Night_elf написа:...
Хотела който мога аз да похваля е "Мирамар" - Обзор. ...
Айде и аз да се включа...Мислех даже по ред причина специална тема да пусна, ама и тука ще пасне...Само да кажа, че пиша за събитието със закъснение, защото бележките, които си водих, ги изгубих...Така трябваше да надвия мързела си, че да почна да пиша всичко отначало...И така:
За Мирамар се информирах по интернет, страницата им и предимно от бг-мамите (дада, знам...), които едва ли не бяха намерили рая там...Мога да твърдя, че изчетох поне половината от общо към 210те страници (3 теми по около 70 страници) по адрес на този хотел, и така реших, че няма как да сбъркам, още повече, че хотела рекламира
1. Ал инклузив на всички безалкохолни (!)
2. Баскетболно игрище
Не всеки го интересуват
точно такива критерии, като ходи на море, но на мен те ми дадоха тласъка да ида точно там, а не в Свети Влас например. Защото алкохол почти не пия, но безалкохолно пия много!
И така:
Пристигане. Паркингът пред хотела е пълен. Паркира се 100 метра по-надолу, на една гола поляна, оградена с ограда. Як припек. Викам си: Ок, ще препаркирам довечера на сянка, като се раздвижат колите пред хотела...
Ядец! Колите пред хотела се махаха, но на тяхно място се появяваха незнайно откъде оранжевите "помпони". И това говорим за места на коли с руски, румънски и прочие регистрации, а не служебни хотелски автомобили. Явно шефчето на бариерата и той деца храни...
Настаняване. Бях помолил за възможно най-висок етаж, защото не исках сополиви чужденци да ми лаят сутри в 8.30 под прозореца. Хотела има 3 или 4 корпуса, най високия етаж е 5. Бяхме настанени на 2ри. Стая със "страничен морски изглед". Преценете сами доколко може да се говори за изглед(снимка 1)...Както и да е...
Ден първи: Отиваме на плаж. Беше ясно, че за чадър и шезлонг се плаща, инфото беше за 12 лв за 2 шезлонга и чадър, ако платиш за цялото време, което ние не направихме, защото от 7 дни първия го изпуснахме заради късното пристигане
Та, появява се един мургав манекен и иска 18 лева за комплекта. При което следва следния диалог:
Ние: 18 лв? А е оная табела там (метална табела с напечатани цени по 5 лв за всяко нещо) за къде е?
Той: За съседния хотел е тва.
Ние: Значи ще ме пратиш 10 метра по-нататък, за да спестя, при положение, че съм се настанил във вашия хотел...
Той: Мъ той плажа не е на хотела...Той братчеда го е взел...
Ние: Хм....Еми добре, тогава ще вземем само чадъра.
Той: 8 лв
при което ние плащаме, а той ни подава 2 лв. ресто и едно билетче, което беше защипано на папката му, на която отбелязваше кой чадър е платен....
<Значи...като ме правят на луд...и аз мога>
Ние: Кво е тва?
Той: Билетче...
Ние: Що пише 10 лв на него, като ти давам 8?
Той: Такива имаме сега, другите свършиха
Ние: Къде ти е кочана, къде ти е печата на кочана, ти кой си и къде е видно от коя фирма си?
Той: За кво пък ти е тва?
Ние: Ми за да занеса сега тоя билет на данъчните и да им кажа кой ми го е издал, ако имам съмнение, че е невалиден...
Той: Ето ти парите, ако обичаш, излезте изпод чадъра и идете по-надолу (където нямаше чадъри)
Аз към жена ми: Никъде няма да ходиш, аз отивам на рецепцията да се оплача, а ти стоиш тука с детето
Не успях да намеря (в този миг) мениджъра на хотела, но оттук вече на рецепцията ме познаваха (поне едната смяна). Като се върнах, разбрах, че жена ми е искала да се махне заради детето, да не стане проблем някъв, докато мен мен няма (не че като ме има ще е по-добре, ама както и да е), при което манекена и е казал да не се мести, след като "той я е оставил сия там да седи"
На следващия ден нямах нерви да се разправям пак със същия тип, затова лежахме без чадър, а на третия ден си носихме наш...
Вечерта на първия ден отидох да видя баскетболното игрище. Следващата греда: 2 баскетболни коша, които бяха напреки на футболното игрище. Сиреч или баскет, или футбол. Е познай кога няма да се цъка футбол, за да има възможност за баскет. Отделно се оказа, че за спортното съоръжение се плаща, баскета беше 60 лв на час

Спортното съоръжение било безплатно, ако се ползвало в рамките на анимационните занимания с аниматор. Имаше строга програма - кога футбол, кога йога, кога тенис на маса. А познайте сега дали в програмата имаше баскет

На вечеря обяха бяха най-големите шок топки - безалкохолното не беше натурален сок и газирани, а Дерби сокчета (не ги бях чувал досега) от 11 литрови бутилки и газирани. Тва при 4 звезди. Еми сори, ама по белия свят дори и при 3 звезди НЕ-инклузив на закуска натуралния сок е неограничено количество. Съответно не знам дали някой от вас до сега е пил безалкохолен коктейл с Дерби вместо с натурален сок - и цвета, и вкуса е все едно съм разтворил на малката пастелите вътре. А не беше така, че да нямат натурални сокове - ама те били за платените коктейли
При което аз бях като Флаш Гордън на рецепцията и вече ме познаваше и вечерната смяна. Да, ама мениджърът на хотела е чак в понеделник. Няма проблем, ще изчакам дотогава.
Оттук вече ще съкратя историята, че стана малко дълга: Разговора с мениджъра беше на ниво, но неплодотворен:
За паркинга на него му било важно, гостите да има къде да паркират. А не дали е на сянка. По въпроса за методите с оранжевите пипони не каза нищо.
Плажът на хотела от другата година щял да е включен към хотела. Да видим...
За баскета трябвало да говоря с някой от аниматорите...Говори ми...
За натуралните сокове - тва го имало само в Турция в 5 звезди. В БГ такава практика нямало.
Едно нещо забравих: в нета пишеше, че само в лобито имало wireless. Викам си няма проблем, все ще има място къде да седне човек. Да, ама не. Имаше 4 диванчета, които бяха редовно заети, да не говорим, че обхвата беше повече от мизерен, защото....цялата връзка се крепеше на един Линксис рутер, който беше в бюрото на шефа, което беше на доста затънтено място. Та и по този въпрос имат кво да оптимират.
Иначе, като изключим горните моменти, мога да кажа, че хотела е много на ниво: Големина на стаите,
чистота, грижа за клинента, качество и разнообразие на храната бяха на ниво, което не съм очаклвал да видя в БГ. Да не говорим, че мениджъра и собственика на хотела ги видях в 8.30 сутринта да обикалят и да гледат къде още не е изчистено. Имаше един тип, дето обед и вечер следеше с лакмус за киселинността на басейните. Жените, дето се грижеха за чистотата не се спираха от сутрин до вечер - по стайте, около басейна, прозорците на хотела...По всяко време бяха буквално впрегнати да чистят нещо...
А кухнята....То е просто
Кухнята.....Мммммм....
Това трябва да се види! Единственото негативно нещо там са огладнелите примати, тъпчещи ядане "на камарата" или опипващи всеки един плод, за да намерят "меките"

Моето заключение за Мирамар е: Ако не сте били на хубава почивка, където да се погрижат за вас, то няма да останете разочаровани. Това си има естествено цена, но така като гледам, не съм единствения, дето е платил 100лв на легло на човек (дете е безплатно до някви години) Но ако сте малко разглезени и търсите и внимавате "в детайлите", то не е сигурно, дали няма да ви полазят дреболиите по нервите, както се случи при нас.