Писал съм :"ако не ти се налага".Разбирам те за какво горе-долу ми говориш,и моите старци живееха на село и на мен ми се налагаше често да ходя,но искам да ти кажа че при положение че прогнозите са толкова неблагоприятни -по добре вземи мерки доколкото е възможно да се запасиш с храна и лекарства,докато дава време и чак тогава да мислиш как да "обуеш" колата.
Ако искаш ми вярвай,но навремето с Москвич осмица минах 50км. с почти 1/2 резервоар в такова време и пътувах цял предиобед.Просто не си струва риска и мръзненето по пътя ,освен ако не дай боже зависи нечии живот и здраве.
Къде има сняг днес...
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Re: Къде има сняг днес...
Аз ще ти препоръчам две нови Дебици да си сложиш - не са скъпи, но не са и боклуци. Няма закъсване с тях - години наред през всякакъв сняг са ме прекарвали. Имат страхотен грип, драпат яко.
-
- Автомобил: VW T4 1996
- Двигател: AET
- Контакти:
Каквото и да са зимните гуми е добре да има и комплектацията описана от колегата samo_pechka ( вериги ;въжета; брадва; храна; загряващо ......) Големи хора сме и сме наясно че ако не се налага в криво време не се пътува :( А при Вас пътуването е по необходимост. За съжеление няма такова животно като евтино и сигурно решение :(
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
petrushkov написа:.... За съжеление няма такова животно като евтино и сигурно решение :(
има.... БДЖ, ако не се запали някъде по пътя е добре

... поне няма да умрете от студ

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
polovera_9n3 написа:
... поне няма да умрете от студ
И това не е сигурно...
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:И това не е сигурно..

В 20,30ч.хванах с един мой "набор" експреса София-Варна.От София до около Провадия влакът се е движел без проблем.Но като заседнахме в тоя район....С очите си видях как в опити да се придвижи,локомотива загребваше с престилката отпред сняг,който за секунди достигаше до челното му стъкло.Накрая се озовахме в снежен капан-докъдето можеш да видиш под светлината на фара-само бяла снежна покривка с дебелина над 50см.Няма жп. линии,няма дори храсти.Просто бяло поле.Добре че бяхме в едно купе със студентки и....като стана 24ч.,т.е. 8 март-извадиха се едни вина,едни мезета и т.н. та ми останаха само хубави спомени от това бедствие....

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
По темата, моля!
-
- Автомобил:
- Двигател:
gergeto написа:Zdravko Zankov написа:И това не е сигурно..
Сега ,четейки си спомням прословутия 08.03.1993г.Бях войник и в гарнизонен отпуск.
В 20,30ч.хванах с един мой "набор" експреса София-Варна.От София до около Провадия влакът се е движел без проблем.Но като заседнахме в тоя район....С очите си видях как в опити да се придвижи,локомотива загребваше с престилката отпред сняг,който за секунди достигаше до челното му стъкло.Накрая се озовахме в снежен капан-докъдето можеш да видиш под светлината на фара-само бяла снежна покривка с дебелина над 50см.Няма жп. линии,няма дори храсти.Просто бяло поле.Добре че бяхме в едно купе със студентки и....като стана 24ч.,т.е. 8 март-извадиха се едни вина,едни мезета и т.н. та ми останаха само хубави спомени от това бедствие....Така че и БДЖ не е 100% гарнция за нормално пътуване.
само пихте ли.......?

Последна промяна от hooligans на Чет 05 яну 2017 11:11, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш официално предупреждение.
Причина: Получаваш официално предупреждение.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
И аз това питам-само пихте ли
. Иначе по темата-в момента в Русе превалява дъжд,времето е спокойно.

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Във Враца снега е малко, но подухва. Не е студено, около нулата.
- geleznia1
- Автомобил: golf 4
- Двигател: 1.6 SR 98
В Плевен вали нещо между сняг и дъжд.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Тая тема явно ще е най-актуалната в следващите часове(не говоря за студентките... ,те са за петъчния спам..
), та..в Шумен си вали като по учебник-почна с дъжд ,обърна на сняг,в момента температурите почват да спадат от положителни към отрицателни-вятър няма грам.Очертва се "приятна" нощна картинка-замръз ,ледена пързалка,студ и т.н.Не се ориентирайте за пътуване в нашия регион,ако крайно не ви се налага.

- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
В Монтана е същата картинка...сякаш няма 300+км разстояние. 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Във Велинград тихо, -1 градус и трупа по малко. Който утре идва на спа през дефилето да има предвид, че ще е заледено на някои завои
Заглавие от вестник "НАроден глас"
http://www.blitz.bg/obshtestvo/snegt-za ... 76962.html
Снегът започва да парализира страната! Ад на "Тракия", образуваха се колони от коли!!!
По- надолу четем:
...Три снегорина чистят и в трите ленти на АМ „Тракия” между София и Пловдив, предаде TrafficNews.bg. Зад тях вече са се образували километрични опашки, като колите не могат да вдигнат повече от 30-40 км/ч...
Махнете снегорините!!! Пречат на трафика!

Заглавие от вестник "НАроден глас"

http://www.blitz.bg/obshtestvo/snegt-za ... 76962.html
Снегът започва да парализира страната! Ад на "Тракия", образуваха се колони от коли!!!
По- надолу четем:
...Три снегорина чистят и в трите ленти на АМ „Тракия” между София и Пловдив, предаде TrafficNews.bg. Зад тях вече са се образували километрични опашки, като колите не могат да вдигнат повече от 30-40 км/ч...
Махнете снегорините!!! Пречат на трафика!

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Нали искаха чистене като по учебник.....еми ще карат по чиста магистрала....ама с 40 км/ч