Глоба в Гърция за монтиран отзад теглич?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: Глоба в Гърция

Мнениеот Aprilia » Вто 03 юли 2012 13:38

haga написа:Значи ,когато се пътува в Гръцко трябва да си демонтираме(сваляме) тегличите на калите ,ако не се използват?
Това го няма в Европата,а само там.

Има го и на някои места в Европа, във Франция например, ако стане катастрофа и другия е виновен ще ти плащат само 50% от щетите заради теглича. Това ако е оригинален и има евротабела, ако няма евротабела навсякъде ще имаш проблеми :wink:

Dembel
Автомобил: VW Passat 1.9 TDI
Двигател: AFN 2000

Мнениеот Dembel » Вто 18 сеп 2012 12:24

Да се оплача, пък и вие да си знаете.
Отнесох глоба в Гърция за това , че комбито ми било натоварено така , че нямало видимост през задният прозорец, въпреки че страничните ми огледала са си налични и си имам видимост повече от колкото ако карам баничарка или бус. Бях метнал един сак върху щората отзад и за това ми написаха фиш за 80 евро. Остави друго ами и няма как да се плати, ако пътуваш по-късно вечер, защото пощата където се плаща има работно време. Или трябва да спиш там или да се връщаш за да има платиш за заяждането. Та за всичко могат да си те "изпраскат".

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 18 сеп 2012 15:34

Моляяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя?????
Тва е безумие, бе, ако е вярно.

Освен това, преди няколко седмици ходих с аванта, на който щората не можеше да се опъне, поради наличието на багаж ...

Тия как им регистрират служебните коли. Какво пише на тая глоба, я снимай и качи.

Dembel
Автомобил: VW Passat 1.9 TDI
Двигател: AFN 2000

Мнениеот Dembel » Чет 20 сеп 2012 16:57

Ами на чист гръцки е ще я кача! Цитират чл.38 от техния закон , то общо взето това се чете 38 и 80 евро....

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 30 сеп 2012 22:55

Нормално, аз тая страна съм я зачеркнал като дестинация....
:screwy
Тия само нас си ни клатят, а ако спрат византиец за същото, ще се развика на мангалски и ще го пуснат без нищо :bowdown :012:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 30 сеп 2012 23:09

Тази седмица ходих натам. Комшиите съвсем са се разпасали, това ограничения на скоростта,забрани за паркиране и прочее за нищо ги нямат. А, и тва го видях също, полицай се опита да спре един от досадните мотореткаджии, защото се опита да мине по улица в ремонт. Попсуваха се известно време и мотореткаджията отпраши :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 07 фев 2013 9:46

И аз отнесох глоба в Гърция - за непоставен колан на задната седалка :screwy
Глобата е 80 евро ако се плати до 10 дни е 40. Проблема ми обаче е че ми задържаха книжката и талона на колата. Трябва ли да уведомявам някоя институция тука че са ми отнети в гърция? И дали ще ми ги пратят или трябва да ходя да си ги взема?

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 07 фев 2013 10:04

:36 :a070

Потребителски аватар
mladen0101
Автомобил: polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот mladen0101 » Чет 07 фев 2013 10:38

Ще си позволя един съвет по добре си изкарай нова книжка от БГ и карай с единия талон.Доста колеги така постъпват тука(тези дето нямат документи за престой)кой е луд да им налива кинти на малаките,особенно ако си турист.Имам познати със глоби от 2000-5000 евра,заради непознаване на закона от страна на гръцките полицаи,познай дали са ги платили.Абе те тука ни питат къде са ни печатите на паспортите при преминаването на границата :dontknow какво да коментирам повече.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 07 фев 2013 10:55

Глобата ще си я платя, понеже поне 1-2 пъти годишно ходя до гърция и мога да имам проблеми. Въпроса е с документитете какво да правя. Аз и талон и книжка мога да си изкарам нови, въпроса е има ли законен начин да си ги получа без да ходя до там? Интересно че в фиша или каквото е там пише че са ми отнели и номерата на колата, а в същност не са. Чудя се дали да не се разкарам до там да си ги поискам :mhihi

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Чет 07 фев 2013 11:54

Айде и аз да питам, преди 3 години г/д ме спряха в Гърция с превишена скорост, хората се оказаха мега разбрани и ми написаха минималната глоба (40 евро) въпреки че карах с МНОГО над ограничението :icon_redface но им обясних че бързам за ферибота и се смилиха :icon_smile Въпроса е че ми дадоха глобата и не ми задържаха никакви документи пуснаха ме да си ходя, това става в 8 часа вечерта, съответно нямаше отворена поща да платя глобата и се качих на ферито и заминах, от тогава не съм минавал през Гърция, въпроса ми е ако сега мина и ме спрат може ли да излезе тая глоба 40 евро от преди 3години и тя да е станала примерно с лихвите 500 евро и да ме накрат да я плащам :dontknow Имат ли някаква давност за такива глоби или ?

На всичкото отгоре бяха объркали и ми преписаха фамилията от личната карта на кирилица :icon_biggrin

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 07 фев 2013 15:37

по непотвърдена информация е вероятно да имаш проблеми

Потребителски аватар
mladen0101
Автомобил: polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот mladen0101 » Чет 07 фев 2013 17:04

Предполагам ти се е разминало нали писах имам познати с глоби до 5000 евра пътуващи всяка седмица Атина-София само на митничарите шарят и да не си се излъгал да бутнеш пари на полицай тук,само ако си поиска.Евентуално ако те задържат и те проверят в системата,но пак не е сигурно.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 09 фев 2013 17:19

При проверка на улицата ми е въпроса дали може да имам проблеми. А за фолио-то доста тъмно (90% затъмненост) наистина ли е толкова страшно ? И каква е глобата ако имам такова ?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 09 фев 2013 17:36

На познат го спират гръцките магистрални полицаи :18b И се почва, превишена скорост, заяждане от тяхна стана! Това става преди гр Серес! Взимат му талона на колата и книжката на шофьора и му дават акта със малкото сино талонче, което ти дава бонус при плащането, дефакто глобата му е 80 евро, ако има сино талонче на акта има възможност да плати само 40 евро до 3 дни! Отиде до гр Серес, плати си глобата и му казаха да мине след 10 дни да му дадат книжката и талона!
Просто се заяждат здраво с БГ коли, само такива спират, поне така ми казаха, аз не съм бил от 1 година натам! А относно Фолиото и за него се заяждат, стига да искат! Но съм виждал много хора да ти карат с фолио, даже и гръцки градждани карат и на предните стъкла с фолио! Така, че не са решили не са се заяли!

Върни се в “Пътеводител”