! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Голяма част от задръстванията се получават точно от такива тарикатчета. Затова лятото с моторо, пък зимата и аз съм тарикат
Принципно си набелязвам квартални маршрути и избягвам големите кръстовища, но понякога се налага да се направя на "гей"...

- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
Kuncavia написа:Голяма част от задръстванията се получават точно от такива тарикатчета. Затова лятото с моторо, пък зимата и аз съм тарикатПринципно си набелязвам квартални маршрути и избягвам големите кръстовища, но понякога се налага да се направя на "гей"...
Голяма част от задръстванията се получават заради изчерпания ресурс на пътищата, тарикатчетата по ГТП дето само прибират парички и дават стикерчета, иначе ако се следят вредните емисии сигурно едно 70% от колите ше застанат на трупчета. Отделно другите тарикатчета в общината дето нищо не правят ,пресния пример е тъпия мост над Ляпчев дето го строиха 5 века и изсраха светофар под него , ЗАЩО? Такива тарикатчета по светофарите са най-малката болка в момента. Но това е много различна тема.
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
ping23 написа: .....
Евала , пич .......... продължвай да караш така , пожелавам ти УСПЕХ!!!! Няма как да ме убедиш , че не засичаш никой и не бавиш средната колона ! Чудя се , дали изобщо е необходимо да ти отговарям , та нали ти си от БЪРЗИТЕ типове. Мисля си , че никой от богоизбраните , които си мислят , че са нещо повече от нас , малоумниците спазващи закона , чакащи по 30 минути на светофар , спиращи на пешеходни пътеки , карайки по ограничения и т.н. ..... няма да проумеят драсканиците ми ..... та нали ВИЕ сте над нас бе

И понеже се чудиш да ти споделя. Клипа го направих , щото или трябваше да снимам и да се забавлявам или да счупя на първия циганин главата /или той мойта , но тва е риска на професията/. На тия , дет са им тесни улиците имам предложение или да се качат на мотопеди и колела или да се седят вкъщи!
Не съм от КАТ /успокои ли се?/ .... и последно ти отговарям на остроУмното въпросче:
-"""Някой от участници 1,2 и 3 да ти попречи на теб конкретно?"""
-ДА! Циганин номер едно забави моята колона при зелен светофар , селяндур номер 2 се опита да ми влезне във вратата 2 метра преди клипа , а г-н.ТесниСаМиУлиците номер 3 на два пъти се опита да ме засече и да се бутне пред мен!!! Дано ти е станало ясно , че в стила ти на каране има нещо сбъркано . Винаги е първа кола /браВО!!!/ , пилажи и на никой не пречиш а?
Сега селяндурите правят друго там , отсреща от лентата за ляв завой минават направо.

Не си прави труда да ми отговаряш , знам че и това е НОРМАЛНО!
Елементарен пример...ти си в магазина , на мен тоя МАГАЗИН ми се вижда тесен и се бутам пред теб от дясно на касата...кво праиме? нормална ситуация нали?
Последна промяна от Exell на Сря 01 авг 2012 21:02, променено общо 5 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги, не се карайте - и без това по улиците достатъчно се нервим...то не че няма защо, ама като се замислиш има ли смисъл, само си тровим здравето и нервите, а който не се е научил да се съобразява, няма как да стане - и тук не говоря за спазване на закони, ясно е че всички нарушаваме в един или друг момент дадено правило, ама е важно като нарушаваме правилата, поне да го правим безопасно за себе си и околните...
...не като ръждясалия търновски пасат който щях да хакна днес, когато ми сече пътя толкова рязко че аз дори нямах време да реагирам - хубаво все пак че оня караше прекалено нервно и отиде да се хакне в един друг (ама не успя). Та ситуацията е - правя аз обратен завой, тръгвам в ускорителната лента (след като съм се огледал) и след това (пак след оглеждане) внимателно (но не и бавно) отивам в лява лента. Зад мен (но в дясна лента) кара въпросния пасат и без никакви сигнали рязко ускорява, сече ми пътя, но не остава в моята (лявата) лента, а се бухва вляво в ускорителната (която още не е свършила) и оттам пък рязко отива пак в лявата лента, като сече пътя на друга кола, която караше пред мен. Уточнявам че това се случва в града, където както знаете ограничението е 50км, аз карах с малко над 60 (другите около мен също), значи правете сметка за пасатчето...
...не като ръждясалия търновски пасат който щях да хакна днес, когато ми сече пътя толкова рязко че аз дори нямах време да реагирам - хубаво все пак че оня караше прекалено нервно и отиде да се хакне в един друг (ама не успя). Та ситуацията е - правя аз обратен завой, тръгвам в ускорителната лента (след като съм се огледал) и след това (пак след оглеждане) внимателно (но не и бавно) отивам в лява лента. Зад мен (но в дясна лента) кара въпросния пасат и без никакви сигнали рязко ускорява, сече ми пътя, но не остава в моята (лявата) лента, а се бухва вляво в ускорителната (която още не е свършила) и оттам пък рязко отива пак в лявата лента, като сече пътя на друга кола, която караше пред мен. Уточнявам че това се случва в града, където както знаете ограничението е 50км, аз карах с малко над 60 (другите около мен също), значи правете сметка за пасатчето...
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Тази сутрин, на пешеходна пътека на ул.Одрин, пред детска градина! Една кола спря на пешеходец и поредния олигофрен с една умряла от скръб Вектра тръгна да го изпреварва. Добре, че човечеца на пътеката се усети какво ще стане и спря в последния момент, а онзи тиквеник спря върху пътеката.
Колко тъп трябва да си, за да тръгнеш да изпреварваш колата пред теб, когато виждаш, че има пешеходец и, че тя спира той да мине
Колко тъп трябва да си, за да тръгнеш да изпреварваш колата пред теб, когато виждаш, че има пешеходец и, че тя спира той да мине

- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
За една бройка и нямаше да бъда вече част от този форум,част от този Свят . Карам посока от пазара Шабан към Домко .На Светофара на Домко ме хвана червено спирам си аз,и чакам:Загледах се аз аджеба отсреща до Домкото на булеварда (посока тунела имаше 7-8 коли спрели,викам си ебати верижната катастрофа,но ми стана интересно,защото всичко хора се бяха събрали на 1 място) ... Още ми свети червено и чакам ,НО на тези които се движат по бул.Царица Йоанна и на тях им светка червено,следствие на което пуска левия завой . Хората които бяха на Царица Йоана си направиха левите завой и вече идва наш ред,но аз пак съм се загледал към наредените 7 коли на аварийки,шофьора до мен също на там гледаше,а зад нас намяше други коли,светва ни зелено и 2-3-4 секунди след като светна зелено аз тръгвам да потеглям,следствие на което и автомобила до мен потегля,той ми е от лявата страна (аз бях в дясната лента),вече навлизайки в кръстовището,с периферното си зрение виждам едни фарове да летят към мен и веднага набих спирачка,няма и секунда,след като спрях пред мен прелетя няква "КУРВА" с една червена Тигра която караше поне с 80 + да не кажа и повече ... Ако не бях видял тези фарове които ме приближаваха от лявата ми страна,сигурно сега нямаше да го пиша това ... След случката 2 пъти минах на светофара,за левия завой ги държи около 15 секунди (което значи,че за направо по Царица Йоанна 15 секунди със сигурност светеше Червено + да речем тези 3 секунди в които ние не потеглихме на зелено стават 18 секунди,добре де аджеба,аз се питам,колко луд/а трябва да си,че да видиш,че 18 секунди е червенс ветофара и да навлезнеш в кръстовищети .... Утре мисля,да отида да запаля една свещичка в близката черква ... Сигурен съм,че Господ беше с нас в този момент !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Питам се кой ги пуска такива по пътищата...разбирам в последния момент да светне червено или да наглееш малко, да вземеш нечие предимство, ама тая трябва да е супер нагла или смотана че да мине така. Хубаво че си се отървал колега!
И понеже темата е за идиотите по пътя - ето нещо за което трябва да внимавате, ако ходите в онзи район...то този е ненормалник, ама ако го блъснеш, ти си виновен...
И понеже темата е за идиотите по пътя - ето нещо за което трябва да внимавате, ако ходите в онзи район...то този е ненормалник, ама ако го блъснеш, ти си виновен...
eminem94 написа:питам,колко луд/а трябва да си,че да видиш,че 18 секунди е червенс ветофара и да навлезнеш в кръстовищети
Пияна,надрусана,кой знае. Наистина, запали свещичка!
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Това не съм вярвал, че може да се случи
Карам след една жигулка по двулентов път и виждам в огледалото едно засилено БМВ, което се готви да изпреварва и си оставам в дясно, БМВ-то изпреварва, като след него някаква нова А4-ка също и точно преди БМВ-то да се прибере в дясно, Аудито рязко влезе в дясно и тръгна да го изпреварва от там, като остави БМВ-то в насрещното, а остреща вече се задаваха коли
Този с БМВ-то тъкмо тръгваше да се прибира в платното си , като видя идиота с Аудито които го изпреварва отдясно, представям си как се е почуствал
Наби спирачки да се прибере зад Аудито, което все пак изпревари от дясно на двулентов път
Все още не мога да повярвам, че го видях на живо, беше като на филм и можеше да стане голям мармалад 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Днес наистина не ми е ден!
След гр. Сандански карам по надолнището с ограничение 90км/ч и пред мен няма коли, от насрещното също няма, само в далечината на 1км/разстояние се гледа някаква кола, и аз си карам спокойно ! По едно време заглеждам на огледалото за задно виждане, /това което е вътре на прозореца/ един микробус който се несе зад мен със скорот / по моя преценка/ над 120км/ч и в този миг ме достига, и аз го видях че няма намерение да излиза от платното, и леко дадох на дясно до бялата линия, и ония олигофрен с буса мина на милиметри покрай мен, даже имаше и закачено ремарке, скапания ромънец или беше надрусан или си търсише проблемите! След това, на връщане точно на един завой, някакъв откачалник с Тойота Рав 4-ка изпревари на завой без видимост друга кола, и добре че карах с ограничение 90км/ч, и се разминахме без катастрофа, ето в това се замислих, че ако карах със 100км/ч щяхме да сме на студено в моргата
Те такива откачалки има по пътищата, че няма как да няма катастрофи 

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Сам ще се спомена в тая тема /вината е 50 на 50/.
Днес малко преди кръговото след Драгичево /посока София-Перник/ имаше пуснати две ленти в нашата посока и един гражданин с КИА /сИииИид/ ме изпревари и рязко влезе в дясната лента , тоест ме засече. Бих спирачка , теглих му една , шибнах ляв мигач и го изпреварих малко преди кръговото. Спрях на СТОП-а , тръгнах , изпреварих го 2-ри път от средната лента , върнах му жеста със засичането /тоест вече минах в дясната лента/ и продължих да карам , докато нашия показваше среди пръсти и подобни......точно преди отбивката за Перник имаше Астра с РК номер , който се движеше в средната лента БЕЗ МИГАЧ , изравних се с него , пак погледнах пак беше БЕЗ МИГАЧ , изпреварих го /отдясно/ и видях в страничното си огледало как нашия сви към Перник БЕЗ МИГАЧ! Клаксон от мен , от него и кой от къде е , но си се разминахме на сантиметри , защото и огледалата му бяха излишни на тоя . Не се гордея с постъпката си и си признавам , че направих глупост , но в Перник мигачи няма ли? Ако го беше пуснал щях да намаля да го пусна и нямаше да има подобна ситуация.
Почуствах се леко тъпо.
Днес малко преди кръговото след Драгичево /посока София-Перник/ имаше пуснати две ленти в нашата посока и един гражданин с КИА /сИииИид/ ме изпревари и рязко влезе в дясната лента , тоест ме засече. Бих спирачка , теглих му една , шибнах ляв мигач и го изпреварих малко преди кръговото. Спрях на СТОП-а , тръгнах , изпреварих го 2-ри път от средната лента , върнах му жеста със засичането /тоест вече минах в дясната лента/ и продължих да карам , докато нашия показваше среди пръсти и подобни......точно преди отбивката за Перник имаше Астра с РК номер , който се движеше в средната лента БЕЗ МИГАЧ , изравних се с него , пак погледнах пак беше БЕЗ МИГАЧ , изпреварих го /отдясно/ и видях в страничното си огледало как нашия сви към Перник БЕЗ МИГАЧ! Клаксон от мен , от него и кой от къде е , но си се разминахме на сантиметри , защото и огледалата му бяха излишни на тоя . Не се гордея с постъпката си и си признавам , че направих глупост , но в Перник мигачи няма ли? Ако го беше пуснал щях да намаля да го пусна и нямаше да има подобна ситуация.
Почуствах се леко тъпо.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Тази сутрин (около 10 часа), кръговото на 4ти километър. Г.М.Димитров, посока към кръговото.
Дясна лента 5-6 коли, лява лента празна. Аз си карам в лявата и на метри пред мен 3тата кола от дясната лента се мести в лявата лента. Без мигач, без да погледне, че съм близо зад него. Спирачки, псувам си го тихичко.
Същият темерут няколко метра по-напред стигайки до кръговото пуска десен мигач! Явно все пак мигачите му работят. И какво прави - тръгва заедно с колата която до преди секунди е била пред него и излиза от кръговото към Цариградско Шосе, посока Пловдив. Колата всъщност не е точно кола, а пътна помощ, ненатоварена.
Дясна лента 5-6 коли, лява лента празна. Аз си карам в лявата и на метри пред мен 3тата кола от дясната лента се мести в лявата лента. Без мигач, без да погледне, че съм близо зад него. Спирачки, псувам си го тихичко.
Същият темерут няколко метра по-напред стигайки до кръговото пуска десен мигач! Явно все пак мигачите му работят. И какво прави - тръгва заедно с колата която до преди секунди е била пред него и излиза от кръговото към Цариградско Шосе, посока Пловдив. Колата всъщност не е точно кола, а пътна помощ, ненатоварена.
Аз на това кръгово имах наскоро случка. Карам си аз във втората лента, която е за въртене в кръговото и за излизане от кръговото, между изходите за Г.М. Димитров и за Цариградско. От лявата ми страна ( в третата лента, която е само за въртене в кръговото ), идва Рено някакво с пуснат десен мигач( т.е. ще излиза от кръговото ), и видимо св движи с поне 70. И го виждам че ще ме засече, защото олигофрена вместо да намали и да ме изчака, даде още газ. В последния момент наби спирачки и се разсвири. И гледаше лошо.
Значи той се движи с превишена скорост, засича ме, излиза от кръговото неправилно( пресича непрекъсната линия ), и аз съм му виновен.

- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
Мда, така ме засичат в 95% от минаванията ми през въпросното кръгово. Има си маркировка и всичко ама кой да гледа (и мисли)...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
За въпросното кръстовище - с тая маркировка май повече проблеми направиха. Щото едните си мисля, че като дадеш десен мигач и си цар, трябва тези от съседните ленти път да ти правят. Няколко пъти се опитва някой да се качи върху мен така - карам си аз в 2та лента от вътре на вън, някой кара най-вътре. Пуска мигач и тръгва да минава през мен. Ама дреме ми - и без т'ва имам праг за правене - карам си по същият начин, със същата скорост и си седя в лентата. Ония и без т'ва ми е на задния калник и спирайки за да може той да излезе спокойно създавам предпоставка за ПТП за тия зад мен. Ония в последния момент осъзнава, че завивам, скача на спирачките, скърцат гуми и в огледалото за задно виждане го гледам как се пени нещо. Силно ме съмнява, че осъзнават какво правят и че ще им дойде акъла.
Подобни случки - тръгвам от дясната лента, ама няма да излизам на първият изход. И някой от лявата решил, че ще излиза на първият изход. Е да, ама аз няма да излизам от там и съм му пречка. И пак така - скочи на спирачките и почва да се пени. Лошото е, че и в двете такива ситуации тоя дето се пени създава предпоставка за ПТП. А правилното би било културно да се изнесе от вътрешните към външните ленти и като му дойде мястото за излизане - да си излезе без да пречи на никого и без никой да му пречи на него.
Още един случка от днес - светофар, светва червено. Т образно кръстовище (аз съм по пътя дето е прав и има пресечка която се включва в него), първа кола съм. Та седя си чинно и чакам да светне зелено. Зад мен клаксон, спирачки, форсиране и пилене на гуми и един гейзер с някаква раздрънкана кола ми бибитка, заобикаля ме и минава на ярко червено. 20 метра по-късно май намали, може би се е усети със закъснение какво става.
Аз почвам да се чудя дали нещо не е в мен проблема, ама светофара е ярко червен, има нарисувана стрелка на него, та явно гледам правилният светофар. Поглеждам човека до мен, той също гледа и го питам "На т'оя пък к'во му стана?!?", онзи вдига рамене и гледа и той втрещен и безпомощен. Индивиди всякакви...
Подобни случки - тръгвам от дясната лента, ама няма да излизам на първият изход. И някой от лявата решил, че ще излиза на първият изход. Е да, ама аз няма да излизам от там и съм му пречка. И пак така - скочи на спирачките и почва да се пени. Лошото е, че и в двете такива ситуации тоя дето се пени създава предпоставка за ПТП. А правилното би било културно да се изнесе от вътрешните към външните ленти и като му дойде мястото за излизане - да си излезе без да пречи на никого и без никой да му пречи на него.
Още един случка от днес - светофар, светва червено. Т образно кръстовище (аз съм по пътя дето е прав и има пресечка която се включва в него), първа кола съм. Та седя си чинно и чакам да светне зелено. Зад мен клаксон, спирачки, форсиране и пилене на гуми и един гейзер с някаква раздрънкана кола ми бибитка, заобикаля ме и минава на ярко червено. 20 метра по-късно май намали, може би се е усети със закъснение какво става.
Аз почвам да се чудя дали нещо не е в мен проблема, ама светофара е ярко червен, има нарисувана стрелка на него, та явно гледам правилният светофар. Поглеждам човека до мен, той също гледа и го питам "На т'оя пък к'во му стана?!?", онзи вдига рамене и гледа и той втрещен и безпомощен. Индивиди всякакви...