! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Petrohan1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Petrohan1 » Пон 16 юли 2012 15:26

Та карам си аз в един хубав следобеден неделен ден от Берковица към София през Петрохан(чудесен...за оф-роуд любителите), пътя е осеян с много дупки и единствено откъм Костинброд може да се кара малко по-силно Та на една права малко преди предпоследното спускане за Костинброд карам си аз със 90-100 и гледам пред мен на 50-60 м две големи дупки в дясното платно (от тези, които няма шанс да минеш през тях и да се разминеш без последствия)и опитвам се да не вляза в тях и карах по-средата, през това време някакъв "чичка" с побеляла коса и червена Дачия или нещо такова, беше се толкова забързал, че щеше да ми влезе направо в багажника и не се отказа, а точно на двете големи дупки ме изпревари и през цялото време си държеше яко клаксона. Возеше някаква лелка с него и вероятно затова се беше развихрил. Та ако посещава тия форуми има много по-здрави от мене. Хубаво, че се успокоих и не го спрях на КПП-то на Люлин да го разведря от жегата. Аман от такива идиоти!

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пон 16 юли 2012 16:43

[quote="Petrohan1"]към София през Петроханquote]

Колега аз миналата седмица в Четвъртък се прибирах и имаше някаква по-дълга права отсечка и пред мен некъв излезна с едно Браво и караше с 50 и аз тръгвам да го изпреварвам като от 4-та свалям на 3-та скорост ,изпреварването завърши с над 160 км/ч (Селянина от СО) твърдо се беше решил да не ме пуска,но силиците на Фиятчето му бяха само толкова ,пълен Идиот и да ти кажа,аз се зачудих,дали да не слезна да го питам какъв му е проблема ...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 16 юли 2012 19:17

Тоя идеот, че натиснал докато го изпреварваш, ама ти с кой акъл го изпреварваш при 160, не можа ли да върнеш газта и да се прибереш зад него като виждаш каква е хавата :screwy

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 16 юли 2012 21:29

К.Одаджийски написа:Тоя идеот, че натиснал докато го изпреварваш, ама ти с кой акъл го изпреварваш при 160, не можа ли да върнеш газта и да се прибереш зад него като виждаш каква е хавата :screwy

... ами не е чел м/у редовете като е взимал книжка...просто е искал да се докаже колко е "Голям" :!:
Щастливия край е ,че всичко е завършило без "попълване на бял ред в черната статистика..." :!:

Потребителски аватар
eminem94
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пон 16 юли 2012 21:43

К.Одаджийски написа:Тоя идеот, че натиснал докато го изпреварваш, ама ти с кой акъл го изпреварваш при 160, не можа ли да върнеш газта и да се прибереш зад него като виждаш каква е хавата :screwy

Човек въобще не ми е минало това през главата,просто гледах да завърша изправарването преди завоя (но вече ще имам едно на ум и като спре некъде г-н бързак .... ) .

Последна промяна от eminem94 на Пон 16 юли 2012 23:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 16 юли 2012 22:49

И на мен много често ми се случва да тръгна да изпреварвам такива боклуци.
Карат с 60, тръгна да ги изпреварвам и ускоряват до прекъсвател, прибера се зад тях, пак 50.
:banghead:

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Вто 17 юли 2012 9:10

hooligans написа: ...Карат с 60, тръгна да ги изпреварвам и ускоряват до прекъсвател...

В България на всеки му се е случвало, но има лек - започни да се приближаваш до него и гледай как набива спирачките, защото пари за ремонт - няма.

Petrohan1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Petrohan1 » Вто 17 юли 2012 9:29

И в тоя ред на мисли да си споделя, преди няколко години на връщане в неделя следобяд от Бургас на двупосочния път след Карнобат...колона автомобили и в двете посоки скорост между 70 и 100...и по едно време усещам, че някакъв тузар на 50-100м зад мен се е набрал в насрещното и изпреварва с мръсна газ(беше с Мерцецедес S500)...и в момента, в който профучава покрай мен (караше поне с 160км)в отсрещната лента една лада 6-ца излезе от пътя и почти се заби в дърветата, радващото беше, че всичко се размина и имаше място където да отбие човека без последствия. А този с Мерцедеса въобще не намали, камо ли да спре и да се прибере в ленатата, а участака беше прав и имаше идеална видимост.
Просто оставям коментарите на вас, че на мен ми е трудно да намеря епитетите!

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 17 юли 2012 9:30

За мен това е излагане на човешки животи на опасност, когато тези "шофьори" се опитват да попречат на изпреварващия автомобил да се прибере ( отсреща идва завой или друг автомобил ). В такива случаи водачите на изпреварваното средство правят опит за предумишлено убийство.И защо? За да покажат колко им вървят бънгиите и да направят един "ластик" . После като отидат в кръчмата да разправят как са се гаврили с някой голф да речем. Направо нямам думи.За тези пък които изпреварват в завой без видимост направо не знам какво да кажа... бързат за оня свят, но за беда повличат и невинни.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 17 юли 2012 15:57

На 30 март 2011 в 7 и 30 сутринта - медицинска сестра на 36год бърза за работа в Пазарджик и спуска от Пещера със 120км/ч, изпреварва колона от три коли в десен завой без видимост.
Резултат - челен удар в една жигулка с която двама мои колеги отиват на работа / трябвали са им 100м за да се отклонят от пътя към местоработата/.
Крайният резултат - две погребения на петдесет годишни мъже и един счупен крак на госпожата.
Присъда условна - мотив за присъдата - инфаркта, който била получила шофьорката.

b0bituy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b0bituy » Вто 17 юли 2012 23:32

vladovelin написа:На 30 март 2011 в 7 и 30 сутринта - медицинска сестра на 36год бърза за работа в Пазарджик и спуска от Пещера със 120км/ч, изпреварва колона от три коли в десен завой без видимост.
Резултат - челен удар в една жигулка с която двама мои колеги отиват на работа / трябвали са им 100м за да се отклонят от пътя към местоработата/.
Крайният резултат - две погребения на петдесет годишни мъже и един счупен крак на госпожата.
Присъда условна - мотив за присъдата - инфаркта, който била получила шофьорката.
И какво от това, че овцата е получила инфаркт ? Нямам думи просто, такава трябва да си лежи едно 20-30 годинки на топло за да и дойде акъла в главата... Аз ако съм на роднините жива ще я погреба, да**а и к***ата, бързала за работа :censored: :censored: Извинявам се за поста ама ми писна такива да се разминават без никакви последици... Мен ме блъсна една лекарка на пешеходна пътека и накрая ме изкараха мен виновен... Да не казвам професиите на тези които които ги наредиха да направят тройната експертиза :censored:

И да не съм офф, днес един олигофрен можеше да остане без врата ако не беше инструктора ми. Спрял на 15-20 метра преди пешеходна пътека и когато бях до задницата на колата му всичко си беше точно до момента в който не погледнах към пешеходната пътека и инструктора в същия момент ми нави волана на другата страна за да не му отнеса шибаната врата... Карах с 25-30 макс, ако карах с 40-50 можеше да остане без врата :censored: Толкова ли е трудно да си използват огледалата по предназначение...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 18 юли 2012 1:03

Днес поне трима идЕота караха с по един фар...Е,колко да струва една крушка да му се невиди :beat_butt2
Ако е някой черен дръгел в тъмницата го мислиш за мотор,а то кола :bishop

Потребителски аватар
eminem94
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Сря 18 юли 2012 2:58

Благовест написа:Днес поне трима идЕота караха с по един фар...Е,колко да струва една крушка да му се невиди :beat_butt2
Ако е някой черен дръгел в тъмницата го мислиш за мотор,а то кола :bishop

Колега аз в момента съм във Велинград,за 10-15 км градско каранее да съм се засякъл с над 150 МПС-та ,от тези Н бройки авотомобили 99% са с неправилно регулирани фарове и яко ме кьоравят .... Трябва като се минава ГТП да изпозлват и машинките за регулация на фаровете !

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 18 юли 2012 9:18

Вчера следобед (~16 часа) щях да стана неволен свидетел на ПТП вероятно с фатален край...
На околовръстното, приблизително ей тук:

Изображение

млада жена пресича на пешеходна пътека в посока кв. "Овча купел 2".
Водач, движещ се в посока ПоршеБГ - Запад, я вижда и примерно си спира.
Зад него обаче, тупан със Сеат Ибисъ и още 3-ма съ-тупана, решиха, че не може то така и изпревариха спрялата първа кола.
Как в последния момент тоя урУд изви и не преметна жената през капак/таван - не можах да разбера нито аз, нито той.
Обаче веднага почна да маха и пЦуе, явно.
При все, че си е виновен отвсякъде...

Неам нерви, неам думи... :banghead:

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Сря 18 юли 2012 11:51

Един изрод със служебно Айго направи същия подвиг тази сутрин на бул.Стамболийски, на пешеходната пътека до МОЛ ъф София.
Пожелах му да се челоса с още някой такъв бързак като него.

Върни се в “Пътеводител”