оправдавам донякъде, защото на всички се случва, ама поне да беше дал аварийни ако е така!

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 05 фев 2012 20:08

Кукленско шосе в Пловдив,една булка заспа с 50 км/ч в лява лента...На второто присветкане се сети да се отмести... :kissy:

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Пон 06 фев 2012 22:54

Благовест написа:Кукленско шосе в Пловдив,една булка заспа с 50 км/ч в лява лента...На второто присветкане се сети да се отмести... :kissy:

ами колега изпревари я от дясно - по правилник (учил съм го преди 2-3 години) в града не важи правилото за изпреварване от ляво, иначе е досадно да, мен там лично дори са ме спирали от кат с 95км в час, което не е много похвално но беше спешно :?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 07 фев 2012 8:14

Благовест написа:Кукленско шосе в Пловдив,една булка заспа с 50 км/ч в лява лента...На второто присветкане се сети да се отмести... :kissy:

Не знам колко е ограничението там, но в града може да си "спиш" с колкото е ограничението (че и по-малко ако има основателна причина) в която лента искаш и никой няма право гък да ти каже (освен ако няма необходимата синя/червена/оранжева лампа и тя е включена, барабар със звукова сигнализация). Виж ако е извънградско е друга работа...

Върни се в “Пътеводител”