Режат гуми в Стара Загора при паркиране

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 10 яну 2008 0:31

"Аз си спамих общо взето за моите терзания пред блока ми"

Абе ясно, ама не изглеждат основателни някой терзания. :-)
Че онзи бил отвчера и паркирал където си иска - ми какво като е от вчера? Като новобранец няма право да спира на определени места ли? :-)
Не пипал нищо - ами той е наемател! Едва ли в договора му за наем пише че поема ангажимент и за поддръжката на блока - обикновено това е задължение на собственика. И в нашия блок има наематели, тях никой не ги търси за нищо - собствениците дават пари за поддръжка и т.н. Нали това е един от плюсовете да си под наем - не се занимаваш с никакви глупости.

А бабата защо рине? Дошъл й е ред по график (кой садист я е включил в графика?) или по самоинициатива (луд умора няма)? :-)

"И принципно по закон трябва да се чисти пред блок-а"

Само тротоара. Паркинга/улицата би трябвало да ги чисти общината. Теоретично. :-)

Лично аз не рина тротоара, събираме пари и плащаме на портиер, на който това му е едно от задълженията. Това е най-цивилизования вариант между другото.
Рина понякога пред гаража си, но само ако снега е толкова много че не мога да мина, което се случва на 2-3 години веднъж.

"ако някой съсед си паркира колата от 30 години на едно място ще му паркираш нарочно"

Нарочно за да го дразня не, но ако няма други места, или другите места са с някакви недостатъци, примерно лошо осветени, с по-голям риск да те забършат - без колебание ще му спра на мястото. Колкото е негово толкова и мое. Преди 30 години ситуацията е била съвсем различна. Време му е на такъв да осъзнае че нещата са се променили.

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Чет 10 яну 2008 0:33

за съжаление все ще има и такива тъпаци който да го правят но нали знаете то не се иска мн мозък за да си тъп :lol:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 10 яну 2008 0:42

psstv18rp написа: Преди 30 години ситуацията е била съвсем различна. Време му е на такъв да осъзнае че нещата са се променили.

Не знам преди 30 год как е било но преди 15 или по-малко, пред блока имаше очертани места на които пишеше номерата на колите. Къв е бил смисъла - не знам. Места има колкото си искаш, но явно друго си е да знаеш кое е твоето

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Чет 10 яну 2008 0:48

ами колега нз в къф смисъл си го писал това обаче аз примерно като си свикна да спирам на 1 место и като видя че е заето и е кофти ... :evil:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 10 яну 2008 0:57

[quote="psstv18rp"][/quote]Абе убаво, ама мене си ме дразни и си се оплаквам. :lol: И пак казвам, не говоря за задължения, плащания и т.н., говоря чисто и просто за това да се съобразяваш с другите и не само твойта изгода да гледаш. И те така..... :idea:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 10 яну 2008 11:49

" аз примерно като си свикна да спирам на 1 место и като видя че е заето и е кофти"

Кофти или не, така е в градовете. :-) Като видиш свободно място - паркираш. Ако са повече - паркираш на най-хубавото свободно. Няма място за претенции. Днес ще си ти на по-хубавото, утре друг - съвсем справедливо е.

Това с номерирането на местата беше самоинициатива. Но през онези години колите бяха малко и се караха рядко, седяха постоянно на едни и същи места и т.н. Подобно заплюване на места, макар и селяния беше приемливо за времената на соц.-застоя, с лимити на бензина, изкуствен дефицит на коли и празни паркинги и улици. :-)

Върни се в “Пътеводител”