! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Kuncavia » Вто 31 юли 2012 16:41

Голяма част от задръстванията се получават точно от такива тарикатчета. Затова лятото с моторо, пък зимата и аз съм тарикат :screwy Принципно си набелязвам квартални маршрути и избягвам големите кръстовища, но понякога се налага да се направя на "гей"...

Потребителски аватар
Mhz
Автомобил: m440i
Двигател:

Мнениеот Mhz » Вто 31 юли 2012 17:27

Kuncavia написа:Голяма част от задръстванията се получават точно от такива тарикатчета. Затова лятото с моторо, пък зимата и аз съм тарикат :screwy Принципно си набелязвам квартални маршрути и избягвам големите кръстовища, но понякога се налага да се направя на "гей"...

Голяма част от задръстванията се получават заради изчерпания ресурс на пътищата, тарикатчетата по ГТП дето само прибират парички и дават стикерчета, иначе ако се следят вредните емисии сигурно едно 70% от колите ше застанат на трупчета. Отделно другите тарикатчета в общината дето нищо не правят ,пресния пример е тъпия мост над Ляпчев дето го строиха 5 века и изсраха светофар под него , ЗАЩО? Такива тарикатчета по светофарите са най-малката болка в момента. Но това е много различна тема.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 01 авг 2012 19:40

ping23 написа: .....

Евала , пич .......... продължвай да караш така , пожелавам ти УСПЕХ!!!! Няма как да ме убедиш , че не засичаш никой и не бавиш средната колона ! Чудя се , дали изобщо е необходимо да ти отговарям , та нали ти си от БЪРЗИТЕ типове. Мисля си , че никой от богоизбраните , които си мислят , че са нещо повече от нас , малоумниците спазващи закона , чакащи по 30 минути на светофар , спиращи на пешеходни пътеки , карайки по ограничения и т.н. ..... няма да проумеят драсканиците ми ..... та нали ВИЕ сте над нас бе :applause: :applause: :applause: :applause:

И понеже се чудиш да ти споделя. Клипа го направих , щото или трябваше да снимам и да се забавлявам или да счупя на първия циганин главата /или той мойта , но тва е риска на професията/. На тия , дет са им тесни улиците имам предложение или да се качат на мотопеди и колела или да се седят вкъщи!

Не съм от КАТ /успокои ли се?/ .... и последно ти отговарям на остроУмното въпросче:

-"""Някой от участници 1,2 и 3 да ти попречи на теб конкретно?"""
-ДА! Циганин номер едно забави моята колона при зелен светофар , селяндур номер 2 се опита да ми влезне във вратата 2 метра преди клипа , а г-н.ТесниСаМиУлиците номер 3 на два пъти се опита да ме засече и да се бутне пред мен!!! Дано ти е станало ясно , че в стила ти на каране има нещо сбъркано . Винаги е първа кола /браВО!!!/ , пилажи и на никой не пречиш а?

Сега селяндурите правят друго там , отсреща от лентата за ляв завой минават направо. :063: :063: :063:
Не си прави труда да ми отговаряш , знам че и това е НОРМАЛНО!

Елементарен пример...ти си в магазина , на мен тоя МАГАЗИН ми се вижда тесен и се бутам пред теб от дясно на касата...кво праиме? нормална ситуация нали?

Последна промяна от Exell на Сря 01 авг 2012 21:02, променено общо 5 пъти.

master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master_gamgee » Сря 01 авг 2012 20:29

колеги, не се карайте - и без това по улиците достатъчно се нервим...то не че няма защо, ама като се замислиш има ли смисъл, само си тровим здравето и нервите, а който не се е научил да се съобразява, няма как да стане - и тук не говоря за спазване на закони, ясно е че всички нарушаваме в един или друг момент дадено правило, ама е важно като нарушаваме правилата, поне да го правим безопасно за себе си и околните...
...не като ръждясалия търновски пасат който щях да хакна днес, когато ми сече пътя толкова рязко че аз дори нямах време да реагирам - хубаво все пак че оня караше прекалено нервно и отиде да се хакне в един друг (ама не успя). Та ситуацията е - правя аз обратен завой, тръгвам в ускорителната лента (след като съм се огледал) и след това (пак след оглеждане) внимателно (но не и бавно) отивам в лява лента. Зад мен (но в дясна лента) кара въпросния пасат и без никакви сигнали рязко ускорява, сече ми пътя, но не остава в моята (лявата) лента, а се бухва вляво в ускорителната (която още не е свършила) и оттам пък рязко отива пак в лявата лента, като сече пътя на друга кола, която караше пред мен. Уточнявам че това се случва в града, където както знаете ограничението е 50км, аз карах с малко над 60 (другите около мен също), значи правете сметка за пасатчето...

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Чет 02 авг 2012 8:18

Тази сутрин, на пешеходна пътека на ул.Одрин, пред детска градина! Една кола спря на пешеходец и поредния олигофрен с една умряла от скръб Вектра тръгна да го изпреварва. Добре, че човечеца на пътеката се усети какво ще стане и спря в последния момент, а онзи тиквеник спря върху пътеката.
Колко тъп трябва да си, за да тръгнеш да изпреварваш колата пред теб, когато виждаш, че има пешеходец и, че тя спира той да мине :banghead:

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Чет 02 авг 2012 21:55

За една бройка и нямаше да бъда вече част от този форум,част от този Свят . Карам посока от пазара Шабан към Домко .На Светофара на Домко ме хвана червено спирам си аз,и чакам:Загледах се аз аджеба отсреща до Домкото на булеварда (посока тунела имаше 7-8 коли спрели,викам си ебати верижната катастрофа,но ми стана интересно,защото всичко хора се бяха събрали на 1 място) ... Още ми свети червено и чакам ,НО на тези които се движат по бул.Царица Йоанна и на тях им светка червено,следствие на което пуска левия завой . Хората които бяха на Царица Йоана си направиха левите завой и вече идва наш ред,но аз пак съм се загледал към наредените 7 коли на аварийки,шофьора до мен също на там гледаше,а зад нас намяше други коли,светва ни зелено и 2-3-4 секунди след като светна зелено аз тръгвам да потеглям,следствие на което и автомобила до мен потегля,той ми е от лявата страна (аз бях в дясната лента),вече навлизайки в кръстовището,с периферното си зрение виждам едни фарове да летят към мен и веднага набих спирачка,няма и секунда,след като спрях пред мен прелетя няква "КУРВА" с една червена Тигра която караше поне с 80 + да не кажа и повече ... Ако не бях видял тези фарове които ме приближаваха от лявата ми страна,сигурно сега нямаше да го пиша това ... След случката 2 пъти минах на светофара,за левия завой ги държи около 15 секунди (което значи,че за направо по Царица Йоанна 15 секунди със сигурност светеше Червено + да речем тези 3 секунди в които ние не потеглихме на зелено стават 18 секунди,добре де аджеба,аз се питам,колко луд/а трябва да си,че да видиш,че 18 секунди е червенс ветофара и да навлезнеш в кръстовищети .... Утре мисля,да отида да запаля една свещичка в близката черква ... Сигурен съм,че Господ беше с нас в този момент !

master_gamgee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master_gamgee » Пет 03 авг 2012 10:36

Питам се кой ги пуска такива по пътищата...разбирам в последния момент да светне червено или да наглееш малко, да вземеш нечие предимство, ама тая трябва да е супер нагла или смотана че да мине така. Хубаво че си се отървал колега!

И понеже темата е за идиотите по пътя - ето нещо за което трябва да внимавате, ако ходите в онзи район...то този е ненормалник, ама ако го блъснеш, ти си виновен...

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Пет 03 авг 2012 10:39

eminem94 написа:питам,колко луд/а трябва да си,че да видиш,че 18 секунди е червенс ветофара и да навлезнеш в кръстовищети

Пияна,надрусана,кой знае. Наистина, запали свещичка!

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пет 03 авг 2012 19:03

Това не съм вярвал, че може да се случи :o Карам след една жигулка по двулентов път и виждам в огледалото едно засилено БМВ, което се готви да изпреварва и си оставам в дясно, БМВ-то изпреварва, като след него някаква нова А4-ка също и точно преди БМВ-то да се прибере в дясно, Аудито рязко влезе в дясно и тръгна да го изпреварва от там, като остави БМВ-то в насрещното, а остреща вече се задаваха коли :horror: Този с БМВ-то тъкмо тръгваше да се прибира в платното си , като видя идиота с Аудито които го изпреварва отдясно, представям си как се е почуствал :horror: Наби спирачки да се прибере зад Аудито, което все пак изпревари от дясно на двулентов път :screwy Все още не мога да повярвам, че го видях на живо, беше като на филм и можеше да стане голям мармалад death

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 03 авг 2012 19:21

Днес наистина не ми е ден! :cry: След гр. Сандански карам по надолнището с ограничение 90км/ч и пред мен няма коли, от насрещното също няма, само в далечината на 1км/разстояние се гледа някаква кола, и аз си карам спокойно ! По едно време заглеждам на огледалото за задно виждане, /това което е вътре на прозореца/ един микробус който се несе зад мен със скорот / по моя преценка/ над 120км/ч и в този миг ме достига, и аз го видях че няма намерение да излиза от платното, и леко дадох на дясно до бялата линия, и ония олигофрен с буса мина на милиметри покрай мен, даже имаше и закачено ремарке, скапания ромънец или беше надрусан или си търсише проблемите! След това, на връщане точно на един завой, някакъв откачалник с Тойота Рав 4-ка изпревари на завой без видимост друга кола, и добре че карах с ограничение 90км/ч, и се разминахме без катастрофа, ето в това се замислих, че ако карах със 100км/ч щяхме да сме на студено в моргата :screwy Те такива откачалки има по пътищата, че няма как да няма катастрофи :012:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пет 03 авг 2012 20:01

Сам ще се спомена в тая тема /вината е 50 на 50/.
Днес малко преди кръговото след Драгичево /посока София-Перник/ имаше пуснати две ленти в нашата посока и един гражданин с КИА /сИииИид/ ме изпревари и рязко влезе в дясната лента , тоест ме засече. Бих спирачка , теглих му една , шибнах ляв мигач и го изпреварих малко преди кръговото. Спрях на СТОП-а , тръгнах , изпреварих го 2-ри път от средната лента , върнах му жеста със засичането /тоест вече минах в дясната лента/ и продължих да карам , докато нашия показваше среди пръсти и подобни......точно преди отбивката за Перник имаше Астра с РК номер , който се движеше в средната лента БЕЗ МИГАЧ , изравних се с него , пак погледнах пак беше БЕЗ МИГАЧ , изпреварих го /отдясно/ и видях в страничното си огледало как нашия сви към Перник БЕЗ МИГАЧ! Клаксон от мен , от него и кой от къде е , но си се разминахме на сантиметри , защото и огледалата му бяха излишни на тоя . Не се гордея с постъпката си и си признавам , че направих глупост , но в Перник мигачи няма ли? Ако го беше пуснал щях да намаля да го пусна и нямаше да има подобна ситуация.
Почуствах се леко тъпо.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 06 авг 2012 9:50

Тази сутрин (около 10 часа), кръговото на 4ти километър. Г.М.Димитров, посока към кръговото.

Дясна лента 5-6 коли, лява лента празна. Аз си карам в лявата и на метри пред мен 3тата кола от дясната лента се мести в лявата лента. Без мигач, без да погледне, че съм близо зад него. Спирачки, псувам си го тихичко.

Същият темерут няколко метра по-напред стигайки до кръговото пуска десен мигач! Явно все пак мигачите му работят. И какво прави - тръгва заедно с колата която до преди секунди е била пред него и излиза от кръговото към Цариградско Шосе, посока Пловдив. Колата всъщност не е точно кола, а пътна помощ, ненатоварена.

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Пон 06 авг 2012 10:55

Аз на това кръгово имах наскоро случка. Карам си аз във втората лента, която е за въртене в кръговото и за излизане от кръговото, между изходите за Г.М. Димитров и за Цариградско. От лявата ми страна ( в третата лента, която е само за въртене в кръговото ), идва Рено някакво с пуснат десен мигач( т.е. ще излиза от кръговото ), и видимо св движи с поне 70. И го виждам че ще ме засече, защото олигофрена вместо да намали и да ме изчака, даде още газ. В последния момент наби спирачки и се разсвири. И гледаше лошо. :063: Значи той се движи с превишена скорост, засича ме, излиза от кръговото неправилно( пресича непрекъсната линия ), и аз съм му виновен.

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пон 06 авг 2012 14:49

Мда, така ме засичат в 95% от минаванията ми през въпросното кръгово. Има си маркировка и всичко ама кой да гледа (и мисли)...

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 06 авг 2012 15:18

За въпросното кръстовище - с тая маркировка май повече проблеми направиха. Щото едните си мисля, че като дадеш десен мигач и си цар, трябва тези от съседните ленти път да ти правят. Няколко пъти се опитва някой да се качи върху мен така - карам си аз в 2та лента от вътре на вън, някой кара най-вътре. Пуска мигач и тръгва да минава през мен. Ама дреме ми - и без т'ва имам праг за правене - карам си по същият начин, със същата скорост и си седя в лентата. Ония и без т'ва ми е на задния калник и спирайки за да може той да излезе спокойно създавам предпоставка за ПТП за тия зад мен. Ония в последния момент осъзнава, че завивам, скача на спирачките, скърцат гуми и в огледалото за задно виждане го гледам как се пени нещо. Силно ме съмнява, че осъзнават какво правят и че ще им дойде акъла.

Подобни случки - тръгвам от дясната лента, ама няма да излизам на първият изход. И някой от лявата решил, че ще излиза на първият изход. Е да, ама аз няма да излизам от там и съм му пречка. И пак така - скочи на спирачките и почва да се пени. Лошото е, че и в двете такива ситуации тоя дето се пени създава предпоставка за ПТП. А правилното би било културно да се изнесе от вътрешните към външните ленти и като му дойде мястото за излизане - да си излезе без да пречи на никого и без никой да му пречи на него.

Още един случка от днес - светофар, светва червено. Т образно кръстовище (аз съм по пътя дето е прав и има пресечка която се включва в него), първа кола съм. Та седя си чинно и чакам да светне зелено. Зад мен клаксон, спирачки, форсиране и пилене на гуми и един гейзер с някаква раздрънкана кола ми бибитка, заобикаля ме и минава на ярко червено. 20 метра по-късно май намали, може би се е усети със закъснение какво става.

Аз почвам да се чудя дали нещо не е в мен проблема, ама светофара е ярко червен, има нарисувана стрелка на него, та явно гледам правилният светофар. Поглеждам човека до мен, той също гледа и го питам "На т'оя пък к'во му стана?!?", онзи вдига рамене и гледа и той втрещен и безпомощен. Индивиди всякакви...

Върни се в “Пътеводител”