В Гърция съм ходил 2 пъти на Халкидики и веднъж на о.Тасос. От острова съм разочарован, по едно време и кози пасяха до хотела

. На Халкидики съм бил в Сани и Oceania Club и бих казал, че съм доволен. След това започнах да посещавам нашата съседка Турция и на Българското Черноморие няма да ми стъпи крачето за почивка НИКОГА. В Турция ходя по 2 пъти в годината (края на м.май и началото на октомври) , когато цените са невероятно ниски ( за сравнение цената ма all inclusive в 5* хотел е 55лв/ден), а обслужването е несравнимо. От миналата година запалих всички познати и съседи, които бяха доста негативно настроени, и сега се мъкнем по 7-8 коли

. Дори вече има сръдни и караници , ако се изнижем и не поканим някой
Разбира се , резервациите се правят 4-5 месеца предварително.
Що се отнася до нашето черноморие, смея да твърдя , че съм го обиколил почти цялото. До преди 5-6 години , за почивка си правехме турче от по 3 нощувки в курортче за около 2 седмици и така от Синеморец до Балчик :)
Местата, които стават за млади хора според мене са :
Да почна от споменатото Приморско - идеално за млади хора, които са отишли БЕЗ половинките си . Сравнително евтино, но пък за сметка на това отвратително и некачествено обслужване. Почти не можеш да си намериш ресторант с качествена и вкусна храна. За сметка на това в дискотеките и клубовете на плажа е пълно с пийнали момци и девойки, които жадуват да се отъркалят в пясъка ( в това число полякини и рускини) . Ако сте еднополова компания ...това е вашият курорт :)
Съвсем близо са Китен и Лозенец. Подходящо за млади влюбени гълъбчета, които ще отидат да потанцуват нощем в някоя дискотека, а после ще спят до обяд на плажа. Нормални цени и обслужване.
Малко по-на юг е Ахтопол и Синеморец. Там се намират едни от най-красивите плажове. Невероятно спокойствие и невероятна природа (поне преди 4-5 години). Ако търсите забавление, значи ще умрете от скука. Но ако искате уединение и почивка, това е вашето място. Цени нормални, обслужване също.
Да се качим нагоре към Созопол и Черноморец. така..за Черноморец забравете. Скъпо със отвратително обслужване. Едно голямо село, което си мисли, че е курорта на Бургас.Забавления ...липсват. Ако сте ръгнали за там, директно отивате в Созопол. Хотелите са на ниво, доста по-евтини , пък и има дискотеки и барове за през нощта.
Качвайки се на север отиваме в Поморие. Това си е просто нормален град, не бих го нарекъл курорт. Просто град на морето, но пък няма кой знай какви плажове.
Слънчев бряг , Несебър и Равда (което вече са едно цяло) няма да коментирам . Има достатъчно инфо. Общо взето лудница ....скъпа лудница . Единствено хубавите аквапаркове са като + .
Елените са идеални за семейни почивки.

(затворен комплекс)
Обзор и Бяла станаха хубави курорти за млади хора. Има дискотеки, хубава храна и е сравнително евтино. Няма я тази селения и простотия , като в приморско.
На Камчия и Шкорпиловци не съм ходил от над 10г. Бяха невероятно големи плажове в открито море с огромни вълни. Голяма пущош. Сега не знам какво е .
За златните си знаете.
Кранево е като Бяла и Обзор, но едно ниво надолу. Иначе е евтинджос :)
Албена си е пенсионерски курорт и дълго време май ще е .
Балчик е идеален за разходка, но не и за плажуване и почивка.
ПП: заболяха ме пръстите :D