! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Аз съм съгласен с Ак_47, че държавата сме ние. Мисленето на българина трябва да се промени. Колкото и да не ни харесва трябва да спазваме законите на държавата конкретно Закона за движение по пътищата. Не може едни да спазват закона други не. И законите не са направени за да се нарушават както мислят някои. Вижда се резултата от това мислене. Почти всеки ден по пътищата стават много леки и много тежки катастрофи и то по-голямата част от тях е с жертви. Държавата нищо не прави по въпроса за да спре тази война на пътя. Това трябва да го направим ние, като сме по - колегиални едни към други.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
1,9TDI написа:Аз съм съгласен с Ак_47, че държавата сме ние. Мисленето на българина трябва да се промени. Колкото и да не ни харесва трябва да спазваме законите на държавата конкретно Закона за движение по пътищата. Не може едни да спазват закона други не. И законите не са направени за да се нарушават както мислят някои. Вижда се резултата от това мислене. Почти всеки ден по пътищата стават много леки и много тежки катастрофи и то по-голямата част от тях е с жертви. Държавата нищо не прави по въпроса за да спре тази война на пътя. Това трябва да го направим ние, като сме по - колегиални едни към други.
Ами добре,от утре почвам да мисля,даже и след малко като влезна в WC почвам да го къдря,дали утре като излезна на пътищата ще станат по добри след такова мислене и кога пътищата ни ще станат:
1-Без дупки
2-С нормална пътна настилка,наклон за отичане на водата.
3-С подходящите пътни знаци и маркировка
4-Почистени пътища и съответните органи да налагат глоби на фирмите които ги цапат с пръст
5-Пълна забрана на движение на каруци,селскостопанска техника на пътища където не им мястото там
6-Забрана на движение на каруцарите нарушители които са предимно от ромски произход в градовете след извършени нарушения.
7-Пътните органи да се вземат в ръце,а не както преди 3 дни,една кола щеше да отнесе патрулката,но на полицаите май хич не им дремеше.
8-Преди 1-2 месеца беше станала зверска катастрофа на пътя Първомай-Асеновград с жертви.За малко преди тях и аз да се размажа,но в техника на Пътнистроежи,която не беше обозначена,просто се разплули на пътя след завой и се режат нащи пътя и ич не им дреме.Добре спирачки успях,няма и 6-12км и хоп пак на спирачкитее,пак камиони на същите нескопосани лица,сега пък не знам точно какъв го дървиха там,освен че мериха и на пътя имаш струпване на техника.Без знаци,без нищо техника,хора и в последствие и нарязан път(на който минах с 100км тъй като нямаше обозначение и него видях)

Днес един идиот от изикредит се реши да се прави на супермен и тъкмо изкочи на калника който ми беше за ремонт,ама пак го съжалих и набих спирачките.Отделно и аз днес направих една глупост от бързане по работата,взех си поука но лошото е когато имаш началници които само искат и не те питат как ще изпълниш дадените срокове

enigma79 написа::dummy:
Колега, когато писах "да си спазваме правилата", имах предвид ВСИЧКИ! Всички които живеем на територията на Република България! Българи, цигани, мюсюлмани, евреи, арменци, бизнесмени, политици, попове...ВСИЧКИ!!! Без изключения!
Защо когато ходим на екскурзия в чужбина сме примерни? Защото знаем, че ще бъдем наказани. А тук знаем че можем да се отървем, защото някой друг не си върши работата (или не я е свършил/не смята да я свърши)
Много правилно го е казал шопът - И сам да съм у рейсо, па че се бутам!!!
Е за тва няма да се оправим!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Бе и аз искам всички да спазват правилата, ама в Бг правилата са само за простосмъртните. Има сума ти по-равни от другите, за които правилата не важат. И колегата enigma79 има точно това предвид.
Аз съм песимист - в обозримо бъдеще няма да живеем в нормална държава.
Аз съм песимист - в обозримо бъдеще няма да живеем в нормална държава.
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Ами тогава аз съм от "простосмъртните" и се старая максимално да спазвам правилата. Все едно сега както строим една къща и аз изпълнявам ролята на технически ръководител, да започна да правя компромиси, че нещо примерно не е направено както трябва и че може да мине метър. Нали аз нося отговорност за тези хора които ще живеят там. Същото е и по пътищата и всеки който не се съобразява с това и си мисли, че той е най-големия баровец и ЗдП не важи за него е идиот.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Освен сам да се запиша!
От две-три седмици кръсовището Драган Цанков и Яворов е стеснено.
За тези 2-3 седмици, пичовете направиха само ограда, но си похапват стабилно, когато и да мина, все сандвичи нагъват...
От светофара на семинарията посока кулата са поставени знаци, че движението става от 3 на 2 ленти...
от 3 седмици е така, и освен знаци друго не са сложили/направили!
От днес протестирам, минавам в платното, което са заградили само със знаци и нищо не правят!
Днес го направих за пръв път, като видях полицаи на кулата си помислих, че ме чака акт, но ме изгледаха все едно нищо не е станало....

От две-три седмици кръсовището Драган Цанков и Яворов е стеснено.
За тези 2-3 седмици, пичовете направиха само ограда, но си похапват стабилно, когато и да мина, все сандвичи нагъват...
От светофара на семинарията посока кулата са поставени знаци, че движението става от 3 на 2 ленти...
от 3 седмици е така, и освен знаци друго не са сложили/направили!
От днес протестирам, минавам в платното, което са заградили само със знаци и нищо не правят!
Днес го направих за пръв път, като видях полицаи на кулата си помислих, че ме чака акт, но ме изгледаха все едно нищо не е станало....
И аз да се запиша в темата.
От два дни направили бул. "Цар Освободител" към "Раковски" от 3 на 2 ленти. И тъй като от много години минавам по този път си се наредих за ляв завой в насрещната лента. Присветването на насрещните и клаксоните ме накара да се замисля колко са изнервени колегите и колко много се хАбим за глупости...до момента, в който един колега спря до мен и ми каза учтиво, че аз съм в грешка и че са го променили съвсееем скоро.
Извинявам се на всички, минавали до мен като пречка, слагам си обеца на лявото ухо (заради левия завой
). Сега чакам честитка по пощата и снимка на красивата ми кола.
От два дни направили бул. "Цар Освободител" към "Раковски" от 3 на 2 ленти. И тъй като от много години минавам по този път си се наредих за ляв завой в насрещната лента. Присветването на насрещните и клаксоните ме накара да се замисля колко са изнервени колегите и колко много се хАбим за глупости...до момента, в който един колега спря до мен и ми каза учтиво, че аз съм в грешка и че са го променили съвсееем скоро.
Извинявам се на всички, минавали до мен като пречка, слагам си обеца на лявото ухо (заради левия завой

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
За 2 часа само в София вчера след обяд се нагледах на идиотии толкова много, че ако ги описвам нема ми стигнат символите позволени в един пост. Много по-здрави на оня тиквеник с форда който от лява лента сви надясно на светофара и мина почти през предния ми капак, на другия идиот с дизеловото пежо дето караше със сигурно 90-100км по трамвайните релси и дигна прахоляк се едно пясъчна буря е минала. Още по-здрави за монтанската алфа катраник с 2,4ДЖТД мАтор дето ми отне предимството при метростанция обеля и понеже гледа да избега бързо ръси сажди чак до била на ломското. За оня па с изгнилия хлопел дето върти гуми на втора скорост с изгорели кюнци и мина на червено през пешеходната пътека на ломско нямам думи. 

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Много "поздрави" на гъзара с `Онда-жив таралясник,управляван от 20 годишен шуменски пишлигар,качил някаква марула на предна седалка-изпревари ме отдясно на светофар,след което ме засече като мина на една боя от предната ми броня...добре,че кривнах леко
И после ме гледа нагло в огледалото 

- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Този снощи от лентата за направо на Александър Стамболийски зави на дясно, почти ме засече (аз спрях преди да паркирам в задната му дясна врата), щеше да мине през пешеходците до Син Сити, а после върна газта и бавничко продължи да кара по Тодор Александров

Карам по Крайречния, на "панелите" спирам на пешеходната пътека, Форд У 5920 каращ в лявата лента изобщо не му дойде на акъла за какво аз аджеба спирам преди пешеходна пътека! Добре че момичето спря по средата тоя да бърза за да спре на червеното на Биковия мост!
п.п. Ей за това на пешеходни пътеки с две ленти в посока почти не спирам, за да не ми тежи на съвестта някой пешеходец!
п.п. Ей за това на пешеходни пътеки с две ленти в посока почти не спирам, за да не ми тежи на съвестта някой пешеходец!
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Да поздравя циганина с крайслер вояджър /не съм сигурен , че така се пише , но тоя и не заслужава да се мъча/. Та идиота първо тръгна от Хаджи Димитър /в Столицата/ да кара зад мен. Стигнахме бул.Сливница и на светофара след като навлезнах в кръстовището светна жълто , аз минах , а хубавеца след 10 секунди /вече е било ЯРКО червено/ мина след мен. Клаксони , псувни от колегите , които тръгнаха на зелено от другата страна на кръстовището. Така , караме си един зад друг /той зад мен/ , понеже бях с около 50 км/ч. хубавеца мина рязко в дясна БУС лента и на следващото кръстовище /това , където като завиеш хващаш за Централната гара/ нашия ме изпревари от БУС лентата , засече ме /естествено без мигач , ръце и подобни/ и се шибна в най-лява лента , като засече още една кола. Светна зелено , нашия първа кола , газ...... на следващия светофар /цялото действие става на бул.Сливница посока Люлин/ хубавеца средна лента /отново първа кола/. Светна зелено и познайте.....пича си зави наляво , като засече ЕДНА кола . Завих след него , просто ми беше интересно какъв идиот кара тоя кенеф и се оказа , че целия е в тъмни прозорци /предни и задни/ , като шофьорския беше свален и успях да видя "служителя" на реда. Казвам "служителя" в кавички , защото беше цивилен , но имаше поне 3 лепенки на прозорците от тия по-специалните /ГДБОП,ПОЛИЦИЯ,НСБОП,БОП и Т.Н./. При спирането му , някъде около Пиротска , изпреварих идиота , или по-точно се разминахме и последва един дълъг клаксон от моя страна , нахраних си го подобаващо през отворения прозорец , от негова страна среден пръст и кой от където е!
Ако тоя селянин е служител на закона , горко ни на нас. Ако браТчеД му е служител да е жив и здрав!
П.С.
В СОфия , може да се нагледаш на всякакви селяндури , но тоя днес подобри рекорда.И не знам дали аз не съм добре , но освирквам всеки пестящ си скъпоценния МИГАЧ , но в скоро време клаксона ще ми умре. Толкова ли е сложно да бутнеш една ръчка и да помигаш 10 секунди бе?!?!?!?
Ако тоя селянин е служител на закона , горко ни на нас. Ако браТчеД му е служител да е жив и здрав!
П.С.
В СОфия , може да се нагледаш на всякакви селяндури , но тоя днес подобри рекорда.И не знам дали аз не съм добре , но освирквам всеки пестящ си скъпоценния МИГАЧ , но в скоро време клаксона ще ми умре. Толкова ли е сложно да бутнеш една ръчка и да помигаш 10 секунди бе?!?!?!?
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
ivo_555 написа:Карам по Крайречния, на "панелите" спирам на пешеходната пътека, Форд У 5920 каращ в лявата лента изобщо не му дойде на акъла за какво аз аджеба спирам преди пешеходна пътека! Добре че момичето спря по средата тоя да бърза за да спре на червеното на Биковия мост!
ами то трябва и малко акъл да се сетиш че тоя пред теб не спира на пешеходната пътека за да говори по тел, а явно за да минат хора
Може би малко и камери ще им/ни налеят акъл, но за съжаление в Ямбол все още няма нито една!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
В Ямбол първо преценям пешеходеца и тогава решавам дали да спра на пешеходна пътека. Доста често спра, а лелката ме гледа и се чуди дали не съм пукнал гума случайно и така и не пресича докато не отмина. В интерес на истината напоследък пресичат по-смело и не се чудят толкова защо съм спрял. А може би не трябва да прекаляват със смелостта заради такива шофьори като на форда.
Преди 20 години всеки ден минавах като пешеходец през Руски паметник. Тръгвах си смело защото в София още тогава винаги се спираше на пешеходна пътека. Веднъж обаче пак тръгвам, ама държа под око една лада - аз вървя обаче и ладата не намаля - ами спрях, не исках да ме сгазят с предимство. После се обърнах след ладата да го псувам и
ямболски номер, просто човека си е мислел, че и в София колите винаги са с предимство.
Преди 20 години всеки ден минавах като пешеходец през Руски паметник. Тръгвах си смело защото в София още тогава винаги се спираше на пешеходна пътека. Веднъж обаче пак тръгвам, ама държа под око една лада - аз вървя обаче и ладата не намаля - ами спрях, не исках да ме сгазят с предимство. После се обърнах след ладата да го псувам и