Летящия зад теб може да те вкара в болница или дори да те прати на ония свят и избора си е твой дали ще го пуснеш или не.Претърпявал съм два удара отзад с 100км/ч (аз спрял и в двата случая) и вярвай ми,само в огледалото отзад гледам,дали ще се появи някой "рацер",който иска да мине през мен.Нищо няма да ми стане да отбия и да си мине,като бърза,както и на всички вас.На колегата ми,майка му,още се влачи по операции на очите,понеже има усложнения след катастрофа (окото иазпада от орбита заради резкия удар) и е дала вече една торба с пари (3500 струва всяка операция) и още не може да се оправи...да те удари отзад за него струва 5 контролни точки и 100лв ,от гледна точка на закона...само дето камшичния удар в подглавника на седалката и другите неща,произтичащи от удара,са си за твоя сметка...ти няма да можеш да си затваряш багажника без ритник,ти ще можеш да си заклещиш ръката в луфтовете между капака на багажника и калника,ти ще ходиш 3 месеца на работа с автобус,докато ти направят колата,после ти ше гледаш,че върви на една страна и оставя 4 следи в снега...е не е ли по-евтино да се мръднеш просто да си прелети и да се оправя в живота,както знае...или сте твърде големи мъже,за да отстъпите?
Очаквам сега всеки да каже сега,че и неговата кола ще се смаже и т.н...то че е така,така е,ама това нито ще ти оправи здравословните проблеми,нито ще ти оправи колата,нито ще те топли в автобуса,докато отиваш на работа...
Същите неща важат и за специалистите,които приемат навътре това,че някой им е направил забележка за поведението им на пътя и после нарочно минават пред теб и набиват спирачки до дупка.На мен със служебната кола,ми струва точно 5 контролни точки и 100лв (максимум и 20лв за два нови мигача) да видя какво возят в багажника и да им създам проблеми,колкото дори не предполагат,като горе изброените при удар отзад,така че е силно малоумно да излезеш пред някой и да набиеш спирачки,защото ако аз лично видя,че е нарочно,няма и да се опитвам да спра,всичката газ и право напред,за може да си платя с кеф 100-те лв акт,ама да направя колата на баница,а не само да я одраскам и пак да платя същата сума...кеф цена няма

Като говорим за закони - никой не гледа дали е на улица с предимство,масово из София по големите буеварди няма знаци,че те са с предимство,както и на тесните улички в страни от тях,че са без предимство и в даден момент аз излизам от улица дето дори не и знам името на големия буевард и съм десен и дори да ме ударите,вие сте виновни...не се сетига до там,понеже хората имат едно на ум,че не би трябвало да са са предимство,ама един мой познат така удари точно пред Патиланци една девойка,която излиза от пряка и виновния беше той,понеже никъде на буеварда няма знак,че той е с предимство,както и тя няма,че не е с предимство.Така че има случаи,когато според закона,не по-широката улица е с предимство и това не е лошо да се знае и да се съобразява.