Има ли ефект от метрото?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли ефект от метрото?

Мнениеот shockhead » Чет 01 окт 2009 10:22

Колеги в Бургас не се почувства никакъв ефект от пускането на метрото!!!

Последна промяна от dobrin на Чет 01 окт 2009 10:27, променено общо 1 път.
Причина: Спам! Въздържай се от такива мнения!

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Сря 14 окт 2009 17:08

има ефект! аз си продадох колата, защото стана ненужна, а и пестя че е криза :Mr Green Fun
гледам сметки се правят - моя разход с метрото, до което ходя от блока си около 2 минути, и 280 за 3 спирки, който спира точно пред входа на метрото е 10 лв! с кола 10 лв ми бяха газ за 2,5 дена. много съм доволен.
направо съм супер, а и има повече място за другите да спират пред блока :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 15 окт 2009 8:14

Метрото не е достатъчно да се облекчи трафика. Цялата концепция на придвижване в София трябва да се промени. Ако и хората, работещи в една посока започнат да се комбинират и да се возят заедно също ще има значение, защото по мои наблюдения в 90% от колите сутрин се вози сам човек.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Чет 15 окт 2009 16:24

Стиви Джи написа:Метрото не е достатъчно да се облекчи трафика. Цялата концепция на придвижване в София трябва да се промени. Ако и хората, работещи в една посока започнат да се комбинират и да се возят заедно също ще има значение, защото по мои наблюдения в 90% от колите сутрин се вози сам човек.

да, с нашия манталитет - точно никога.
Мен много ми харесаха братушките - в Петербург само да застанеш някъде и започват да спират частни коли и да те питат накъде. Просто хората са му намерили начин - качваш се и даваш минимална сума на шофьора - излиза ти по-евтино от такси. Хем шофьора доволен, хем ти не мръзнеш. Само си представям как от Дружба например за центъра някой ще ти спре и да те качи така. :screwy

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 20 окт 2009 3:09

Aneto написа:Мен много ми харесаха братушките - в Петербург само да застанеш някъде и започват да спират частни коли и да те питат накъде. Просто хората са му намерили начин - качваш се и даваш минимална сума на шофьора - излиза ти по-евтино от такси. Хем шофьора доволен, хем ти не мръзнеш. Само си представям как от Дружба например за центъра някой ще ти спре и да те качи така. :screwy

Да, ама тука кооптакситата ги спряха много отдавна. Един приятел ми разправяше, че в Москва, като няма какво да прави и излиза с колата да се поразходи, и докато се поразходи качи некой, та сготви вечеря за седмицата. Ние сме си такъв народ. Некой плужек, дет не го знам ше го качвам да ми цапа стелките? Божееееееееее! И аз съм такъв. Докато мога да си позволявам да ходя на работа с кола и да си се возя сам, да не ме настъпват и да ми миришат- ще се возя сам. А и шо да качвам някой от който от сутринта ми се бъгва настроението. Като си помисля, един- два пъти за последните 4 години ми се е налагало да се возя в ГТ, имам един билет във жоба, ама той е от доста отдавна, та като се наложи си купувам за по- сигурно. Та тоя билет е от 60ст. важи ли още?

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 20 окт 2009 8:32

scuba написа:Еми аз от как го пуснаха до стадиона, съм забравил кво е кола бате... Едната спирка е на 20 метра от градината на сина ми (където искам не искам ходя всяка сутрин..) Качвам се. След 15 минути съм на Орлов мост (пробвай с кола от Люлин до Орлов мост заколко време идеш). На орлов мост си слагам слушалките, паля цигара и тръгвам през Борисовата градина. След 10 минути съм в офиса си. СУмарно с мотаенето - 30 минути. С кола под 60 минути трудно го правя. Другата далавера е, че не се занимавам с идиоти по улиците, никой не ми свири, никой не ме псува, не си опъвам нервите до краен предел и отивам на работа спокоен, а не изнервен

+ 1, - без нерви, чета си вестника, разхождам се от университета до центъра сутрин, отделно метрото ми е безплатно...

Ако си намеря паркомясто около Народния театър ще се замисля обаче... но фактът си е факт - в момента една кола по-малко в трафика - демек ефект има, колега росу :deal

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 24 окт 2009 4:48

Има ефект дори за тези които не го ползват. Миналата седмица минах в 12:30 на обяд по жълтите павета пред ЦУМ. По това време нормално седя по 10-15 минути на светофара, даже на обратно и повече. Е.....сега посока Люлин минах на втория светофар, на връщане на първия... Нормално - и мене да ми вършеше работа щях да го ползвам, но до моя квартал няма да дойде скоро.

stefo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefo » Пон 26 окт 2009 19:01

Днес се возих на метрото от Вардар до Младост и после до Обеля по работа и обратно до Вардар. Полупразно метро. Ефект за мен няма засега.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 26 окт 2009 19:20

stefo написа:Днес се возих на метрото от Вардар до Младост и после до Обеля по работа и обратно до Вардар. Полупразно метро. Ефект за мен няма засега.

Е зависи по кое време си се возил ;)
Според мен има полза от метрото ;)
А и тепърва смятам, че ще се научат хората да го ползват, особено ако направят метростанцията при началото на Цариградско, дето се смята да бъде с паркинг за няколко хиляди коли. Така доста хора от провинцията, ще могат да се възползват и няма да задръстват движението ;)

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 27 окт 2009 14:39

stefo написа:Днес се возих на метрото от Вардар до Младост и после до Обеля по работа и обратно до Вардар. Полупразно метро. Ефект за мен няма засега.

Ти в колко часа си се возил? Щото аз се качих в 9 без 20 на Вардар в посока Ж. Кюри и беше претъпкано до невъзможност. А трябва да се има предвид, че по това време са на 3 минути.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 27 окт 2009 16:09

Според мен ефект от метрото също има, в положителен аспект. Като аргумент за това ще кажа, че от юни тази година започнах да пътувам с метрото от Обеля до центъра. Допреди месец на паркинга на метростанцията (откъм Обеля 2) имаше място винаги... сега, дори рано сутрин, целият паркинг плюс околните улици и междублоковите пространства са препълнени... дори се налага закъснелите да паркират върху осевата линия...
Просто ефектът е все още твърде незначителен, за да се усети. С развитието на мрежата на метрото би трябвало трафикът да се облекчи повече..
А, да не забравя, да направят мотрисите в пиковите часове най-много на двеминутен интервал death :012:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 27 окт 2009 19:28

Живея на 20 минути пеша спокойно темпо от спирката на метрото на Г.М. Димитров ...... след това до Сердика стига за десет минути ..... половин час и левче и имам достъп до 90% от градските ресурси от който имам нужда .....на всичкото отгоре не пътувам в час пик и метрото е полупразно..... няма как да предпочета кола при това положение .... :) при все, че миналата година ходех от Овча Купел до Черни Връх, 7 километра пеша до тогавашната ми месторабота.... сега е страхотно просто :)

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Сря 04 ное 2009 21:40

Дашо написа:
stefo написа:А и тепърва смятам, че ще се научат хората да го ползват...

ти го казваш в друг смисъл, ама мене ми прави впечатление как повечето хора само като чуят, че наближава мотрисата, и веднага се лепват на ръба се едно ще спринтират за медал всеки момент, а пък други почват да ходят по метрото се едно има само 1 врата и я гонят точно през нея да се качат - тия са ми най-смешни :)
но като се комбинират двата типа индивиди, някой път може да се получи доста опасна ситуация..

а и друго - мн се дразня сутрин особено като закъснявам за лекция и трябва да слаломирам по ескалатора, да моля да ми правят място да мина, да се извинявам и тн.. толко ли е трудно да се сетиш, че като всички стоят вдясно, а само ти стоиш от ляво и си приказваш с некой, може да пречиш

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 05 ное 2009 9:07

Като закъсняваш за лекции слизай по стълбите :D Аз затова не се бутам на ескалатора, защото той винаги е фрашкан, а като си на стълбите и видиш мотрисата да идва можеш да спринтираш.

Потребителски аватар
ace_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ace_ventura » Нед 08 ное 2009 13:49

Живея в Лагера, и шанса да ползвам метрото за момента е мн малък. Но мога да кажа че, дори и аз имам полза от него. Всяка сутрин пътувам в посока университета, и мога да споделя че, от това лято трафика по Левски ми се струва по малък. И на кръстовището на "попа" и на университета се чака по малко. Нз каква е причината, защото бул. Левски не покрива линия на метрото, но е факт.

Върни се в “Пътеводител”