Как стои въпроса с пътуване през Сърбия след нова година?
За излизащите от Калотина има безмитна бензиностанция. Знам й телефона - днес цените бяха съответно 0.65 и 0.71 Евро за литър дизел или бензин.
BUFKA бачкат ли безмитните на излизане от България и увеличили ли са цените.
Аз си направих ГО в Армеец и срещу 10 лв ми издадоха същата, като на Булстрад Зелена карта - пълно покритие, без задраскваници.
Общо 143 лв (133 + 10) 

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:За излизащите от Калотина има безмитна бензиностанция. Знам й телефона - днес цените бяха съответно 0.65 и 0.71 Евро за литър дизел или бензин.
Аз си направих ГО в Армеец и срещу 10 лв ми издадоха същата, като на Булстрад Зелена карта - пълно покритие, без задраскваници.
Общо 143 лв (133 + 10)
Аз кат минах имаше само 1 български работещ в който имаха само някви кирливи цигари в наличност, затова се принудих да взема от сръбски магазин един стек Camel на цена около 12 Евро, което май е по-скъпичко от нашите магазини...
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
[quote="buFka]
е сега ми е интересно кой е прав, щото все си мисля, че Сърбия и Черна Гора няма как да влизат в безплатната зелена карта, при положение че не принадлежат към ЕС или към онова споразумение, по което примерно Швейцария се води, според което зелената карта за ЕС важи и за нея...
давайте да видиме дали съм се набутал за втората зелена карта
[/quote]
Последно се разбра че Англия единствена не е подписала споразумението в което се признава нашата Гражданска
Така че за чужбина ни трябва Зелена карта, която:1/ ако е само за ЕС-със задраскванията трябва да е напълно безплатна
, 2/ ако е и за страни извън ЕС може да струва от 0 до 150 лева в различните компании....
е сега ми е интересно кой е прав, щото все си мисля, че Сърбия и Черна Гора няма как да влизат в безплатната зелена карта, при положение че не принадлежат към ЕС или към онова споразумение, по което примерно Швейцария се води, според което зелената карта за ЕС важи и за нея...
давайте да видиме дали съм се набутал за втората зелена карта

Последно се разбра че Англия единствена не е подписала споразумението в което се признава нашата Гражданска

Така че за чужбина ни трябва Зелена карта, която:1/ ако е само за ЕС-със задраскванията трябва да е напълно безплатна

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
POLO_SPORT,
зависи от коя точка на България тръгваш. И аз се интересувам, но засега програмите /сайтовете/ за изчисляване на разстояние, определяне на маршрут и т.н. показват че през Румъния е малко по-кратко като разстояние, но пък по-дълго като време /това при оптималния маршрут, който съм избрал през Румъния - т.е. минимум планини и натоварени пътища/. За Румъния има такса за преминаване през Дунав - било то Дунав мост, или ферибот. За Югославия май отпаднаха таксите /то и за Дунав мост се говори, ама засега временно; все пак в този географски район най-дълго изкарват временните неща/; бях чел някъде /не си спомням къде/ че в Югославия имало някакви ремонти по пътищата между нашата граница и магистралата /Ниш/. Може и вече да са ги оправили. Ама колегата buFka нещо упорито си трае - може би чака да го почерпим, или да му пратим течен парафин ... /само майтап, нищо лично !/
зависи от коя точка на България тръгваш. И аз се интересувам, но засега програмите /сайтовете/ за изчисляване на разстояние, определяне на маршрут и т.н. показват че през Румъния е малко по-кратко като разстояние, но пък по-дълго като време /това при оптималния маршрут, който съм избрал през Румъния - т.е. минимум планини и натоварени пътища/. За Румъния има такса за преминаване през Дунав - било то Дунав мост, или ферибот. За Югославия май отпаднаха таксите /то и за Дунав мост се говори, ама засега временно; все пак в този географски район най-дълго изкарват временните неща/; бях чел някъде /не си спомням къде/ че в Югославия имало някакви ремонти по пътищата между нашата граница и магистралата /Ниш/. Може и вече да са ги оправили. Ама колегата buFka нещо упорито си трае - може би чака да го почерпим, или да му пратим течен парафин ... /само майтап, нищо лично !/
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gr_kanev написа:POLO_SPORT,
Няма ремонти, поне кат минах в петък...а в Сърбия си има такси, нищо не се е променило, първата такса ми беше 1050 динара, втора и трета по 390 (78 динара е едно евро горе долу)...за в бъдеще пак смятам от там да си минавам

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
buFka написа:...а в Сърбия си има такси, нищо не се е променило, първата такса ми беше 1050 динара, втора и трета по 390 (78 динара е едно евро горе долу)...за в бъдеще пак смятам от там да си минавам
buFka, тия такси не са ли за магистралата на Сърбия ? Аз имах предвид входни такси, платими независимо от маршрута през страната /каквито мисля че имаш по едно време за Югославия, или само се говореше/. Иначе и Румъния си има винетна система, а отделно май и екотакса /не съм навлязъл напълно още в дебрите .../
А, и благодаря за инфо-то !
Моята мисъл беше колегата POLO_SPORT да си прецени всичко /такси, време, други национални и регионални особености и т.н./, и тогава да решава откъде да пътува.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, таксите са за пътишата, други такси няма....а куките не са ме хващали досега, а и вече ги понаучих къде са
Иначе какво ме спря да мина през Румъния:
1. Ако изпусна ферибота губя 4-5 часа автоматично
2. Може би излиза по евтино, ама е по бавно....и без това пътувам доста, предпочитам поне време да спестя
3. *********** ** ** цигани, затова няма да мина от там никога
П.С. Моля някой да я заключи, вече установихме как стои въпроса

Иначе какво ме спря да мина през Румъния:
1. Ако изпусна ферибота губя 4-5 часа автоматично
2. Може би излиза по евтино, ама е по бавно....и без това пътувам доста, предпочитам поне време да спестя
3. *********** ** ** цигани, затова няма да мина от там никога

П.С. Моля някой да я заключи, вече установихме как стои въпроса