madmen написа:iwan33 написа:Здравейте! Доста се рових във форума, но не намерих друга подходяща тема и затова ще изровя тази от нафталина. Ще ми се с половинката да направим едно пътуване до Будапеща в началото на септември и имам няколко въпроса. Доколко е натоварен септември по отношение на гастарбайтерите? Да търся ли вариант за междинна нощувка или да вземем разстоянието наведнъж? В кои дни е по-добре да се пътува, делнични или почивни, заради ТИР-овете? През деня или през нощта? Как е шофирането в Будапеща, миналата година бяхме в Букурещ и не бих казал, че имах проблем? Предварително благодаря за отговорите!
Привет.
Септември не би трябвало да е много натоварено. Разстоянието се взема наведнъж лесно, карай с Уеиз, ако дава задръстване на Хоргош отбии през Келебия-Томпа и си ти. Около 10-11 часа е пътуване от Пловдив. Будапеща е малко тегава за със кола, миналата година карах като цар, но им уцелих католическия Великден и всички почиваха. Хубаво е да си на Калотина по-рано - примерно към 5 -по късно е кофти че целиш сменяването на смените и чакаш. Също така Сърбия се взима за 6 часа и си около 11-11;30 на унгарската граница преди да им се дообядва на митничарите. Отделете си време за Будапеща - много хубав град
п.с. Ровят багажа унгарците яко, така че се запознай какво можеш да носиш. Почти всяка кола се проверява. Алкохоли, хранителни продукти .... почти всичко заминава в кофата
Освен Келебия-Томпа има още два вариянта: Хоргош 2, който е на 200м на изток от главния, и Дала-Tiszasziget, който е на още 7-8км на изток, като за Хоргош 2 и Дала-Tiszasziget трябва да се отбележи, че работят само между 7 и 19 часа. Един път хубаво си покиснах на опашката на Хоргош 2 от 5 до 8 сутринта, докато отворят и минат 20тината коли пред мен, най-вероятно щях да мина по-бързо въпреки по-голямата опашка на основния пункт.