Зелена карта за Гърция

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Зелена карта за Гърция

Мнениеот icoico » Нед 08 май 2011 11:03

Всички,или почти всички застрахователи предлагат отстъпка в премията при условие,че колата няма да напуска България.Колкото и странно да изглежда, много хора не се замислят,че излизайки в чужбина с такава клауза в договора практически се движат без ГО, и че при евентуално произшествие по тяхна вина работата става дебела...

Потребителски аватар
100qn40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 100qn40 » Пон 09 май 2011 8:11

Layer написа:По малко се стягайте,там не е като тук:
На всеки ъгъл да те спират и да викат кво правим сега.

Дятото ми живее там 12 г. и никога не е имал книжка или каквато и да е застраховка на мотора.
Блъскал се е,спирали са го куки и продължава да си кара.
До сега е платил само една глоба,казал че си е забравил документите mhihi

Но аз винаги като ходя съм изряден за да ми е мирна главата.
Тъй де, като нямаш 30-40 лв за з.карта къде си тръгнал в чужбина.

20-30-40 лева защо трябва да се дават, ако не е необходимо и да се пълнят гушите на застрахователите? По твоята логика като ходим в Гърция може да не си носим и документите :) и да очакваме да имаме същия късмет като на "Дятото" ти :) Мисля, че този форум е за това да се обсъдят нещата и да се вземе най-правилното решение :) С тези 30-40 лева ще ти е половината път до Гърция ;)

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 09 май 2011 11:10

100qn40 написа:
Layer написа:......

Мисля, че този форум е за това да се обсъдят нещата и да се вземе най-правилното решение ;)

Точно за това си казвам мнението и практиката.
Даже вчера пак щях да тръгна за Атина,но се отлага за няколко дена.
Там полицайте не са като тук, не те дебнат да те глобят(кво правим сега).
На никой не казвам да тръгва без документи,напротив казвам че за 30 лв не си заслужава да се прави на луд.
Ама ти четеш между редовете,верно защо да ги дава тея пари.
Там 2 бири и една порция калмари са 30 лв,затова казвам къде си тръгнал ,ако от сега не ти стигат парите.
Демек ако искаш да пестиш ,тръгвай с колелото. :screwy

Ombre1
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 2E 1994

Мнениеот Ombre1 » Пон 09 май 2011 23:13

http://www.sdi.bg/web/page.php?id=55 "Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия." ми че тя ГО имала покритие и в страни извън ЕС и то без сертификат ЗК :lol: :beer

Потребителски аватар
kukulom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kukulom » Пон 09 май 2011 23:20

аз се прибрах в събота от гърция ходих за втори път тази година без зелена карта но от гърция исках да влезна в македония и без нестава

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 10 май 2011 1:07

Ombre1 написа:http://www.sdi.bg/web/page.php?id=55 "Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия." ми че тя ГО имала покритие и в страни извън ЕС и то без сертификат ЗК :lol: :beer

Като ще пускаш цитати, пускай всичко :beat_butt2

http://www.sdi.bg/onlineInsurance/showN ... offerInd=0

1. Безплатен сертификат за пътуване в чужбина

За да е валидна застраховката на територията на чужди държави се издава сертификат "Зелена карта", попълнен на латиница. При Булстрад този сертификат е безплатен. Той се издава при условие, че застраховката е платена еднократно или са платени всички оставащи вноски.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 11 май 2011 15:23

Muncho написа:
Ombre1 написа:http://www.sdi.bg/web/page.php?id=55 "Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия." ми че тя ГО имала покритие и в страни извън ЕС и то без сертификат ЗК :lol: :beer

Като ще пускаш цитати, пускай всичко ...

Интересното е, че в посочения линк цитираният текст не съществува...или аз недовиждам? :roll:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 11 май 2011 16:51

Хмм.. явно се отваря само със съответната юзер сесия. Както и да е... отива се тук http://www.sdi.bg/onlineInsurance/calculator.do
цъка се някаква оферта с международна валидност и след това се клика върху забележките. Там излиза горния текст.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 11 май 2011 19:20

Muncho написа:Хмм.. явно се отваря само със съответната юзер сесия. Както и да е... отива се тук http://www.sdi.bg/onlineInsurance/calculator.do
цъка се някаква оферта с международна валидност и след това се клика върху забележките. Там излиза горния текст.

Неее,имах предвид този текст:
"Освен в държавите от ЕС, застраховката има покритие без да се издава сертификат и в Швейцария, Лихтенщайн, Исландия и Норвегия."
,който не виждам никъде в посочения сайт.За сметка на това пак там прочетох следното:
...Обикновено застрахователите предлагат две тарифи. Основната се прилага за всички МПС, които няма да напускат територията на Р. България, а втората, когато МПС ще напуска страната.

В случай, че полицата за „Гражданска отговорност” е сключена с валидност само за територията на България, е възможно доплащане, което разширява покритието на застраховката и я прави валидна на територията на Европейския съюз и/или други държави....

Доколкото съм запознат,около половината сключени у нас застраховки ГО са на разсрочено плащане,което би трябвало да означава, че не покриват щети извън територията на Р.България?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 12 май 2011 0:03

Kакто и да го въртите и сучете ТРЕБЕ си зелената хартийка и толкова. Понеже ако я нямаш и стане ПТП в чужбина дори и в Румъния или Гърция и си виновен ше усетиш как ти никнат още едни макари. Така ти го нацепват че ум да ти зайде. Понеже като сключваш полицата като кажеш че ше караш само в България се и подписваш на декларация че няма да напускаш страната със автомобила. И спокойно застрахователа те праща да му вееш под вода докат исъхне. А като имаш зелената хартийка е друга бира вече каквото и да стане застрахователя дето я е издал ше плаща.
Така че колеги по-добре някой лев повече ама по-спокойни от колкото на тръни в чужбина понеже всичко се случва. Еле па у Румъния тия карат като невидели там освен отзад отпред и отстрани може да очакваш удар и отгоре и отдолу такива магьосници са :evil:

Потребителски аватар
100qn40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 100qn40 » Чет 12 май 2011 8:57

Ще хода сега в петък ще питам застрахователя и най-вероятно неговия отговор ще е да си направя, в което не се съмнявам, но за 20-30 лева ще ги дам, за да ми е мирна главата :) В събота ще дам отговор какво съм направил и как съм тръгнал :) Благодаря на всички за съдействието ;)

Потребителски аватар
100qn40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 100qn40 » Съб 21 май 2011 9:26

Изкарах си зелена карта, но никъде не ми я искаха. Нито на българската, нито на гръцката граница. В Гърция не видях нито 1 полицай, но все пак карах навсякъде по ограниченията и спазвах всички видове знаци. Всеки може да си направи своя избор... Успех на всички и благодаря за активността на темата :)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 21 май 2011 12:10

100qn40 написа:Изкарах си зелена карта, но никъде не ми е искаха. Нито на българската, нито на гръцката граница. В Гърция не видях нито 1 полицай, но все пак карах на всякъде по ограниченията и спазвах всички видове знаци. Всеки може да си направи своя избор... Успех на всички и благодаря за активността на темата :)

А какво ти каза застрахователният агент все пак?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 21 май 2011 12:23

Кой е казал че не търсит зелена карта!? Това че не са я искали при границата не означава че не трябва да имаш такава!
В Македония, още на границата я искат, ако я нямаш, не те пуЩат, и обратно в Булгаристан!

Предпочитам да я имам и да не ми трябва, отколкото да я нямам и да ми потрябва :dummy:

Ombre1
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 2E 1994

Мнениеот Ombre1 » Съб 21 май 2011 21:23

Всеки измамен застраховател(а те всички са такива) ще ти каже че ти трябва Зелена Карта :),да не говорим че и тук във форума може да има някой такъв регнат :D :D :D.

Върни се в “Пътеводител”